playsports.gr
ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι καλύτεροι των αναπτυξιακών τουρνουά διαφήμισαν το άθλημα στον Τελικό του ΣΕΦ

Κοινοποίηση

Το κεφάλαιο αναπτυξιακά πρωταθλήματα, ο θεσμός, που σταθερά είναι πολύ ψηλά στην αγωνιστική πυραμίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., έκλεισε για την περίοδο 2023-2024 με τον κατάλληλο τρόπο: Με δυνατές αναμετρήσεις για τα μετάλλια και τους βαθμούς στον Τελικό των φετινών τουρνουά, που έγινε με κάθε επιτυχία το Σαββατοκύριακο 20 και 21/04 στις εξαιρετικές συνθήκες της ομοσπονδιακής αίθουσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Με 86 παιδιά από 32 σωματεία (δύο οι απουσίες της τελευταίας στιγμής, μία στις νεάνιδες και μία στις κορασίδες), με τους καλύτερους αθλητές και τις καλύτερες αθλήτριες έξι κατηγοριών βάσει της ειδικής βαθμολογίας, με πάθος και έντονο συναγωνισμό, καθώς υπάρχει και η σύνδεση με τα κριτήρια για τη συγκρότηση των «μικρών» εθνικών ομάδων. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο Αλέξανδρος Αλεξόπουλος στους εφήβους, η Qi Xinyu στις νεάνιδες, ο Κώστας Φάκαρος στους παίδες, η Στέλλα Μαυροατάκη στις κορασίδες, ο Θεοφάνης Μαρκουλάκης στους παμπαίδες και η Ελπίδα Τασιού στις παγκορασίδες. Το τουρνουά καλύφθηκε με συνεχείς ζωντανές μεταδόσεις από τα τραπέζια 1 και 2 από το κανάλι gre78.tv στο youtube. Σήμερα Κυριακή τo live 1 έγινε στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=uGn0KujCOxE και το live 2 στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=RGfvSVNbwxw. Επίσης, βιντεοσκοπήθηκαν όλοι οι αγώνες και θ’ αναρτηθούν στον ιστότοπο του καναλιού.  

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. διοργάνωσε πρώτη φορά το λεγόμενο Τοπ 16 των αναπτυξιακών στο φαληρικό στάδιο. Οι προβλεπόμενες 16 συμμετοχές καταγράφηκαν σε όλες τις κατηγορίες των αγοριών, στις νεάνιδες πήραν μέρος 12 κορίτσια, στις κορασίδες 15 και στις παγκορασίδες 11. Έγιναν και αγώνες για το χάλκινο μετάλλιο, όπως και πλήρης διαβάθμιση, όπως συμβαίνει και στα όπεν. Στη διεύθυνση TTScore.io έχουν αναρτηθεί όλα τα αποτελέσματα.

TTScore.ioDimitris GkemitzisTable Tennis Tournament Manager

Στους εφήβους διεκδίκησαν την πρωτιά ο Αλέξανδρος Αλεξόπουλος και ο Στάθης Μανωλόπουλος. Ο Αλεξόπουλος προερχόταν από τη 16η θέση στην ειδική βαθμολογία κι από ένα μόνο αναπτυξιακό φέτος. Παρουσιάστηκε όμως, σε πολύ καλή κατάσταση κι έδειξε και την ικανότητά του απέναντι στην άμυνα. Το νούμερο 2 της διοργάνωσης, ο Μανωλόπουλος προηγήθηκε με 2-1 και τελικά επικράτησε με 3-2 σε ματς γεμάτο θέαμα ο Αλεξόπουλος (14-12, 8-11, 7-11, 11-6, 11-6).

Στον τελικό των νεανίδων βρέθηκαν ηΕυαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (νούμερο 1 των αγώνων) και η Qi Xinyu (Νο 2). Η κινεζικής καταγωγής αθλήτρια είναι ακόμα κορασίδα, αλλά επέλεξε φέτος ν’ αγωνίζεται μόνο στην εφηβική κατηγορία. Η Μεραμβελλιωτάκη είχε κινδυνεύσει άμεσα να μείνει εκτός 4άδας όταν έχανε 2-0 σετ από τη Μαύρα Κοντοπούλου, από την οποία είχε χάσει χτες στα γκρουπ. Έγινε κι εκεί απολύτως ισορροπημένος και συναρπαστικός τελικός και η Qi Xinyu επικράτησε με 3-2 σετ (12-10, 8-11, 11-8, 7-11, 11-9). Θυμίζουμε ότι η αθλήτρια από τα Ταταύλα δεν έχει ακόμα δικαίωμα συμμετοχής στην εθνική ομάδα.

Στους παίδες ο Κώστας Φάκαρος προχώρησε ως 1ο φαβορί. Στο τελικό συνάντησε έναν ακόμα δυνατό εκπρόσωπο της άμυνας, τον Θεοφάνη Μήτκα και επικράτησε με 3-0 σετ (11-7, 11-9, 11-5). Ο Μήτκας έκανε εξαιρετική πορεία από το νούμερο 9 των seeding. Συγκλονιστικοί ήταν οι ημιτελικοί, οι φιναλίστ του τελικού πήραν τη νίκη στα πέντε σετ απέναντι σε Γιάννη Κιοσελόγλου και Κωνσταντίνο Αλεξούδη αντίστοιχα, ο Μήτκας μάλιστα έκανε ανατροπή από 0-2 στα σετ. 

Στις κορασίδες η Στέλλα Μαυροματάκη σφράγισε την πολύ αποδοτική φετινή χρονιά της στα αναπτυξιακά. Στη διάρκειά της δοκιμάστηκε και στις νεάνιδες και στο ΣΕΦ άρχισε ως νούμερο 5. Έφτασε στην πρωτιά κάμπτοντας στον τελικό το νούμερο 4, την Άννα-Φανουρία Μήτκα με 3-1 σετ (15-13, 7-11, 11-5, 11-5).

Στους παμπαίδες ο Θεοφάνης Μαρκουλάκης έδωσε εντυπωσιακή συνέχεια στην κατάκτηση του Πανελληνίου πρωταθλήματος μίνι παμπαίδων, την περασμένη βδομάδα στην Πάτρα. Ξεδιπλώνοντας ξανά το ταλέντο του έφτασε στην 1η θέση. Στα 11 χρόνια του ακόμα, στα 12 ο Γιώργος Κούβελας, που ήταν επίσης θετικότατος (σ.σ. αμυντικός κι αυτός) φτάνοντας στον τελικό με το ηλικιακό όριο της κατηγορίας να είναι τα 13 χρόνια. Ο Μαρκουλάκης ήταν πολύ σταθερός στον καθοριστικό αγώνα και επιβλήθηκε με 3-0 σετ (11-0, 11-4, 11-7). Κανένα από τα δύο παιδιά δεν ήταν στα τέσσερα πρώτα φαβορί.

Στις παγκορασίδες ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου η Ελπίδα Τασιού έναν χρόνο μετά από τον πανελλήνιο τίτλο στις μίνι παγκορασίδες. Τρεις χαμένους τελικούς είχε φέτος στα αναπτυξιακά αλλά …κρατούσε το καλύτερο για το τέλος όταν κατέβαλλε τη Σοφία Φίλη με 3-0 σετ (11-6, 11-8, 11-9). Η Φίλη σημείωσε επίσης επιτυχία όχι μόνο γιατί βρέθηκε πρώτη φορά στον τελικό, αλλά και γιατί πέτυχε σπουδαία νίκη στα ημιτελικά απέναντι στη σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας όλων των ατομικών αγωνισμάτων της κατηγορίας. Επικράτησε με 3-1 σετ της Chen Yudie με την κινεζική καταγωγή.

Τα απρόσμενα αποτελέσματα είχαν αρχίσει από το Σάββατο. Στους παμπαίδες έμεινε εκτός 8άδας το 2ο φαβορί, ο Σπύρος Φουσέκης. Στο 2ο γκρουπ τον νίκησαν με 3-2 σετ ο Παναγιώτης Μητσόπουλος (ΟΕΑ Θεσσαλονίκης) και ο Γιώργος Κούβελας (ΣΠΑ Λυκόβρυσης-Πεύκης). Στο ίδιο γκρουπ ο Μαρκουλάκης είχε χάσει 3-1 από τον Φουσέκη, αλλά προκρίθηκε ως 1ος από ισοβαθμία με τον Κούβελα, τον οποίο νίκησε και χτες με 3-0.

Σήμερα Κυριακή ο Αλέξανδρος Μαδέσης, φετινός πρωταθλητής Ελλάδας Κ21 έχασε στην 4άδα των εφήβων 3-2 σετ από τον Μανωλόπουλο σε ακόμα ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Το 1ο φαβορί στον Τελικό, ο Γιάννης Μαλαμούδης, κατέλαβε την 6η θέση.

Στους παμπαίδες ο Γιώργος Σασσάνης, 1ο φαβορί και δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού πριν λίγες ημέρες, κατετάγη 7ος. Στην 8άδα έχασε 3-1 από τον Κούβελα.

Στις παγκορασίδες έμειναν εκτός 4άδας η Αφροδίτη Σαρικάκη και η Αναστασία Μιχάλαρου, φαβορί Νο 1 και Νο 3 αντίστοιχα. Στα προημιτελικά η πρώτη έχασε 3-1 σετ από την Τασιού και η δεύτερη 3-1 από τη Φίλη.

Από τις αντίστοιχες θέσεις των φαβορί οι δίδυμες κορασίδες Ειρήνη και Νεστορία Χρυσοστομίδου (Σάρισες Φλώρινας) πήραν την 6η και την 7η θέση αντίστοιχα, μάλιστα τέθηκαν και αντίπαλες στο μίνι ταμπλό 5-8.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ:

1. Αλέξανδρος Αλεξόπουλος (ΔΑΟ Ταύρου)

2. Στάθης Μανωλόπουλος (ΟΕΑ Ρεθύμνου)

3. Αλέξανδρος Μαδέσης (ΑΕΚ)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Qi Xinyu (ΑΟ Ταταύλα)

2. Ευαγγελία Μεραμβελιωτάκη (ΓΑΟ Πειραιά)

3. Ζωή Καζάκου (ΓΑΟ Πειραιά)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Κώστας Φάκαρος (Φοίνικας Αγίας Σοφία Πειραιά)

2. Θεοφάνης Μήτκας (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

3. Γιάννης Κιοσελόγλου (Ποσειδών Λουτρακίου)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Στέλλα Μαυροματάκη (ΟΑ Χανίων)

2. Άννα-Φανουρία Μήτκα (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

3. Βασιλική Μπουλά (ΟΑ Χανίων)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Θεοφάνης Μαρκουλάκης (ΟΑ Χανίων)

2. Γιώργος Κούβελας (ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης)

3. Απόστολος Βατσακλής (ΣΠΑ Λυκόβρυσης-Πεύκης)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ελπίδα Τασιού (ΑΟ Θέρμης Θερμαίος)

2. Σοφία Φίλη (Προφήτη Ηλία Πειραιά)

3. Chen Yudie (ΠΟΚ Έσπερος Καλλιθέας)  

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ 3-4

Στους «μικρούς» τελικούς δύο αγώνες πήγαν στα πέντε σετ. Ήταν στις κορασίδες, όπου η Βασιλική Μπουλά έκαμψε με 3-2 τη Γεωργία Σπανού (Σάρισες Φλώρινας), αλλά και στους παμπαίδες, όπου ο Απόστολος Βατσακλής ανέτρεψε από 0-2 την κατάσταση απέναντι στον Στέφανο Μαυροματάκη (Ίκαρος Καστριτσίου).

Στους εφήβους ο Αλέξανδρος Μαδέσης νίκησε τον Γιάννη Κούτρα (Ποσειδών Λουτρακίου) με 3-0 σετ, στους παίδες με το ίδιο σκορ ο Γιάννης Κιοσελόγλου τον Κωνσταντίνο Αλεξούδη (Φιλία Ορεστιάδας), στις παγκορασίδες η Chen Yudie την Αλεξάνδρα Μαυρίδη (Προφήτη Ηλία Πειραιά). Στις νεάνιδες τέλος, η Ζωή Καζάκου ξεπέρασε τη Στέλλα Τζαρίδου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης) με 3-1 σετ.

Τις απονομές των επάθλων έκαναν ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΦΟΕπΑ Κώστας Παπαγεωργίου, το μέλος της διοίκησης Ξένια Στάθη και ο εθνικός ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

NBA: «Σπάει» σε δύο μέρες το draft

Προκριματικά EURO WU-19: Ελλάδα – Δανία 2-2

MundoBasket 2023, Ελλάδα: Η FIBA ξεχώρισε τον Ουόκαπ ως καλύτερο παίκτη της Εθνικής