playsports.gr
CONFERENCE LEAGUEΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φερεντσβάρος: Η… ισόβια πρωταθλήτρια Ουγγαρίας απειλεί τον Ολυμπιακό

Κοινοποίηση

Ο Ολυμπιακός θα συναντήσει την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας, Φερεντσβάρος, στα play-offs του Conference League και το Gazzetta σας προσκαλεί για μια πρώτη γνωριμία με τους Ούγγρους.

Με συγκρατημένη αισιοδοξία ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κλήρωσης για τον Ολυμπιακό, ο οποίος τελικά έπεσε με αντίπαλο που δεδομένα δεν… τρομάζει.

Ο λόγος για την πρωταθλήτρια ΟυγγαρίαςΦερεντσβάρος, του Ντέγιαν Στάνκοβιτς, η οποία θα σταθεί εμπόδιο στο δρόμο των ερυθρολεύκων για τα play-offs του Conference League. Ποιοι είναι όμως οι Ούγγροι και πώς έφτασαν μέχρι τα νοκ-άουτ της διοργάνωσης;

Έδρα

Έδρα της Φερεντσβάρος είναι η υπερσύγχρονη, Groupama Arena, η οποία έκανε τα εγκαίνια το 2014. Βρίσκεται στη Βουδαπέστη και με χωρητικότητα που αγγίζει τις 22 χιλιάδες θέσεις αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα γήπεδα της χώρας. Χτίστηκε από τη γαλλική εταιρεία Groupama, αλλά το συγκεκριμένο όνομα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διοργανώσεις της UEFA και στην Ευρώπη τιτλοφορείται με το όνομα «Ferencváros Stadion».

Προπονητής από τον Σεπτέμβριο του 2023 είναι ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς, γνωστός για τα κατορθώματα του ως ποδοσφαιριστής με τις φανέλες των Ίντερ και Λάτσιο. Αφού αποχώρησε από τη Σαμπντόρια μετά τον υποβιβασμό στη Serie B, προσελήφθη το φθινόπωρο από τον ουγγρικό σύλλογο και τον έχει οδηγήσει στη δεύτερη θέση του εγχώριου πρωταθλήματος έπειτα από 17 αγωνιστικές.

Αστέρι

Το μεγάλο κανόνι της Φερεντσβάρος λέγεται Μπαρνάμπας Βάργκα και δεδομένα θα αποτελέσει τη μεγάλη απειλή για την άμυνα του Ολυμπιακού. Με 17 γκολ και επτά ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις δεν σταματάει να σκοράρει για τη Φερεντσβάρος και στα 29 του χρόνια διανύει μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του. Αξιοπρόσεκτος είναι επίσης ο Βραζιλιάνος αριστερός εξτρέμ, Μαρκίνιος. Με πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ υπόσχεται να προκαλέσει προβλήματα απέναντι στους ερυθρόλευκους, ποντάροντας σε ταχύτητα και ντρίμπλα.

Πως έφτασε μέχρι εδώ

Η Φερεντσβάρος κατάφερε να αναδειχθεί αήττητη στον έκτο όμιλο του Conference League με αντιπάλους όπως η Φιορεντίνα, η Γκενκ και η Τσουκαρίτσκι. Τερμάτισε με σύνολο δέκα βαθμών και με απολογισμό δυο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, καταλαμβάνοντας έτσι τη δεύτερη θέση του ομίλου, μόλις δυο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Φιορεντίνα. Στο πρωτάθλημα Ουγγαρίας βρίσκεται στη δεύτερη θέση μετά από 17 αγωνιστικές, μόλις έναν βαθμό πίσω από την Πακς.

Πιο αναλυτικά, τα αποτελέσματα της ουγγρικής ομάδας στον όμιλο του Conference League:

  • Φερεντσβάρος – Τσουκαρίτσκι 3-1
  • Φιορεντίνα – Φερεντσβάρος 2-2
  • Γκενκ – Φερεντσβάρος 0-0
  • Φερεντσβάρος – Γκενκ 1-1
  • Τσουκαρίτσκι – Φερεντσβάρος 1-2
  • Φερεντσβάρος – Φιορεντίνα 1-1

Παρελθόν

Οι δυο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλη μια φορά στο παρελθόν, με την ιστορία να χαμογελά στους Ούγγρους. Πρέπει να ταξιδέψουμε πίσω στη σεζόν 1996-1997 όταν Ολυμπιακός και Φερεντσβάρος τέθηκαν αντίπαλοι στον πρώτο γύρο του UEFA, με τους Ούγγρους να περνούν στην επόμενη φάση. Στο πρώτο ματς επικράτησαν με 3-1 στην Ουγγαρία, με το 2-2 στον Πειραιά να κλειδώνει την πρόκρισή τους στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης. Πρόκειται μάλιστα για τη μοναδική φορά που ο Ολυμπιακός έχει αναμετρηθεί με ουγγρική ομάδα στην Ευρώπη.

Πηγή:www.Gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Volley League Γυναικών (Play Off): Π.Α.Ο.Κ. – Α.Ε.Κ. 0-3

Σαφιούλιν – Τσιτσιπάς 0-2: Στο ρελαντί ο Στέφανος, προκρίθηκε στους 16 του τουρνουά του Ακαπούλκο

«Διπλή» νίκη για εξάδα ο Κολοσσός H Hotels Collection επί του ΠΑΟΚ mateco