playsports.gr
BASKET LEAGUEΜΠΑΣΚΕΤΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μπατής: «Ο 3ος γύρος μάς βοηθάει να είμαστε σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας στα play-offs»

Κοινοποίηση

Ο Κολοσσός Ρόδου κέρδισε με 69-60 εκτός έδρας τον Άρη, σε αγώνα για την 4η αγωνιστική του 3ου γύρου της Basket League και ο assistant coach των Ροδιτών, Μάριος Μπατής, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio με την Έλενα Βογιατζή και τον Γιάννη Λαμπίρη. Αναλυτικά είπε:

Για τη νίκη επί του Άρη: «Ο Κολοσσός Ρόδου έχει δημιουργήσει ένα σερί στο “Αλεξάνδρειο”. Βέβαια, ο Άρης δεν είναι ίδιος με παλαιότερα, είδαμε φέτος μια διαφορετική εικόνα, με ίδιο μπάσκετ, αλλά σε καλύτερο επίπεδο. Εμείς ψάχνουμε να βρούμε κίνητρο για τα παιδιά έτσι ώστε να τα διατηρήσουμε σε ετοιμότητα, γιατί είναι δύσκολη περίοδος του χρόνου. Θέλουμε να “χτίσουμε” κάτι για να το χρησιμοποιήσουμε στα play-offs. Ήταν μια καλή εμφάνιση και αυτό μάς δίνει θάρρος για τη συνέχεια».

Για το ότι είχαν δύο απουσίες, του Πόλεϊ και του Ουτόμι: «Η χρονιά είναι μεγάλη. Ο 3ος γύρος είναι νέο format το οποίο οι ομάδες δεν το έχουν αντιμετωπίσει. Όλες οι ομάδες έχουν προβλήματα, το θέμα είναι πώς θα το αντιμετωπίσεις και πώς το προσπερνάς αυτό».

Για το ποιο είναι το κέρδος τους στον 3ο γύρο: «Όφελος δεν υπάρχει, γιατί απ’ την αρχή του 3ου γύρου δεν είχαμε κάποια ελπίδα, έπρεπε να κάνουμε 5/5 και ο Άρης 1/5 για να διεκδικήσουμε την 5η θέση. Εμείς θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε το στάδιο αυτό έτσι ώστε να είμαστε σε βαθμό ετοιμότητας για τα play-offs. Όλες οι ομάδες έτσι το έχουν αντιμετωπίσει, εκτός του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού που είχαν ένα ενδιαφέρον για το πλεονέκτημα έδρας».

Για τη σειρά των play-offs με το Περιστέρι: «Ελπίζουμε και θέλουμε να είμαστε σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας στα play-offs, έτσι ώστε, αν μπορέσουμε, να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Το Περιστέρι έχει δείξει καθ’ όλη τη διάρκεια τη σεζόν ότι είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Θέλω να του δώσω και συγχαρητήρια που έφτασε στο Final-4 του BCL, γιατί είναι κέρδος για την Ελλάδα».

Για το αν σκέφτονται την περίπτωση της Ευρώπης στην ομάδα: «Αυτό είναι ένα θέμα της διοίκησης και των τοπικών αρχών. Εμείς απ’ το αγωνιστικό κομμάτι κάναμε ό,τι μπορούσαμε, πληρούμε όλες τις προϋποθέσεις για να παίξουμε στην Ευρώπη του χρόνου. Από ‘κει και πέρα, οι άνθρωποι κάνουν ό,τι μπορούν για να μπορέσει η ομάδα του χρόνου να παίξει στην Ευρώπη. Θα δούμε σε λίγο καιρό, δε μπορώ να πω κάτι άλλο, γιατί δεν ξέρω περισσότερα».

Για την πορεία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη: «Νομίζω πως τη φετινή χρονιά οι ομάδες μας στην Ευρώπη μάς έχουν βγάλει ασπροπρόσωπους και έχουν κρατήσει το ελληνικό μπάσκετ σε ένα ψηλό επίπεδο. Ανεβαίνουμε σιγά-σιγά και αρχίζουμε να γινόμαστε ξανά κυρίαρχο πρωτάθλημα. Και ο Προμηθέας και ο Άρης στο EuroCup, ακόμη και η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, έχουν κάνει σημαντικές επιτυχίες για το ελληνικό μπάσκετ και δείχνουν πόσο ανταγωνιστικό είναι φέτος το ελληνικό πρωτάθλημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παναθηναϊκός: «Δύναμή μας, η φωνή μας»

Ο Μιλουτίνοφ έγραψε ιστορία

Μέγκα Μπάσκετ: Δίνει το όνομα του Μιλόγεβιτς στο γήπεδό της