playsports.gr
BASKET LEAGUEΜΠΑΣΚΕΤΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Διπλή» νίκη για εξάδα ο Κολοσσός H Hotels Collection επί του ΠΑΟΚ mateco

Κοινοποίηση

Με επιμέρους σκορ 50-32 στο δεύτερο ημίχρονο ο Κολοσσός H Hotels Collection επικράτησε με 95-79 στην Ρόδο του ΠΑΟΚ mateco και έκανε σημαντικό βήμα για την είσοδο του στο Top 6 της επόμενης φάσης της Stoiximan Basket League καλύπτοντας την διαφορά των 12 πόντων που είχε ηττηθεί στην Θεσσαλονίκη στον πρώτο γύρο.

Καθοριστικό για την εξέλιξη του ματς ήταν η τρίτη περίοδος, καθώς μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, το οποίο ολοκληρώθηκε με ισχνό προβάδισμα του «Δικέφαλου του Βορρά», οι «θαλασσί» μπήκαν δυναμικά στο δεύτερο.

Ανέβασαν την πίεση στην άμυνα τους και βρήκαν εξαιρετικό ρυθμό στην επίθεση. Με επιμέρους σκορ 22-2 με 8 πόντους του Τάιλερ Πόλεϊ στα πρώτα έξι λεπτά του τρίτου δεκάλεπτου ο Κολοσσός H Hotels Collection ξέφυγε με διαφορά 18 πόντων (67-49).

Οι γηπεδούχοι έφτασαν και το +19 (73-54) με 2’ και 12’’ να απομένουν για την λήξη της τρίτης περιόδου με τρίποντο του Ντάνιελ Ουτόμι και μια βολή του Άντριου Γκάουντλοκ.

Με τρεις πόντους του Ιωσήφ Κολοβέρου ο Κολοσσός H Hotels Collection προηγήθηκε με 20 (82-62) στο πρώτο λεπτό της τελευταίας περιόδου. Ο ΠΑΟΚ mateco σε εκείνο το σημείο αντέδρασε και με σερί 9-0 με 6 πόντους του Έλβαρ Φρίντρικσον κατέβασε την διαφορά στους 11 (82-71), 7’ και 26’’ πριν το τέλος του αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν ξανά στους 10 (85-75) με 5’ και 38’’ να απομένουν για την λήξη του ματς, αλλά οι «θαλασσί» απάντησαν με 5 πόντους με ένα τρίποντο του Γκάουντλοκ και μια βολή του Σίμι Σίτου ανέβασαν την διαφορά στους 16 (91-75) με 3’ και 26’’ να απομένουν για την λήξη της αναμέτρησης και κάλυψαν την διαφορά της ήττας τους στο ματς του πρώτου γύρου.

Κορυφαίοι του Κολοσσού H Hotels Collection ήταν ο Γκάουντλοκ με 24 πόντους με 3/5 τρίποντα και 4 ασίστ, ο Πόλεϊ με 15 πόντους και 12 ριμπάουντ και ο Λούκα Μπραΐκοβιτς με 16 πόντους εκ των οποίων οι 4 στο τελευταίο ενάμιση λεπτό.

Ο Φρίντρικσον με 20 πόντους και 5 ασίστ προσπάθησε περισσότερο από τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 45-47, 79-62, 95-79.

Στάθης Νεραντζάκης (προπονητής ΠΑΟΚ mateco): «Καταρχάς συγχαρητήρια στην ομάδα του Κολοσσού H Hotels Collection για την εμφάνισή της. Εμείς για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι παρουσιαστήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων αμυντικά.

Εάν δέχεσαι 95 πόντους στην άμυνά σου, είναι πολύ δύσκολο ή ακόμη και ακατόρθωτο, να νικήσεις. Αν και δουλέψαμε όλη την εβδομάδα στο αμυντικό κομμάτι και είπαμε ότι αυτό μας δώσει τη νίκη, δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε. Συνεχίζουμε μέχρι το τέλος της σεζόν και θα δούμε που θα καταλήξουμε».

Κούρο Σεγκούρα (προπονητής Κολοσσού H Hotels Collection): «Πρώτα απ’ όλα συγχαρητήρια στους παίκτες γιατί ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το ματς από την αρχή, αλλά ο ΠΑΟΚ mateco είναι μία καλή ομάδα, με καλούς παίκτες σε κάθε θέση.

Στο πρώτο ημίχρονο προσπαθήσαμε να ελέγξουμε τον ρυθμό και να χτυπήσουμε τις αδυναμίες τους. Το ματς ήταν κλειστό, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο βρήκαμε τρόπο μέσα από τους αιφνιδιασμούς και τα ριμπάουντ να πάρουμε διαφορά και την ελέγξαμε πολύ καλά.

Ήταν σημαντική νίκη, καθώς πήραμε και την ισοβαθμία, η οποία μπορεί να είναι σημαντική στο μέλλον. Οι φίλαθλοί μας, όπως πάντα, ήταν εκπληκτικοί. Μας έδωσαν ώθηση σε κρίσιμα σημεία του ματς, οπότε θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια. Εμείς θα συνεχίσουμε τη δουλειά για το επόμενο ματς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μέγκα Μπάσκετ: Δίνει το όνομα του Μιλόγεβιτς στο γήπεδό της

Κόροιβος Αμαλιάδας-Παπάγου: Κρίσιμη μάχη

Χάμιλτον: “Δεν μπορείς παρά να αισθάνεσαι δέος” για τη Ferrari