playsports.gr
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣΠΟΛΟΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιταλία – Ελλάδα 12-14: Ολοταχώς για μετάλλιο και στο παγκόσμιο της Ντόχα

Κοινοποίηση

Η εθνική ομάδα πόλο γυναικών συνεχίζει να εντυπωσιάζει, νικώντας την Ιταλία με 14-12 προκρίθηκε στα ημιτελικά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα

Πριν ακριβώς ένα μήνα η εθνική ομάδα πόλο γυναικών νικούσε την Ιταλία με 7-6 στο Αϊντχόφεν, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τώρα τα κορίτσια με τα γαλανόλευκα νίκησαν την Ιταλία με 14-12 και προκρίθηκαν πανάξια στα ημιτελικά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα.

Και η Ελλάδα ξανά προς τη δόξα τραβά, για δεύτερη σερί διοργάνωση μπαίνει στη διεκδίκηση μεταλλίου και την Τετάρτη (14/2, 16:30) απέναντι στην Ουγγαρία θα παίξει για μια θέση στον μεγάλο τελικό.

Η εθνική ομάδα προς τη δόξα τραβά, επιστρέφει στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος μετά το 2011 και τον «χρυσό» θρίαμβο στη Σαγκάη, με την Αλεξάνδρα Ασημάκη να είναι η μόνη παίκτρια που έζησε εκείνες τις στιγμές.

Η τωρινή εθνική ομάδα έχει τα δικά της αστέρια όπως η Ειρήνη Νίνου, που με πέντε γκολ οδήγησε την εθνική ομάδα απέναντι στην Ιταλία. Η Ιταλία που έπαιζε για τη δική της πρόκριση στο «Παρίσι 2024», τώρα θα κληθεί να το βρει σε αγώνες κατάταξης.

Στα δύο λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, η Ξενάκη κέρδισε πέναλτι από την Τζουστίνι. Στη συνέχεια όμως, η Ελληνίδα φουνταριστή χτύπησε την αντίπαλό της και οι διαιτητές, μετά από εξέταση του βίντεο, την απέβαλαν με αντικατάσταση.

Όμως η Ελλάδα έχει και τη Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, η 23χρονη φουνταριστή που δεν αγωνίστηκε εξ αιτίας τραυματισμού στο Αϊντχόφεν, ήταν συγκλονιστική.

Η Ιταλία που έκανε προσπάθεια ανάκαμψης (7-5, 8-6), όμως οι Μυριοκεφαλιτάκη και Νίνου έγραψαν το 10-6 και την Ελευθερία Πλευρίτου να διαμορφώνει το 11-7.

Στη νέα επιστροφή της Ιταλίας, 11-9 (6:33), τα γκολ από τις Νίνου και Βασιλική Πλευρίτου έφεραν το σκορ στο 13-9 (3:42), με τη Νικόλ Ελευθεριάδου να βάζει το κερασάκι στην τούρτα, κάνοντας το 14-11 στα 23” πριν από το τέλος. Και τι σύμπτωση, η Ελευθεριάδου ήταν αυτή που πέτυχε το νικητήριο γκολ επί της Ιταλίας στο Αϊντχόφεν.

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 3-4, 4-4, 5-3.

Ιταλία (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι 2, Γκαλάρντι 1, Αβένιο 1, Τζουστίνι 2, Μπετίνι 2, Πικότσι 3, Μπιανκόνι, Παλμιέρι, Μαρλέτα, Κοτσέρε 1, Βιακάβα, Μπανκέλι.

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Ξενάκη, Ασημάκη, Πάτρα 1, Νίνου 5, Βασιλική Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τον δικαίωσε το ποδόσφαιρό του

Μπάτον: «Ο Χάμιλτον είναι καλύτερος από ποτέ άλλοτε»

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την οπαδική βία