playsports.gr
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Τεράστια τιμή, αναγνώριση και δικαίωση»

Κοινοποίηση

Η ομοσπονδιακή προπονήτρια Μαρία Καραντώνη και η διεθνής τερματοφύλακας Μάγδα Κεπεσίδου θα εκπροσωπήσουν το ελληνικό beach handball και την Ομοσπονδία στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Οι δύο παγκόσμιες πρωταθλήτριες με την Εθνική Γυναικών το 2018 στο Καζάν, συμπεριλήφθηκαν στις επιλογές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ για την παρθενική παρουσία του Beach Handball στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού.

Οι All Star ομάδες μαζί με τις Γαλλικές Εθνικές ομάδες θα πάρουν μέρος στους αγώνες επίδειξης το διάστημα 27-29 Ιουλίου 2024 στην έδρα της Γαλλικής Ομοσπονδίας το «Maison Du Handball», στο Κρετέιγ, 20χλμ από το Ολυμπιακό Στάδιο του Παρισιού.

Οι δύο all star του Παγκοσμίου Beach Handball μίλησαν στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ

Μαρία Καραντώνη (Ομοσπονδιακή Προπονήτρια Εθνικής Γυναικών):
«Το Beach Handball έπειτα από την ένταξη του στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων το 2018, στα World Beach Games το 2019 και στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες το 2023 κάνει με την παρουσία του στο Παρίσι 2024 -το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη- ακόμη ένα τεράστιο βήμα στο οποίο όλοι καλούμαστε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Συγχαρητήρια σε όλους, αθλήτριες/αθλητές και προπονήτριες/προπονητές που επιλέχθηκαν. Η επιλογή μου από την Διεθνή Ομοσπονδία Χάντμπολ για την παρουσίαση του Beach Handball ως άθλημα επίδειξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι 2024 αποτελεί για μένα τεράστια τιμή και αναγνώριση. Είμαι ευγνώμων που επιλέχθηκα ανάμεσα σε τόσο σπουδαίους προπονητές, αλλά ταυτόχρονα νιώθω και δικαιωμένη ευχαριστώντας την IHF για την τεράστια αυτή διάκριση στην καριέρα μου ως προπονήτρια. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την συνεργάτιδά μου Σοφία Δημητρίου διότι τα αποτελέσματα και οι επιτυχίες έρχονται από την κοινή μας προσπάθεια, καθώς και όλες τις αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Γυναικών που συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια διότι μέσα από αυτές είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας και να την αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο. Μέσω της παρουσία μας εκπροσωπούμε στο Παρίσι 2024 το άθλημα, το ελληνικό Handball, την ομοσπονδία μας, αρωγό σε ότι έχουμε καταφέρει, καθώς και τη χώρα μας. Το γεγονός αυτό μόνο υπερηφάνεια μπορεί να μας προκαλέσει»

Μάγδα Κεπεσίδου (Διεθνής τερματοφύλακας Εθνικής Γυναικών):
«Αρχικά αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι το να βρίσκεσαι σε μια Ολυμπιάδα είναι μέγιστη τιμή για τον κάθε αθλητή και νιώθω ευλογημένη που μου δίνεται αυτή η ευκαιρία! Νιώθω τιμή που θα εκπροσωπήσω την χωρά και το άθλημα στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού! Νιώθω επίσης την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες τις συμπαίκτριες μου όλα αυτά τα χρόνια, τις δυο προπονήτριες μου και όλους όσοι πίστεψαν και στήριξαν το άθλημα, γιατί χωρίς αυτούς δε θα μου δινόταν αυτή η ευκαιρία! Ανυπομονώ να το ζήσω!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Στη λίστα του ο 26χρονος μέσος Κέιντι Μπάρε, σύμφωνα με την Sport

«Καθάρισε» από το πρώτο μέρος ο Άλιμος ΝΑΣ Betsson, 16-10 τον ΓΣ Περιστερίου

Αθλητικές μεταδόσεις: Όλες οι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις της Δευτέρας