playsports.gr
ΠΟΛΟΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γαλανόπουλος: «Πρωταγωνιστές όλοι στην ομάδα» – Γούντχεντ, Ανδρεάδης: «Κατώτεροι των περιστάσεων»

Κοινοποίηση

Ο τερματοφύλακάς του Στέφανος Γαλανόπουλος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Απόλλωνα Σμύρνης στον συγκλονιστικό προημιτελικό του Stoiximan Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας υδατοσφαίρισης Ανδρών, όπου η “ελαφρά ταξιαρχία” επιβλήθηκε στα πέναλτι με 12-9 επί του ΝΟ Βουλιαγμένης και προκρίθηκε στον αυριανό ημιτελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΝΟ Βουλιαγμένης.

Ο Γαλανόπουλος, που έπιασε δύο πέναλτι στην ψυχοφθόρο διαδικασία και ήταν ηγέτης της άμυνας στην κανονική διάρκεια, δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Δεν ήμουν μόνο εγώ πρωταγωνιστής. Όλη η ομάδα τα πήγε θαυμάσια. Ειδικά στην άμυνα, μασάγαμε σίδερα. Αλλά και γενικά είχαμε πάθος και συγκέντρωση στο παιχνίδι μας. Ακόμα κι όταν χάσαμε το προβάδισμα των τριών γκολ και πέρασε μπροστά η Βουλιαγμένη με δύο, η ομάδα έδειξε ψυχραιμία και βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να ισοφαρίσει και να πάει στα πέναλτι. Εκεί είναι ρουλέτα, εμείς ήμασταν πιο εύστοχοι. Εγώ είχα δυο καθοριστικές αποκρούσεις, αλλά και τα παιδιά που ευστόχησαν -όπως και όλη η ομάδα γενικότερα- αξίζουν συγχαρητήρια. Προχωράμε. Μας έχει στοιχίσει που μείναμε εκτός τετράδας του πρωταθλήματος, αλλά θα τα δώσουμε όλα για το Κύπελλο, αλλά και για τη θέση στο πρωτάθλημα που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο».

Από πλευράς ΝΟ Βουλιαγμένης, ο Ντίλαν Γούντχεντ είπε: «Δεν ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις του αγώνα και σε κρίσιμα σημεία ήμασταν απογοητευτικοί. Ακόμα κι όταν κάναμε την ανατροπή και προηγηθήκαμε με δύο γκολ, παρότι το μομέντουμ ήταν με το μέρος μας, δεν καταφέραμε να το εκμεταλλευτούμε. Θα πρέπει να ανασυνταχθούμε για την τελική φάση του πρωταθλήματος».

Ο αναπληρωματικός πορτιέρε του ΝΟΒ Μάνος Ανδρεάδης (που μπήκε κάτω από την εστία της Βουλιαγμένης στις δυο τελευταίες εκτελέσεις πέναλτι) μας δήλωσε: «Σταθήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων στο συγκεκριμένο αγώνα. Παρουσιάσαμε δύο πρόσωπα, το ένα στο πρώτο ημίχρονο  που βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και το άλλο, στο δεύτερο, όπου σε ένα διάστημα δέκα λεπτών καταφέραμε να ανατρέψουμε την κατάσταση και δεν κρατήσαμε το προβάδισμα. Στο Κύπελλο τα λάθη στο τέλος στοιχίζουν  γιατί είναι οι αγώνες νοκ άουτ. Πλέον είμαστε εκτός δύο σημαντικών στόχων και μάλιστα με άδοξους αποκλεισμούς, σε Κύπελλο και Europa Cup. Θα μπορούσαμε να εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας για να κατακτήσουμε αυτά τα τρόπαια, αλλά δεν τα καταφέραμε. Τώρα, θα πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας για διάκριση στην τελική φάση του πρωταθλήματος, όπως πρέπει να κάνουμε πάντα, σεβόμενοι την ιστορία του Ομίλου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Καθάρισε» από το πρώτο μέρος ο Άλιμος ΝΑΣ Betsson, 16-10 τον ΓΣ Περιστερίου

Παναθηναϊκός AKTOR: Δηλώθηκε ο Ερνανγκόμεθ αντί του Γκάι στην Stoiximan Basket League

ΠΑΟΚ: Ανασύνταξη ενόψει επαναληπτικού