playsports.gr
ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκανε δυνατή πρεμιέρα στο Saudi Smash ο Γκιώνης κι έγινε… 300άρης

Κοινοποίηση

Με το δεξί μπήκε στο δυνατό Saudi Smash 2024 της World Table Tennis, στην Τζέντα, ο Παναγιώτης Γκιώνης. Στην έναρξη των προκριματικών του απλού, χτες Μ. Τετάρτη 01/05, ξεπέρασε υψηλό ασιατικό εμπόδιο και προχωρά στον αρχικό του στόχο, που είναι η είσοδος στο κυρίως ταμπλό.

Η WTT μάλιστα, ανέφερε σε ανάρτησή της στα social media ότι ο Έλληνας άσος πέτυχε την 300η νίκη του σε διεθνείς αγώνες και τον συνεχάρη. Σήμερα το απόγευμα 02/05 επιδιώκει το επόμενο βήμα σε εξίσου δύσκολο έργο κόντρα στον Ισπανό Αλβάρο Ρόμπλες. Τον αντιμετωπίζει στις 18:20 στο τραπέζι 3 για τον 2ο και προτελευταίο προκριματικό γύρο (ζωντανή μετάδοση από στο λινκ LIVE! | T3 | Qualifying Day 2 | Saudi Smash 2024 | Session 2).

Το τουρνουά με τους κορυφαίους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης δίνει πολύτιμους βαθμούς στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης και ο τοπ αμυντικός κοιτάζει να προχωρήσει όσο γίνεται περισσότερο ώστε να βοηθηθεί κατ’ επέκταση και στην ολυμπιακή κατάταξη.

Στη Σαουδική Αραβία Ο Γκιώνης (νούμερο 91 στον κόσμο αυτή τη βδομάδα) συνάντησε στην αρχή των προκριματικών τον Λιάο Τσεν Τινγκ από την κινεζική Ταϊπέι (Νο 138). Στο απόλυτα ισορροπημένο 1ο σετ κάμφθηκε στην παράταση αλλά αυτό ουδόλως τον επηρέασε. Με δυνατά ξεκινήματα πήρε το πάνω χέρι στα δύο επόμενα σετ και τελικά τα κατέκτησε με κάποια διαφορά. Εφάρμοσε με επιτυχία το φάλτσο-άφαλτσο, αξιοποίησε αρκετά το σερβίς και είχε αποτελεσματικές επιθέσεις στο forehand του αντιπάλου

Το 4ο σετ πήγε επίσης στο 10-10 με ανατροπή σε βάρος του πολύπειρου πρωταθλητή από το 8-4, που είχε μπροστά (στο 8-7 έκανε χρήση του τάιμ άουτ ο Κώστας Βατσακλής). Αργότερα ο Γκιώνης έχασε ματς πόιντς, αλλά τελικά έφτασε στην επικράτηση με 3-1 σετ (13-15, 11-6, 11-5, 13-11).

Μετά τον αποκλεισμό του Λιάο στον 1ο προκριματικό γύρο η WTT σε λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφιέρωσε στον Γκιώνη ανάρτηση ενημερώνοντας ότι στην Τζέντα πέτυχε την 300η διεθνή νίκη του! Είχε μεγάλη φωτογραφία του και πρόσθεσε ότι ο κορυφαίος πινγκπονίστας μας είναι ο 25ος στο άθλημα, που το καταφέρνει!

Επίσης στον 1ο προκριματικό γύρο του Saudi Smash 2024 ο Ρόμπλες νίκησε τον Βραζιλιάνο Βίτορ Ισί με 3-1 σετ. Ο Έλληνας άσος είχε συναντήσει σε ολυμπιακή χρονιά τον Ισπανό και το 2021. Στο Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης για το Τόκιο είχε χάσει με 4-3 σετ σε συγκλονιστικό παιχνίδι. Στη συνέχεια, ως γνωστόν, πήρε την πρόκριση μέσα από νέο ταμπλό. Στο αρχείο της WTT υπάρχει μεταξύ τους αναμέτρηση και για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2015 κι εκεί είχε επικρατήσει ο Γκιώνης με 4-1 σετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Άθλος Ορεστιάδας νίκησε 3-0 την Κηφισιά και της «έσβησε» το πλεονέκτημα

A1 Γυναικών: Το πρόγραμμα των τελικών και των αγώνων κατάταξης

Στις θέσεις 9-16 του μικτού στο Youth Contender της Βουλγαρίας Μαδέσης/Κασίμη στην U19 και Φάκαρος/Κοσάρ στην U15