playsports.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρωταθλητές Ευρώπης οι Νέοι του Ολυμπιακού!

Κοινοποίηση

Το απίστευτο ταξίδι των Νέων του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και στο UEFA Youth League ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, με τους «ερυθρόλευκους» νεαρούς ποδοσφαιριστές να σηκώνουν το τρόπαιο και να αναδεικνύονται πρωταθλητές Ευρώπης! Η ομάδα του Πειραιά πήρε τη νίκη στον τελικό της διοργάνωσης με 3-0 στη Νιόν της Ελβετίας, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε το Final Four του Youth League και ο Ολυμπιακός έφτασε μέχρι το τέλος, ανεβαίνοντας στο υψηλότερο σκαλί της διοργάνωσης.

Στο Youth League ο Ολυμπιακός μπήκε ως πρωταθλητής Ελλάδας της Super League Κ19 για τη σεζόν 2022-23 και αρχικά έλαβε μέρος στο μονοπάτι των πρωταθλητών της διοργάνωσης. Εκεί όπου αντιμετώπισε στην πρώτη φάση την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Λέτσε, και την απέκλεισε με συνολικό σκορ 6-2 καθώς νίκησε στο Ρέντη με 3-1 και εκτός έδρας με 1-3. Στη συνέχεια βρέθηκε στο δρόμο του Ολυμπιακού η Καμπάλα την οποία νίκησε στο Αζερμπαϊτζάν με 0-3 και στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 4-0 και ήρθε ξανά μία εύκολη κλήρωση.

Στη φάση των πλέι οφ της διοργάνωσης οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν την Ίντερ σε νοκ άουτ ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης», με την οποία η κανονική διάρκεια έμεινε στο 0-0 και στη διαδικασία των πέναλτι πήραν την πρόκριση για τους «16» του Youth League. Εκεί όπου έπαιξαν οι Πειραιώτες με τη Λανς επίσης στο «Γ. Καραϊσκάκης» και σε μονό παιχνίδι και παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-2, τελικά ισοφάρισαν και πήραν την πρόκριση ξανά στα πέναλτι!

Πλέον στους «8» ο Ολυμπιακός έπαιξε εκτός έδρας με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου και στη Γερμανία με μία τρομερή εμφάνιση νίκησε με 1-3 και πήρε το εισιτήριο για το Final Four!

Στην τελική φάση του Youth League, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε στον ημιτελικό τη Ναντ. Ματς το οποίο έμεινε στο 0-0 στην κανονική διάρκεια και στα πέναλτι πήρε τη νίκη με 3-1, με τον Σίνα να πιάνει ένα πέναλτι των Γάλλων.

Αφεντικό ο Θρύλος και στον τελικό!

Η ημέρα του μεγάλου τελικού στο UEFA Youth League έφτασε! Ο Ολυμπιακός ήταν εκεί και φυσικά δε γινόταν να μην παρουσιάσει το γνωστό καλό του πρόσωπο και να σηκώσει τον τίτλο! Να αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης!

Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν μία τρομερή εμφάνιση κόντρα στη Μίλαν, η οποία είχε αποκλείσει την Πόρτο στον άλλον ημιτελικό του Final Four.

Μόλις στο 3′ ο Ολυμπιακός απείλησε, όταν ο Χ. Κωστούλας έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, έδωσε στον Πνευμονίδη και εκείνος έκανε το πλασέ αλλά έδιωξε ο τερματοφύλακας των Ιταλών, ενώ στο 9′ νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Θρύλο με τον Πνευμονίδη να δίνει την πάσα στον Παπακανέλλο και εκείνος πλάσαρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Στο 38′ μία ακόμη ωραία συνεργασία των «ερυθρόλευκων», ο Πνευμονίδης έδωσε στον Μπακούλα, εκείνος στον Κουτσογούλα ο οποίος έδωσε και πάλι στον Μπακούλα όπου ήταν στο ύψος του πέναλτι και έκανε το πλασέ το οποίο όμως ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Μίλαν.

Ήρθαν… βροχή τα γκολ

Στο δεύτερο ημίχρονο παρά το γεγονός πως η Μίλαν προσπάθησε να γίνει απειλητική και να διεκδικήσει κάτι από το ματς, δεν κατάφερε και πολλά. Απείλησε στο 53′ με το σουτ του Σκότι έξω από την περιοχή, αλλά ο Σίνα έδιωξε σε κόρνερ.

Όμως λίγο αργότερα ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός.

Στο 56′ ο Χ. Κωστούλας πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και ο Σάλματς βρήκε την μπάλα με το χέρι. Η φάση ελέγχθηκε στο 58′ από το VAR και δόθηκε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε στο 60′ ο Μουζακίτης και έκανε το 1-0!

Μόλις ένα λεπτό μετά, ο Παπακανέλλος θυμήθηκε το υπέροχο γκολ που έβαλε στην Μπάγερν Μονάχου στη Γερμανία, μετά από ωραία ατομική ενέργεια μέσα στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε τρομερό πλασέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0!

Το 3-0 δεν άργησε να έρθει και μάλιστα έγινε με ακόμη πιο εντυπωσιακό τρόπο. Ίσως και το ωραιότερο γκολ στη διοργάνωση να είναι αυτό που έβαλε ο Μπακούλας. Συγκεκριμένα, στο 67′ ο Κουτσογούλας έκανε τη σέντρα και ο Μπακούλας με ανάποδο ψαλίδι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στον τελικό του Youth League!

Η Μίλαν αργότερα είχε συνεχόμενες καλές στιγμές όμως ο Σίνα ήταν εκεί και πάλι. Στο 71′ ο Σία έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή και έδιωξε σε κόρνερ ο Σίνα, ενώ ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είπε «όχι» με διπλή επέμβαση σε ισάριθμες προσπάθειες του Σάλα. Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα ήταν στο 81′, όταν ο Χ. Κωστούλας πλάσαρε μέσα από την περιοχή και έδιωξε ο τερματοφύλακας των Ιταλών.

Έτσι το 3-0 έμεινε στον αγώνα και ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης, το UEFA Youth League για τη σεζόν 2023-24!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σ. Συλαϊδόπουλος): Σίνα, Πρεκατές, Κουτσίδης, Κ. Κωστούλας, Αλαφάκης (72′ Δάμα), Μουζακίτης, Μπακούλας (87′ Τανούλης), Κουτσογούλας, Πνευμονίδης (87′ Γατόπουλος), Παπακανέλλος (75′ Λιατσικούρας), Χ. Κωστούλας.

Μίλαν (Ι. Αμπάτε): Ραβεγιέ, Μαγκνί, Σίμιτς, Ενσιάλα (69′ Λιμπεράλι), Μπαρτεσάγκι, Στάλματς (63′ Σίμελχακ), Μαλασπίνα Ζερόλι, Σκότι, Σία (78′ Σάλα), Καμάρντα (78′ Μπονόμι).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αποκάλυψη για τη McLaren MCL38 του 2024

Κόροιβος Αμαλιάδας-Μίλων: Φινάλε η… παράταση;

Μόντριτς: «Το καλοκαίρι θα αποφασίσω ποια θα είναι η επόμενη ομάδα στην καριέρα μου»