playsports.gr
ΕΛΛΑΔΑ Α2 / Β / Γ ΕΘΝΙΚΗΜΠΑΣΚΕΤΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέτρος Γκαϊτατζής και Διονύσης Ανανιάδης στο EOK WebRadio

Κοινοποίηση

Η ΧΑΝΘ κέρδισε με 73-58 τον Φίλιππο Βέροιας και έκανε το 3-0 στη μεταξύ τους σειρά των play–offs του 3ου ομίλου της National League 1, παίρνοντας την άνοδο για την Elite League – Ερρίκος Ντυνάν της επόμενης σεζόν. Ο προπονητής της ομάδας και ο πρόεδρος της Επιτροπής του Μουσείου Μπάσκετ του συλλόγου, Πέτρος Γκαϊτατζής και Διονύσης Ανανιάδης αντίστοιχα, μίλησαν στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio με την Έλενα Βογιατζή και τον Μαρίνο Πριντέζη.

Ο Πέτρος Γκαϊτατζής μίλησε:

Για την άνοδό τους στην Elite League: «Η ομάδα παρουσίαζε μια τέτοια εικόνα που προς τα έξω έβγαζε αυτήν τη σταθερότητα και τη σιγουριά. Η αλήθεια είναι πως αρκετοί είχαν την αίσθηση ότι στο τέλος θα τα καταφέρει. Όταν είσαι μέσα και ζεις την καθημερινότητα, τις αγωνίες με τους αθλητές, τα προβλήματα που προκύπτουν, δεν έχεις τον ίδιο εφησυχασμό, πάντα πιστεύεις ότι κάτι μπορεί να αλλάξει και κάθε μέρα δουλεύεις προς την κατεύθυνση να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Για τα συναισθήματά τους μετά την άνοδο: «Εγώ αισθάνθηκα… 100 κιλά ελαφρύτερος όταν τελείωσε αυτό το πράγμα. Έτσι όπως είχε φτάσει η κατάσταση δε μπορούσα να φανταστώ ότι σήμερα θα υπήρχε περίπτωση να κάνω προπόνηση για να ετοιμαστώ για ματς Σαββάτου. Είχαμε μπει σε μια τέτοια ψυχολογία. Αρχικά έδωσα συγχαρητήρια στους αθλητές γι’ αυτό που κατάφεραν, τους είπα “ευχαριστώ” που μπόρεσαν και άντεξαν σε όλη αυτήν τη συνθήκη και αυτοί απ’ την πλευρά τους μου είπαν ότι για τις επόμενες 20 μέρες δε θέλουν… να με δουν μπροστά τους».

Για την όλη φετινή τους πορεία: «Νομίζω ότι το κύριο χαρακτηριστικό μας ήταν πως είχαμε μια σταθερότητα και συνέπεια καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο όμιλος ήταν πολύ ανταγωνιστικός, γιατί οι ομάδες ήταν πολύ κοντά, αν και λίγο-πολύ υπήρχε μια… αύρα για κάποιες ομάδες βάσει των ρόστερ. Εμείς είχαμε ως στόχο αρχικά να είμαστε στις ομάδες της εξάδας των play-offs. Το ξεκίνημά μας ήταν εξαιρετικό και όσο περνούσε ο καιρός αυτό μάς έδινε την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να κοιτάμε πιο ψηλά. Με το πέρασμα των αγώνων το θέμα της αυτοπεποίθησης μεγάλωνε και αυτό μάς έκανε να είμαστε πιο αισιόδοξοι απ’ ό,τι στο ξεκίνημα για την πορεία της ομάδας».

Για τα play-offs: «Νομίζω ότι γενικότερα η διαδικασία των play-offs μάς προβλημάτισε απ’ το ξεκίνημα και μας έκανε να είμαστε λιγότερο χαρούμενοι γι’ αυτό που καταφέραμε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Δεν ευχαριστηθήκαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό την πορεία μας, γιατί πάντα σκεφτόμασταν ότι στα play-offs θα κριθούν όλα. Στα play-offs το κύριο χαρακτηριστικό είναι το άγχος και κυρίως όταν διέπεσαι από έναν φαβοριτισμό. Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίσαμε ήταν με τον Λεύκιππο Ξάνθης, που ήταν μια ομάδα η οποία μάς δυσκόλεψε πάρα πολύ και όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Στον τελικό είχαμε εκπληρώσει ένα βασικό κομμάτι του στόχου μας, γιατί ξέραμε ότι σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουμε θα είχαμε και μια δεύτερη ευκαιρία, αν και ο στόχος εξ αρχής ήταν το πρωτάθλημα. Δεν περιμέναμε το 3-0, γιατί ο Φίλιππος έχει πολύ έμπειρα παιδιά. Είχαν την ατυχία να στερηθούν τον βασικό τους σέντερ και αυτό άλλαξε λίγο τις ισορροπίες, αλλά κατά τη διάρκεια των αγώνων αισθανόμασταν μια σιγουριά ότι τα πάντα είναι στα χέρια μας».

Για τον συνδυασμό πρωταθλητισμού με νεότερα παιδιά: «Φέτος είναι μία απ’ τις επιτυχίες μας ότι καταφέραμε να τα συνδυάσουμε όλα. Να έχουμε παιδιά νεότερα σε ηλικία, με φιλοδοξίες, που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και ταυτόχρονα από κάτω να ετοιμάζονται άλλοι αθλητές και παράλληλα να παραμένουμε σε υψηλό επίπεδο. Εγώ πιστεύω πολύ στο “πάντρεμα” των μεγαλύτερων σε ηλικία παικτών με τους νεαρότερους, γιατί το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ωραίο τις περισσότερες φορές, ιδίως αν αναπτυχθεί η χημεία αυτή μεταξύ τους. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη ενός αθλητή να μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον που είναι ανταγωνιστικό και κάνει πρωταθλητισμό. Ο πρωταθλητισμός έχει πάντα πίεση και αυτό μπορεί να σε κάνει καλύτερο και να σε ωριμάσει. Είναι πολύ σημαντικό αυτοί οι αθλητές να δείξουν αν μπορούν σε τέτοιες συνθήκες να βγάλουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και οι δικοί μας παίκτες το έβγαλαν. Πάντα ένα ζητούμενο στη ΧΑΝΘ είναι να δίνει ευκαιρίες στα νεότερα παιδιά».

Για την επόμενη μέρα της ΧΑΝΘ στην Elite League: «Η αλήθεια είναι ότι αυτήν τη στιγμή η ΧΑΝΘ βρίσκεται σε ένα σημείο που δεν έχει βρεθεί τα προηγούμενα χρόνια, μια άνοδο για την οποία παλέψαμε όλη τη χρονιά. Τα δεδομένα αλλάζουν. Είναι ένα step-up που χρειάζεται να κάνει σε όλα τα πράγματα η ΧΑΝΘ και πρέπει να καθίσει να σκεφτεί πώς πρέπει να οργανωθεί η δουλειά, γιατί διαφέρουν πάρα πολύ οι δύο κατηγορίες. Πρέπει να γίνει ένας πολύ προσεκτικός σχεδιασμός για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της κατηγορίας».

Ο Διονύσης Ανανιάδης είπε:

Για την άνοδο στην Elite League: «Δεν ήταν μια έκπληξη για εμάς, γιατί η ομάδα έπαιξε ένα εξαιρετικό μπάσκετ όλη τη χρονιά. Δίκαια κατακτά την 1η θέση, απόδειξη και το 3-0 και με μεγάλη διαφορά στο τελευταίο παιχνίδι. Πάντοτε έχεις μέσα σου ένα ερωτηματικό και σε “τρώει” μήπως κάτι δεν πάει καλά. Χθες (08/05) υπήρχε μια μεγάλη κινητοποίηση, ήρθαν και άλλοι παλιοί αθλητές. Οι πανηγυρισμοί ήταν πολύ έντονοι».

Για τη διαδικασία των play-offs: «Είναι άδικο κατά κάποιον τρόπο να προηγείσαι σε όλο το πρωτάθλημα, να κερδίζεις τους αντιπάλους σε διπλά παιχνίδια, να είσαι τόσους βαθμούς μπροστά τερματίζοντας το πρωτάθλημα και μετά να έχεις να παίξεις σε τελικό με έναν αντίπαλο για το ποιος θα κάνει τις 2 νίκες. Μπορεί να έχεις μια συνεχή πορεία, να διακρίνεσαι και να παίζεις εξαιρετικό μπάσκετ, αλλά να βρεθείς σε μια άτυχη στιγμή και να πήγαινε… στράφι όλη η χρονιά».

Για την πρώτη φορά στην Elite League: «Η ομάδα θα παίξει πρώτη φορά στην Elite League. Στη δεκαετία του 1970 ήταν η καλή ομάδα της ΧΑΝΘ που διακρινόταν στην Α’ Εθνική. Η ομάδα έκανε μια πορεία, στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 έπεσε κατηγορίες, βρέθηκε να αγωνίζεται στην Β’ Εθνική, τη Γ’ Εθνική, αλλά και στο Α’ τοπικό της Θεσσαλονίκης. Πολύ γρήγορα επέστρεψε, όμως στη Γ’ Εθνική, και γενικά τα τελευταία χρόνια ήταν στην Β’ και τη Γ’ εθνική. Φέτος ήταν η πρώτη φορά που διεκδίκησε με αξιώσεις την άνοδό της στην Elite League και το πέτυχε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μεγάλο ντέρμπι και 13-13 ο ΓΣ Περιστερίου με τον ΑΝΟ Γλυφάδας i repair

Ο ΠΑΣ Γιάννινα διέψευσε την ύπαρξη πρότασης ή συζητήσεων για την πώληση της ομάδα

Ο Φρέιρε γίνεται συμπαίκτης του Μέσι