playsports.gr
CHAMPIONS LEAGUEΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στάθηκε στην έλλειψη εμπειρίας ο Αρτέτα

Κοινοποίηση

Η έλλειψη εμπειρίας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα στην ήττα της Άρσεναλ από την Πόρτο για την φάση των “16” του Champions League, όπως τόνισε ο προπονητής των “καονιέρηδων” Μικέλ Αρτέτα.

Η Άρσεναλ, που δεν είχε κανένα σουτ στην αντίπαλη εστία παρά το γεγονός ότι είχε την πλειοψηφία της κατοχής στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων, γνώρισε την ήττα στην έδρα της Πόρτο με τέρμα του Γκαλένο στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο αγώνας της Τετάρτης (21/2) στο “Estadio Do Dragao” ήταν το πρώτο νοκ-άουτ παιχνίδι των “κανονιέρηδων” για το Champions League υπό τον Μικέλ Αρτέτα και ήρθε έξι σεζόν μετά την τελευταία φορά που αγωνίστηκε στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης, το 2016-17.

«Κυριαρχήσαμε πραγματικά στο παιχνίδι αλλά μας έλειπε ο σκοπός, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Έπρεπε να έχουμε πολύ περισσότερη επιθετικότητα, να σπάσουμε τις γραμμές, να παίξουμε μπροστά, να δημιουργήσουμε πολύ μεγαλύτερη απειλή στην πίσω γραμμή τους», είπε ο Αρτέτα στους δημοσιογράφους.

«Στο δεύτερο ημίχρονο τα πήγαμε πολύ καλύτερα και δημιουργήσαμε πολλές καταστάσεις χωρίς ωστόσο να καταφέρουμε κάτι καλό, αλλά θα μάθουμε από αυτό».

Όταν ρωτήθηκε αν η έλλειψη εμπειρίας στο Champions League θα μπορούσε να ήταν ένας παράγοντας για το τέρμα στις καθυστερήσεις, ο Αρτέτα είπε: «Ήταν η τελευταία φάση. Η αλήθεια είναι ότι είχε μεγάλη επίδραση στο αποτέλεσμα».

ΠΗΓΗ: ERTSPORTS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πανιώνιος: “Έχουμε το δικαίωμα να αναρωτηθούμε τους λόγους για τους οποίους εξαντλείται η αυστηρότητα”

Ανανέωσαν με τον Ολυμπιακό τα αδέρφια Κωστούλα

Κηφισιά – Ολυμπιακός 2-3: Με killer Ελ Αραμπί οι ερυθρόλευκοι των 10 παικτών νίκησαν δια πυρός και σιδήρου