playsports.gr
ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι αριθμοί για το επικείμενο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων της Θεσσαλονίκης

Κοινοποίηση

Μετά από τον Τελικό των αναπτυξιακών τουρνουά οι αθλητές και οι αθλήτριες των μικρών ηλικιών μένουν στην αγωνιστική σκηνή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και για την επόμενη διοργάνωση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Στο τετραήμερο από το Σάββατο του Λαζάρου 27 έως τη Μ. Τρίτη 30 Απριλίου θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Καλαμαριάς το Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων 2023-2024.

Αφορά σε αγόρια και κορίτσια έως 19 ετών και περιλαμβάνει όλα τα αγωνίσματα σε ομαδικό και ατομικό. Η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της ομοσπονδίας είναι στο… πόδι για το δεύτερο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, που αναλαμβάνει η Θεσσαλονίκη μέσα σε λίγα χρόνια. Η αμέσως προηγούμενη ήταν την περίοδο 2020-2021 στο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας. Η Τ.Ε. βρίσκεται στο τελευταίο κομμάτι της προετοιμασίας της και φιλοδοξεί να παρουσιάσει μία συνολικά πολύ καλή εικόνα διαφημίζοντας και το ολυμπιακό άθλημα.

Συνολικά 23 είναι οι ομάδες, που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα. Δεκατέσσερις στους εφήβους και 9 στις νεάνιδες. Συνολικά 80 οι αθλητές και οι αθλήτριες, που βρίσκονται στις τελικές δηλώσεις για τα ατομικά αγωνίσματα του απλού, του διπλού και του μικτού. Προέρχονται από 26 κλαμπ όλης της χώρας. Εκτός από τη Θεσσαλονίκη θα έχουν εκπροσώπους σωματεία από την Αθήνα, την Πάτρα, την Αλεξανδρούπολη, την Καστοριά, την Καβάλα, τη Φλώρινα, την Ορεστιάδα, τα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Οι δηλώσεις στα ατομικά αγωνίσματα χωρίζονται σε 48 εφήβους και 32 νεάνιδες στο απλό (ακριβώς στο μάξιμουμ του αριθμού συμμετοχών), 23 και 15 ζευγάρια αντίστοιχα στο διπλό των ίδιων κατηγοριών και 30 δίδυμα στο διπλό μικτό. Το γυμναστήριο στην Καλαμαριά το παραχώρησε ο δήμος της πόλης και τις προσεχείς ημέρες θ’ ανακοινωθεί ποιες ώρες θα διατεθεί για προπόνηση την Παρασκευή 26/04.

* Μία ακόμα συμμετοχή σε διεθνές τουρνουά στο μεταξύ, είχε η υπάλληλος στα γραφεία της Τ.Ε. Βόρειας Ελλάδας Μαρία Τσίπου, που είναι και στην οργάνωση του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Εργάστηκε ως Competition Manager της διεθνούς ομοσπονδίας (ITTF) στο Al-Watani Para Championships, που έγινε από το Σάββατο 20 έως τη Δευτέρα 22/04 στο Αμάν. Ελληνική παρουσία στα τραπέζια δεν υπήρχε σε αυτό το τουρνουά των ατόμων με αναπηρίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το μπασκετικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας: Ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχεται την Παρτίζαν, πού θα δείτε το παιχνίδι

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ άλωσε το Βίγκο και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου

Μετάθεση διεξαγωγής 9ης αγων. Stoiximan Super League Playoffs και ορισμός αναβληθέντος αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (5η αγων.)