playsports.gr
FORMULA 1ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιβεβαιώθηκε το νέο όνομα της Alpha Tauri F1, και είναι ένα από τα πιο παράξενα της ιστορίας

Κοινοποίηση

Μέχρι πρότινος οι φήμες ανέφεραν ότι η β’ ομάδα της Red Bull θα μετονομαζόταν σε Racing Bulls, αλλά η επίσημη ονομασία είναι ακόμα πιο παράδοξη. Visa Cash App RB. Μαζί με αυτή, η ομάδα καταχώρησε και τη συντομογραφία VCARB, η οποία είναι αρκτικόλεξο του πλήρους ονόματός της και βάσει αυτής θα κωδικοποιεί τα μονοθέσιά της εφεξής.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο πώς θα αποκαλούμε την ομάδα εν συντομία. Ίσως αυτό να αποκαλυφθεί στις 8 Φεβρουαρίου στο Λας Βέγκας, όπου θα παρουσιαστούν τα χρώματα που θα έχει το μονοθέσιο και οι φόρμες των Ντάνιελ Ρικιάρντο και Γιούκι Τσουνόντα. Σήμερα αποκαλύφθηκε μόνο το όνομα, οι βασικοί χορηγοί ονομασίας και το logo της ομάδας.

Η συμφωνία της Red Bull με τη Visa δεν περιλαμβάνει μόνο την ομάδα της Φαέντσα, αλλά και την παρουσία της δεύτερης στα μονοθέσια της Red Bull Racing και σε εκείνα της αυστριακής εταιρείας στο θεσμό F1 Academy.

Η νέα ονομασία εντάσσεται στο νέο επιχειρησιακό πλάνο της Red Bull, όπως θεσπίζεται από τους διαδόχους του Ντίντριχ Μάτεσιτζ, ιδρυτή της Red Bull, μετά τον θάνατό του τον Οκτώβριο του 2022. Η Red Bull έφερε σε επαφή τους δύο νέους της χορηγούς, Visa και CashApp, πέρσι στο GP του Λας Βέγκας, και έκτοτε οι τρεις πλευρές εργάζονται στενά για τη θέσπιση της νέας ταυτότητας της ομάδας.

Θυμίζουμε ότι η ομάδα είχε και μια ουσιώδη αλλαγή, φέτος: την αποχώρηση του διαχρονικού της διευθυντή Φραντς Τοστ, σε συνδυασμό με την έλευση του πολύπειρου Γάλλου Λορέν Μεκίς, που άφησε τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή της Scuderia Ferrari για να αναλάβει το ρόλο του διοικητή της VCARB.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα δούμε το νέο μονοθέσιο του 2024 από τη VCARB. Αυτές τις μέρες, πάντως, οι Τσουνόντα και Ρικιάρντο βρίσκονται στην Ίμολα για ένα τριήμερο δοκιμών με την AT02, την προπέρσινη Alpha Tauri, με στόχο να εγκλιματιστούν ξανά στην οδήγηση των μονοθεσίων μετά το δίμηνο που μεσολάβησε από το τελευταίο GP του 2023.

ΠΗΓΗ: SPORT24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έπεσε η αυλαία στο 1o περιφερειακό συνέδριο αναπτυξιακού ποδοσφαίρου

#ΜΑΖΙ Ο Πανσερραϊκός χέρι-χέρι με παιδιά από τη Δομή φιλοξενίας προσφύγων Σερρών

EuroLeague: Ο Μούσα MVP αναδείχθηκε του Ιανουαρίου