playsports.gr
FORMULA 1ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Φερστάπεν δήλωσε την πίστη του στη Red Bull αλλά δεν απέκλεισε τη Mercedes

Κοινοποίηση

Ο Γιος Φερστάπεν ήρθε σε ρήξη με τον Κρίστιαν Χόρνερ στο πλαίσιο του GP του Μπαχρέιν, την οποία ρήξη ακολούθησε η δημόσια δήλωσή του πως αν ο Βρετανός μείνει στη διεύθυνση της Red Bull Racing τότε “η ομάδα θα διαλυθεί”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του διεθνούς Τύπου, πιστεύεται ότι πίσω από τη δήλωση αυτή βρίσκεται η διαμάχη που έχει προκύψει μεταξύ του Χόρνερ και των Αυστριακών ιδιοκτητών του 49% της Red Bull, έπειτα από φερόμενη προσπάθεια του Χόρνερ να αποκτήσει μερίδιο της ομάδας με την υποστήριξη Βρετανών επενδυτών.

Μετά το GP του Σακίρ ο Χόρνερ συναντήθηκε στο Ντουμπάι με τον μάνατζερ του Μαξ Φερστάπεν, Ρέιμοντ Βερμιούλεν, σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης της κατάστασης προκειμένου να συνεχιστεί η αρμονική λειτουργία της ομάδας στα επερχόμενα GP.

Ωστόσο, η ρήξη του Γιος Φερστάπεν με τον Χόρνερ πυροδότησε και μία σειρά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η πλευρά Φερστάπεν διερευνά το ενδεχόμενο μεταγραφής του Μαξ στην ομάδα του Μίλτον Κινς, από το 2025 κιόλας. Τα δημοσιεύματα αυτά βασίστηκαν, επίσης, σε μια σειρά συναντήσεων (και κυρίως σε ένα δείπνο στο Μπαχρέιν) του Γιός Φερστάπεν με τον διευθυντή της Mercedes F1, Τότο Βολφ.

Όμως, στο ξεκίνημα του αγωνιστικού τριημέρου του GP Σαουδικής Αραβίας (7-9/03), ο Μαξ Φερστάπεν πήρε θέση επί του θέματος και -όπως αναμενόταν- διέψευσε κάθε υπόθεση ότι θέλει να φύγει από τη Red Bull Racing εξαιτίας της εσωτερικής κρίσης της ομάδας.

Σε ερώτηση αν θα τηρήσει το συμβόλαιό του με την RBR που λήγει το 2028, είπε: “Αυτός είναι φυσικά πάντοτε ο σκοπός όταν υπογράφεις ένα συμβόλαιο. Για αυτό υπογράψαμε για να μείνουμε εδώ για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα”.

Στη συνέχεια, ο Ολλανδός είπε: “Φυσικά εξαρτάται και από την απόδοση του αυτοκινήτου, η οποία από το 2026 και μετά είναι ένα ερωτηματικό με τους νέους κανονισμούς. Όμως το γνώριζα αυτό, όταν υπέγραφα το συμβόλαιο, και επίσης ξέρω τι έχουν κάνει για μένα στην καριέρα μου, σωστά;

Οπότε ναι, η διάθεσή μου είναι, φυσικά, σίγουρα, να μείνω με αυτή την ομάδα, διότι το απολαμβάνω αληθινά. Και είμαι πολύ ικανοποιημένος με την ομάδα. Οπότε, όσο αποδίδουμε δεν υπάρχει και λόγος να φύγω”, πρόσθεσε ο 26χρονος τρις πρωταθλητής της F1.

Πάντως, ο Μαξ δεν αρνήθηκε το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να μεταβεί στη Mercedes, η οποία αναζητά το νέο της μεγάλο αστέρα και ηγέτη μετά από την απόφαση του Λιούις Χάμιλτον να φύγει για τη Ferrari το 2025.

“Πιστεύω πως κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να προβλέψει ότι ο Λιούις θα πήγαινε στη Ferrari”, είπε ο Φερστάπεν. “Στη ζωή, γενικώς, δεν ξέρει ποτέ τι πρόκειται να συμβεί ή τι σου έρχεται ή τι θα συμβεί γύρω σου ή τι μπορεί να σε επηρεάσει. Οπότε ποτέ δεν μπορείς να πεις πως κάτι ισχύει 100%, έτσι θα είναι τα πράγματα. Προσεγγίζω τη ζωή μου με αυτό τον τρόπο.

Από την άλλη, βέβαια, δεν το σκέφτομαι και τόσο πολύ. Είμαι πολύ ήρεμος. Όπως είπα, είμαι πολύ χαρούμενος με την ομάδα. Η απόδοση είναι εδώ. Δεν έχω λόγο να φύγω”, πρόσθεσε ο Ολλανδός.

Και απαντώντας σε ερώτηση για τα τεκταινόμενα στη Red Bull Racing και την άποψη του πατέρα του ότι με τον Χόρνερ η ομάδα θα διαλυθεί, ο Μαξ απάντησε: “Δεν ξέρω, εννοώ ελπίζω πως όχι. Είναι μια δυνατή εταιρεία, μια δυνατή ομάδα, με πολύ δυνατά μέλη. Οπότε, φυσιολογικά δεν θα συμβεί.

Φαντάζομαι αισθάνθηκε κάτι τέτοιο, αλλά σε ό,τι αφορά σε εμένα δεν έχει σημασία αν είσαι στη μία πλευρά ή στην άλλη. Φυσικά, ως γιος του πατέρα μου, θα ήταν περίεργο να ήμουν σε διαφορετική πλευρά. Εγώ θέλω να αφοσιωθώ αποκλειστικά στην αγωνιστική πλευρά των πραγμάτων, και να μιλάω λιγότερο για όσα κάνουμε ως ομάδα έξω από την πίστα”, κατέληξε ο 26χρονος πρωταθλητής.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα διέρρευσε στη δημοσιότητα ο όρος στο συμβόλαιο του Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull Racing που του επιτρέπει να φύγει από την ομάδα πριν από το 2028 σε περίπτωση που αποχωρήσει από τον Μίλτον Κινς ο σύμβουλος της Red Bull GmbH Αυστρίας, Χέλμουτ Μάρκο.

ΠΗΓΗ: SPORT24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΟΚ: Έκτος προγράμματος ο Τσιγγάρας

Αταμάν: “Παίξαμε με πέντε ξένους κι ο Ολυμπιακός με οκτώ, αξίζαμε να νικήσουμε με μεγαλύτερη διαφορά”

Οι διαιτητές των ελληνικών ομάδων στην Euroleague