playsports.gr
ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 Με το …ένα πόδι στον τελικό του Europe Cup η Μπογκόρια του Γκιώνη

Κοινοποίηση

Ευρεία νίκη μέσα στη Γαλλία διευκόλυνε (27/03) το έργο της πολωνικής Μπογκόρια για την πρόκριση στον τελικό του Europe Cup επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών.

Η ομάδα του Παναγιώτη Γκιώνη ήταν ξεκάθαρα ανώτερη στον εκτός έδρας πρώτο ημιτελικό με την Ποντουάζ Σερζί και με επικράτηση 3-0 έγινε μεγάλο φαβορί για την είσοδο στον τελικό. Στο μοναδικό του ατομικό ματς υπερείχε εμφανώς και ο Έλληνας άσος του αντιπάλου του και συμβάλλοντας στην πολύτιμη ομαδική νίκη είναι πολύ κοντά στον τρίτο του ευρωπαϊκό τελικό σε διασυλλογικό επίπεδο, τον δεύτερο στον συγκεκριμένο θεσμό. Ο καθοριστικός δεύτερος ημιτελικός διεξάγεται στην έδρα της Μπογκόρια Γκρότζισκ μεθαύριο Παρασκευή στις 19:00 Ελλάδας (ζωντανή μετάδοση στο λινκ KS Dartom Bogoria Grodzisk Mazowiecki – AS Pontoise Cergy). Εφόσον ο Γκιώνης και οι συμπαίκτες του αξιοποιήσουν το σοβαρό πλεονέκτημα και σφραγίσουν την πρόκριση τότε στον διπλό τελικό τούς περιμένει μία άλλη ομάδα από την Πολωνία, η Ντζιάλντοβο.

Για την πρώτη αναμέτρηση στη Γαλλία πρέπει να σημειωθεί ότι καμία από τις δύο ομάδες δεν παρατάχθηκε πλήρης. Αυτές τις ημέρες γίνονται δύο διεθνή τουρνουά, στην Κορέα και την Τσεχία και ειδικά η Ποντουάζ στερήθηκε και τους τρεις τοπ αθλητές της: Τον Κορεάτη Λιμ Γιονγχούν, τον Πορτογάλο Μάρκος Φρέιτας και τον Αλγερινό Μεχντί Μπουλουσά. Είναι αθλητές, που την ενίσχυσαν στην πρώτη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ (μαζί με τον Γάλλο Φλάβιο Μουριέ), εκεί όπου η Ποντουάζ πήρε με 2 νίκες και 2 ήττες τη 2η θέση στο 1ο γκρουπ και το δικαίωμα να συνεχίσει στο τελικό στάδιο του Europe Cup. Το γαλλικό κλαμπ αγωνίστηκε με τον νεαρό Καμπρέρα από τη Δομινικανή Δημοκρατία και τους Γάλλους Ντανί και Λαρός.

Η Μπογκόρια δεν είχε στη σύνθεσή της τους βασικούς Μάρεκ Μπαντόφσκι και Μίλος Ρετζίμσκι από την Πολωνία. Στηρίχτηκε ωστόσο, ξανά στον Ιάπωνα Τζιν Τακούγια και μαζί με την παρουσία του Γκιώνη είχε τις πιθανότητες με το μέρος της –όπως κι αποδείχτηκε. Την τριάδα συμπλήρωσε ο 19χρονος Πολωνός Μίκαλ Γκάβλας και στο ροτέισον των αθλητών η ομάδα έδειξε τόσο καλά προετοιμασμένη, που ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική από την αρχή κι έχασε μόλις ένα επί μέρους σετ.

Να σημειωθεί ότι η Ποντουάζ έχει κατακτήσει δυο τίτλους Τσάμπιονς Λιγκ στο κοντινό παρελθόν το 2014 και το 2016, ενώ το 2021 πήρε και το Europe Cup. Η Μπογκόρια κυνηγά δεύτερο τελικό στον θεσμό μετά από το 2013 όταν είχε ηττηθεί από τη UMMC Ekaterinburg της Ρωσίας (δεν είχε τότε στις τάξεις της τον Γκιώνη). Το πολωνικό κλαμπ είχε αρχίσει επίσης από την κορυφαία διοργάνωση τη φετινή ευρωπαϊκή του πορεία και είχε καταλάβει τη 2η θέση στο 2ο γκρουπ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ποντουάζ-Μπογκόρια 0-3:

Ραφαέλ Καμπρέρα-Τζιν Τακούγια 1-3 (9-11, 6-11, 11-8, 6-11)

Ντάνι Λο-Παναγιώτης Γκιώνης 0-3 (7-11, 4-11, 7-11)

Τόμας Λαρός-Μίκαλ Γκάβλας 0-3 (4-11, 9-11, 7-11)

Ο ΓΚΙΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ETTU: «ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΣ»

Το βράδυ το ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος φιλοξένησε και δήλωση του Παναγιώτη Γκιώνη. Ο σπουδαίος αμυντικός παραδέχτηκε ότι η Μπογκόρια είχε εύκολο έργο αλλά επισήμανε ότι αυτή η εξέλιξη σε ημιτελικό Ευρωπαϊκού Κυπέλλου ήταν αρνητική για τον κόσμο. «Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι η Ποντουάζ θα μας αντιμετώπιζε με τη δεύτερη ομάδα της. Η πρώτη ομάδα δεν ήταν διαθέσιμη και οι νεότεροι παίκτες δεν αποτελούσαν την ίδια πρόκληση. Από τη μία πλευρά, αυτό έκανε πιο εύκολη την προσπάθειά μας για βήμα προς τον τελικό, αλλά από την άλλη δεν είναι ιδανικό αυτό που έγινε για τον ημιτελικό, για την ETTU, τους θεατές ή για το ίδιο το άθλημα. Όλοι αξίζουν έναν ανταγωνιστικό αγώνα. Υπό αυτές τις συνθήκες με έναν πολύ αδύναμο αντίπαλο, έπρεπε απλώς να διατηρήσουμε τη συγκέντρωσή μας και το κάναμε», εξήγησε ο Γκιώνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 Άλμα 111 θέσεων ο Σγουρόπουλος στην παγκόσμια κατάταξη, στο νούμερο 94 ανέβηκε ο Γκιώνης

Volley League: To πρόγραμμα των τελικών

Ανακοίνωση Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας