playsports.gr
EUROLEAGUEΜΠΑΣΚΕΤΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δορκοφίκης: «Το ελληνικό μπάσκετ αξίζει Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός να βρίσκονται στον τελικό»

Κοινοποίηση

Ο βετεράνος καλαθοσφαιριστής, Περικλής Δορκοφίκης, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio με την Έλενα Βογιατζή και τον Μαρίνο Πριντέζη. Αναλυτικά είπε:

Για τη χθεσινή (08/05) νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελόνα: «Το παιχνίδι ήταν αναμενόμενο ότι θα παιχτεί στην πολύ σκληρή άμυνα και απ’ τις δύο ομάδες. Ήταν προφανές ότι θα υπάρχει νευρικότητα και προσοχή, γιατί κανείς δεν ήθελε να ρισκάρει. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή και “δεμένη” ομάδα, με έναν βασικό “κορμό”, ακόμη και ξένων παικτών, και με έναν απ’ τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη. Ήταν ευχής έργον και για όλους εμάς τους ανθρώπους του μπάσκετ και του ελληνικού αθλητισμού ότι στα τελευταία 5 λεπτά έδειξε έναν εξαιρετικό χαρακτήρα, κράτησε το μέταλλο που έχει, η μπάλα όσο περνούσε ο χρόνος γινόταν πιο “βαριά” για τη Μπαρτσελόνα και κατάφερε να προκριθεί για 3η συνεχόμενη χρονιά στο Final-4».

Για τον ημιτελικό ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ρεάλ Μαδρίτης: «Ο Ολυμπιακός έχει δύο παρουσίες στο Final-4 και όλοι γνωρίζουμε ότι έχασε από δύο πολύ δύσκολα σουτ. Δίκαια όμως, γιατί έτσι είναι ο αθλητισμός και το μπάσκετ. Όσο και να προσπαθήσεις να το βγάλεις απ’ την ψυχολογία και τη διαδικασία των παικτών που βρέθηκαν σε αυτά τα ματς, δεν είναι εύκολο. Ο κόουτς Μπαρτζώκας θα προσπαθήσει να το γυρίσει ως προς το θετικό, να βγει ο εγωισμός του αθλητή και το κίνητρο να είναι ακόμη πιο υψηλό. Η Ρεάλ είναι πολύ γεμάτη ομάδα, έχει δύο πολύ δυνατές πεντάδες. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, αλλά θα είναι και για τη Ρεάλ. Θεωρώ πως ο αγώνας θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Είμαι αισιόδοξος ότι θα προκριθεί ο Ολυμπιακός και μακάρι να προκριθεί και ο Παναθηναϊκός και να δούμε έναν ελληνικό τελικό, γιατί το ελληνικό μπάσκετ αξίζει και οι δύο ομάδες να βρίσκονται εκεί».

Για τον έτερο ημιτελικό ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Φενέρμπαχτσε: «Αυτό το παιχνίδι θα έχει έντονο ελληνικό στοιχείο. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Ο Παναθηναϊκός δείχνει πολύ φορμαρισμένος, έκανε έναν πολύ δυνατό 2ο γύρο. Για τον Παναθηναϊκό, κυρίως στα γκαρντ, ο Ναν και ο Σλούκας είναι οι δύο κινητήριοι μοχλοί της ομάδας. Θεωρώ ότι θα προσπαθήσει και η Φενέρμπαχτσε να “εγκλωβίσει” αυτούς τους δύο παίκτες. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλά στοιχεία και στις άλλες θέσεις, αλλά στα ματς που δεν “τραβούν” οι δυο τους, δυσκολεύονται και οι υπόλοιποι δε μπορούν να δημιουργήσουν. Η Φενέρ δείχνει καλύτερα στοιχεία με την έλευση του Γιασικεβίτσιους και είναι σίγουρα πολύ δύσκολη ομάδα, αλλά μπορεί ο Παναθηναϊκός, αν βρεθεί σε καλή μέρα, να την ξεπεράσει πιο εύκολα απ’ ό,τι θα συμβεί στο άλλο ζευγάρι. Και σίγουρα θα παίξει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο και το ότι οι ελληνικές ομάδες θα έχουν έντονη εκπροσώπηση απ’ τους φιλάθλους τους».

Για την πορεία των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: «Είναι πολύ σημαντικό οι ομάδες μας και το ελληνικό στοιχείο να βρίσκεται ψηλά και να εκπροσωπεί στην Ευρώπη επάξια τη μεγάλη ιστορία που έχουμε στο μπάσκετ. Είναι πολύ ωραίο, νιώθω πολύ καλά, πιστεύω όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι νιώθουν πολύ καλά. Μακάρι αυτό να είναι η βάση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε ακόμα πιο έντονα και δυνατά τα επόμενα χρόνια, τουλάχιστον σε σχέση με τις ομάδες που βρίσκονται στο ελληνικό μας πρωτάθλημα. Είναι τελείως διαφορετική η διαδικασία των ομάδων με τις εθνικές. Συνδέεται μεν το ένα με το άλλο, αλλά είναι ξεχωριστό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μαραγκάκης: «Νιώθω ολοκληρωμένος, επιτυχημένη η φετινή σεζόν της Αναγέννησης»

Νικηφόρο φινάλε για τον Άρη Midea

Α.Ο.Π. Κηφισιάς – Π.Α.Ο.Κ. (16η αγωνιστική, 19/2, 17:00, ΕΡΤ-3 H.D.)