playsports.gr
ΕΛΛΑΔΑ Α2 / Β / Γ ΕΘΝΙΚΗΜΠΑΣΚΕΤΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ηρακλής-Νεανική Εστία Μεγαρίδας: Μάχη με φόντο το Final 4

Κοινοποίηση

Ο Ηρακλής φιλοξενεί στο Ιβανώφειο τη Νεανική Εστία Μεγαρίδας το Σάββατο στις 16:00 για τα playoffs της Elite League Ερρίκος Ντυνάν. Οι Θεσσαλονικείς μετά τις τρεις διαδοχικές νίκες τους έχουν μετατρέψει το 0-2 της κανονικής περιόδου σε 3-2 και απέχουν μια νίκη από την πρόκριση στο Final 4, ενώ η ομάδα των Μεγάρων δεν έχει άλλα περιθώρια για άλλη ήττα. Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Action 24.

Οι γηπεδούχοι θέλουν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ που έχουν δημιουργήσει μετά τις τρεις σερί νίκες τους, δύο εκ των οποίων εκτός έδρας, προκειμένου να τελειώσουν την πρόκριση μπροστά στο κοινό τους. «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι φτάσαμε σε αυτό το σημείο, να έχουμε την πρόκριση στα χέρια μας μέσα στην έδρα μας, με τον κόσμο μας, χωρίς να έχουμε παίξει καλά. Αυτό πρέπει να μας δώσει κίνητρο να είμαστε καλύτεροι κι ας μην έχουμε πολύ χρόνο να βελτιωθούμε λόγω των συνεχών αγώνων σε λίγες ημέρες. Θα πω, λοιπόν, το κλισέ ότι τίποτα δεν έχει κριθεί, ότι έχουμε το προβάδισμα όμως θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι ακόμη πιο πολύ απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως η Μεγαρίδα. Πιστεύω όμως ότι έχουμε την εμπειρία και το ταλέντο, μαζί με τον κόσμο μας, να τα καταφέρουμε και να πάμε στο Final 4», δήλωσε ο αρχηγός του Ηρακλή, Ζήσης Σαρικόπουλος.

Οι φιλοξενούμενοι έχουν ως οδηγό την κανονική περίοδο, όπου είχαν κερδίσει δύο φορές τον Ηρακλή και τη μία εξ αυτών στο Ιβανώφειο, θέλοντας να οδηγήσουν τη σειρά σε «τελικό» που θα γίνει τη Μεγάλη Τετάρτη στα Μέγαρα. «Προερχόμαστε από τρεις σερί ήττες κόντρα στον Ηρακλή με συνολική διαφορά 8 πόντους. Αυτό μας έχει πληγώσει και ταυτόχρονα πεισμώσει πως μπορούμε να κερδίσουμε στην Θεσσαλονίκη και να παραμείνουμε ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης. Το πλάνο μας φαίνεται πως λειτουργεί, αλλά χρειάζεται να είμαστε πιο ψύχραιμοι στις τελικές μας αποφάσεις προκειμένου να πάρουμε τη νίκη. Το παιχνίδι στο Ιβανώφειο είναι εξ ορισμού δύσκολο, λόγω και της ατμόσφαιρας. Αυτό όμως μας δίνει έξτρα κίνητρο να αποδείξουμε κυρίως στους εαυτούς μας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε», τόνισε ο 22χρονος γκαρντ της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδας, Αλέξανδρος Κοκορέλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ψυχικό-Κόροιβος Αμαλιάδας: Ένας για επιβίωση κι ένας αδιάφορος

ΠΑΣ Γιάννινα: «Τέλος» ο Μπιλμπάο

NBA, τα αποτελέσματα της βραδιάς: Ντουράντ, Μπιλ και Μπούκερ έβαλαν μαζί 91 πόντους και οι Σανς λύγισαν τους Πέισερς