playsports.gr
EUROCUPΜΠΑΣΚΕΤΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

EuroCup: Η Παρί είναι η καλύτερη κάτοχος στην ιστορία της διοργάνωσης

Κοινοποίηση

Οι Γάλλοι έγιναν η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία του EuroCup παίρνοντας με την αξία τους τον τίτλο της καλύτερης κατόχου.

Το EuroCup τελείωσε την Παρασκευή (12/4) με την Παρί να κερδίζει την Μπουργκ και στους 2 τελικούς παίρνοντας έτσι το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο και ταυτόχρονα να γίνεται η καλύτερη ομάδα που κατακτά την διοργάνωση.

Το επίτευγμα των Παριζιάνων είναι τεράστιο, καθώς έθεσαν νέο ρεκόρ με 22 νίκες και 1 μόλις ήττα στην κανονική διάρκεια αυτό σημαίνει πως στα Playoffs της διοργάνωσης έκαναν το απόλυτο με 5-0. Οι μόνες ομάδες που πλησίασαν αυτό το απίθανο ρεκόρ ήταν οι Λοκομοτίβ Κουμπάν της σεζόν 2014/15 με 19-1 και η Γκραν Κανάρια της ίδιας σεζόν με 21-1 αλλά δεν κατάφεραν να συνεχίσουν μέχρι το τέλος.

Βέβαια η Παρί τα έκανε όλα αυτά έχοντας έναν παίκτη που έγραψε και αυτός ιστορία.

Ο λόγος για τον ΤιΤζέι Σορτς ο οποίος κατάφερε να γίνει ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του EuroCup που κατακτά τον τίτλο του καλύτερου παίκτη της σεζόν, του καλύτερου παίκτη των προημιτελικών, του καλύτερου παίκτη των ημιτελικών και του καλύτερου παίκτη των τελικών ενώ παράλληλα είχε το καλύτερο PIR σε μία χρονιά κάνοντας 23.4 και προσπερνώντας το 22.8 πού κατείχε ο Μάικλ Ράιτ.

Δημήτρης Μπαλαδήμας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Final 8 Κυπέλλου Ανδρών: Sold Out ο τελικός

Μπαρτζώκας: «Ερευνούμε την αγορά για ψηλό»

Ζιρόνα – Σεβίλλη 5-1: Ο απίθανος Ντόβμπικ καθάρισε με χατ-τρικ σε έξι λεπτά και οι Καταλανοί ανέβηκαν κορυφή