playsports.gr
ΜΠΑΣΚΕΤΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιαουρτόγλου: «Βασικός στόχος η άνοδος, αλλά ήταν έξτρα κίνητρο το Κύπελλο»

Κοινοποίηση

Ο Απόλλων Σμύρνης κέρδισε με 78-72 τον Φίλιππο Περιστερίου και στέφθηκε Κυπελλούχος ΕΣΚΑ. Ο γκαρντ των νικητών, Λουκάς Γιαουρτόγλου, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» του EOK WebRadio με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

Για τον τελικό με τον Φίλιππο Περιστερίου, όπου είναι ομάδα της Β’ ΕΣΚΑ: «Ήταν μεγάλο κίνητρο γι’ αυτούς, ανεξάρτητα αν είναι μια κατηγορία κάτω από εμάς. Έχει παιδιά που έχουν παίξει χρόνια σε Β’ και Γ’ Εθνική. Εμείς μετά τη νίκη στον ημιτελικό επί της Λυκόβρυσης ίσως πιστέψαμε λίγο ότι ευκολά ή δύσκολα θα κερδίσουμε, αλλά όλα κρίνονται στο γήπεδο κι εκεί φάνηκε ότι οι ομάδες της Β’ ΕΣΚΑ δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από ομάδες Α’ ΕΣΚΑ. Και τα τρία ματς πήγαν μέχρι τέλους».

Για το αν ήταν βασικός στόχος η κατάκτηση του Κυπέλλου: «Ο βασικός στόχος ήταν αυτός της ανόδου. Θέλαμε απ’ το καλοκαίρι να ανεβάσουμε την ομάδα στη National League 2, αλλά απ’ τη στιγμή που καταφέραμε να περάσουμε στο Final-4, το οποίο γινόταν και στην έδρα μας, ήταν ένα έξτρα κίνητρο για να καταφέρουμε να πάρουμε το Κύπελλο».

Για την πορεία τους στην Α’ ΕΣΚΑ: «Κάπως έτσι θα πάει, με τη Νέα Ιωνία θα παλέψουμε για την άνοδο. Είμαστε κάποια έμπειρα παιδιά που έχουμε παίξει λίγο παραπάνω στις εθνικές κατηγορίες, με μια ομάδα παιδιών πιο άπειρα ηλικιακά, αλλά έχουν πολύ μεγάλο ταλέντο. Αυτό προσπαθούμε να το βγάλουμε στο γήπεδο και μέχρι στιγμής τα έχουμε πάει αρκετά καλά».

Για τον λόγο που είχε πάει στον Απόλλωνα Σμύρνης: «Η αλήθεια είναι πως δε γίνεται να “κόψεις” το μπάσκετ με τη μία, οπότε ήθελα να πάω κάπου που να συνεχίσω να το ευχαριστιέμαι και να μπορώ να ξεδίνω απ’ την καθημερινότητα, να κάνω κάτι για ‘μένα. Πιο πολλές απαιτήσεις έχει η Α2, τώρα στη Α’ ΕΣΚΑ είναι λιγότερες. Για ‘μας που θέλουμε και να ανέβει η ομάδα χρειάζεται έξτρα προσπάθεια».

Για το αν θα συνεχίσει να παίζει και στη National League 2, σε περίπτωση που πάρει την άνοδο ο Απόλλων: «Η αλήθεια είναι πως δύσκολα θα συνεχίσω, γι’ αυτό πήρα την απόφαση να σταματήσω κι απ’ τον Πανερυθραϊκό. Η ομάδα πιστεύω θα φανεί ανταγωνιστική και στην παραπάνω κατηγορία αν καταφέρουμε να πάρουμε την άνοδο. Εγώ προσωπικά δε νομίζω ότι θα παίξω στη National League 2».

Για το αν έχει στο μυαλό του να γίνει προπονητής: «Δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου το να γίνω προπονητής. Έχω ασχοληθεί παλαιότερα στον Πανερυθραϊκό σε κάποια αγωνιστικά τμήματα προπονητικά, αλλά τώρα έχω επιλέξει να είμαι γυμναστής στα τμήματα υποδομής του Πανερυθραϊκού. Αυτό το κομμάτι έχω διαλέξει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 83-78: Ο Βέσελι κράτησε τον Γκριμάου στη θέση του

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τάεκβοντο Κωφών: Το 4ο μετάλλιο της Ελλάδος το 2ο δικό της η Ειρήνη Μαχαιρίδου

Ανοίγει η αυλαία για τα πανελλήνια πρωταθλήματα σπάθης και ξίφους ασκήσεως ανδρών/γυναικών