playsports.gr
CHAMPIONS LEAGUEΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόρτο – Άρσεναλ 1-0: Η γκολάρα του Γκαλένο στις καθυστερήσεις έδωσε προβάδισμα πρόκρισης

Κοινοποίηση

Πόρτο και Άρσεναλ δεν κατάφεραν να ξεχωρίσουν στη μονομαχία τους στο “Ντραγκάο” για τη φάση των 16 του Champions League, όμως η γκολάρα του Γκαλένο στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε στους “δράκους” τη νίκη με 1-0.

Οι “δράκοι” ήταν αυτοί που έδειξαν περισσότερη διάθεση να αναλάβουν ρόλο ρυθμιστή στον αγωνιστικό χώρο, αν και χωρίς την μπάλα στα πόδια τους. Οι φιλοξενούμενοι είχαν 70% κατοχή στο 1ο μέρος, αλλά επιτέθηκαν μόνο με στημένες φάσεις και δη από τα πέντε κόρνερ που κέρδισαν.

Οι Πορτογάλοι ήταν καλύτεροι και δημιούργησαν μία τεράστια διπλή ευκαιρία, στην οποία ο Γκαλένο αρχικά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στο ριμπάουντ η προσπάθειά του κατέληξε άουτ.

Στο 2ο μέρος το χαμηλό τέμπο δεν άλλαξε. Αυτό που άλλαξε ήταν η ποιότητα του αγώνα, που έγινε ακόμη χειρότερη, με ελάχιστες τελικές και τις δύο ομάδες να μην έχουν έμπνευση.

Ομοίως και οι δύο προπονητές, αφού η πρώτη αλλαγή έγινε στο 74ο λεπτό και ήταν η μοναδική από πλευράς Μίκελ Αρτέτα, που έριξε στη μάχη τον Ζορζίνιο.

Ο Σέρζιο Κονσεϊσάο έκανε τις δικές του μετά το 80′ και μάλιστα κατέληξε να μην έχει αριστερό μπακ, στον βωμό της αναζήτησης ενός τέρματος με όλα τα επιθετικά όπλα που υπήρχαν στον πάγκο.

Εν τέλει, αυτό που χρειάστηκε υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο από το 1ο λεπτό, με τον Γκαλένο να πιάνει ένα εκπληκτικό δεξί σουτ εκτός περιοχής και με πολύ φάλτσο και να γράφει το 1-0 στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.

  • ΠΟΡΤΟ: Κόστα, Μάριο, Πέπε, Οτάβιο, Γουέντελ (90′ Εουστάκιο), Βαρέλα, Νίκο (81′ Χάιμε), Κονσεϊσάο (86′ Μπόρζες), Πεπέ, Γκαλένο, Εβανίλσον (85′ Μαρτίνεθ)
  • ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράγια, Γουάιτ, Σαλιμπά, Μαγκαλιάες, Κίβιορ, Έντεγκαρντ, Ράις, Χάβερτς, Σακά, Τροσάρ (74′ Ζορζίνιο), Μαρτινέλι

Τα αποτελέσματα της φάσης των 16

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Κοπεγχάγη – Μάντσεστερ Σίτι 1-3 (34′ Μάτσον / 11′ Ντε Μπρόινε, 45+1′ Σίλβα, 90+3′ Φόντεν)
  • Λειψία – Ρεάλ 0-1 (49′ Ντίαθ)
  • Παρί – Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-0 (58′ Εμπαπέ, 70′ Μπαρκολά)
  • Λάτσιο – Μπάγερν 1-0 (69′ πέν. Ιμόμπιλε)
  • Ίντερ – Ατλέτικο 1-0 (79′ Αρναούτοβιτς)
  • Αϊντχόφεν – Ντόρτμουντ 1-1 (56′ πεν. Ντε Γιονγκ – 24′ Μάλεν)
  • Νάπολι – Μπαρτσελόνα 1-1 (75′ Όσιμεν / 60′ Λεβαντόβσκι)
  • Πόρτο – Άρσεναλ 1-0 (90+4′ Γκαλένο)

ΠΗΓΗ: SPORT24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ατλέτικο – Αθλέτικ 0-1: Ένα πέναλτι έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Copa del Rey

NBA, τα αποτελέσματα της βραδιάς: Ο Μπράνσον έσωσε από στραπάτσο τους Νικς με 41αρα, πέρασαν από την Γιούτα οι Θάντερ

Ολυμπιακός: Ανανέωσε με τον Πασχαλάκη