playsports.gr
SUPER LEAGUEΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λαμία – Παναθηναϊκός 0-5: Πέρασε εύκολα με σούπερ Ιωαννίδη

Κοινοποίηση

Ο Παναθηναϊκός ήταν ασταμάτητος στη Λαμία, όπου κυριάρχησε ολοκληρωτικά και πανηγύρισε μια ευρεία νίκη. Οι Πράσινοι του Φατίχ Τερίμ ήταν σαρωτικοί και επικράτησαν με 5-0 της Λαμίας φτάνοντας τις τέσσερις σερί νίκες και πέντε συνολικά στα play offs έπειτα από έξι αγωνιστικές και πλέον, την ερχόμενη Τετάρτη (24/4, 20.30) έχουν μπροστά τους το μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην OPAP Arena.

Το Τριφύλλι πραγματοποίησε μια καταπληκτική εμφάνιση και έδειξε για πολλοστή φορά τις τεράστιες δυνατότητες αλλά και τη μεγάλη ποδοσφαιρική ποιότητα που διαθέτει.Σ’ αυτό το ωραίο Παναθηναϊκό απόγευμα, το οποίο χάρηκαν και οι χιλιάδες φίλοι της ομάδας που βρέθηκαν στο πλευρό των Πρασίνων στο Αθ. Διάκος, δεν υπήρξε παίκτης που να υστέρησε.

Άπαντες ήταν εξαιρετικοί με τον Ιωαννίδη και τον Μπακασέτα να είναι μπροστάρηδες στον θρίαμβο έχοντας αμφότεροι συμμετοχή σε τέσσερα απ’ τα πέντε γκολ! Ο Φώτης πέτυχε δύο γκολ, είχε μια ασίστ και απ’ τα δικά του πόδια ξεκίνησε ακόμα ένα τέρμα, ενώ ο Τάσος σκόραρε επίσης δις, ενώ έβγαλε και τις δυο ασίστ στα γκολ του Ιωαννίδη που έφτασε τα 23 συνολικά στη σεζόν και τα 15 στο πρωτάθλημα!

Οι Πράσινοι απείλησαν για πρώτη φορά μόλις στο 4’ με τον Ιωαννίδη να κινείται απ’ την δεξιά πλευρά. Ο φορ του Τριφυλλιού έκανε τη συρτή παράλληλη μπαλιά προς τον Τσέριν, ο οποίος σούταρε στην κίνηση. Ο Κοσέλεφ απέκρουσε προσωρινά και ο Βασιλαντωνόπουλος απομάκρυνε σε κόρνερ προτού εκτελέσει ο Μπερνάρ.

Στο 21’ ο Μπερνάρ αντικαταστάθηκε απ’ τον Βέρμπιτς με πρόβλημα τραυματισμού και ο Σλοβένος δύο λεπτά αργότερα σκόραρε για τον Παναθηναϊκό. Στο 23’ ο Ιωαννίδης κουβάλησε καταπληκτικά την μπάλα κινούμενος κατά μέτωπο και άνοιξε στα δεξιά για τον Λημνιό. Ο εξτρέμ των Πρασίνων έκανε θαυμάσια ενέργεια και σούταρε διαγώνια σημαδεύοντας τη ρίζα του δοκαριού και ο Βέρμπιτς που ακολούθησε τη φάση, πλάσαρε σε άδειο τέρμα για το 0-1.

Στο 36’ ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά αλλά ο Ιωαννίδης που βγήκε μόνος απέναντι στον Κοσέλεφ, βρέθηκε αρκετά πλάγια και το πλασέ του κατέληξε άουτ. Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού στο γήπεδο μετουσιώθηκε και σε ένα δεύτερο γκολ πριν από το φινάλε του ημιχρόνου. Στο 44’ ο Ιωαννίδης πραγματοποίησε μια καταπληκτική ατομική προσπάθεια έπειτα από ωραία πάσα του Μπακασέτα. Απέφυγε δύο αντιπάλους και έστρωσε για τον «Μπάκα», ο οποίος με ένα τέλειο δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ γράφοντας το 0-2.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπήκαν φουριόζοι και στο β’ ημίχρονο, σκοράροντας τρία γκολ μέχρι το 60’. Σε ένα εκρηκτικό διάστημα έξι λεπτών (54’-60’) το Τριφύλλι πέτυχε τρία γκολ! Στο 54’ ο Μπακασέτας εκτέλεσε κόρνερ και ο Ιωαννίδης με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 0-3.

Η πίεση της ομάδας του Τερίμ συνεχίστηκε και στο 57’ ήταν η σειρά του Μπακασέτα για να σκοράρει. Ο Βέρμπιτς έκανε ατομική προσπάθεια απ’ τα αριστερά και γύρισε προς τον Λημνιό, ο οποίος απείλησε με διπλή προσπάθεια. Η μπάλα κατέληξε στον Μπακασέτα, ο οποίος εκτέλεσε με δύναμη για το 0-4. 

Η «πράσινη» καταιγίδα όμως είχε και συνέχεια καθώς στο 60’ συνεργάστηκαν ξανά ο Μπακασέτας με τον Ιωαννίδη. Ο Τάσος έβγαλε μακρινή μπαλιά για τον Φώτη, ο οποίος νίκησε στη μονομαχία τον Τζανετόπουλο και τελείωσε ιδανικά τη φάση διαμορφώνοντας το 0-5.

Προηγουμένως, στο 59’ ο Λοντίγκιν ήταν σε ετοιμότητα αποκρούοντας την απειλητική προσπάθεια του Τσιλούλη, ο οποίος είχε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία στο 82’. Όμως και πάλι ο Λοντίγκιν απέκρουσε εντυπωσιακά, όπως έκανε και στο επόμενο λεπτό (83’) σε διαγώνιο σουτ του Βασιλαντωνόπουλου.

Λαμία: Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Κορνέζος (62’ Στάνκο), Τζανετόπουλος, Αμαράλ (Φερέιρα), Νούνιες, Τζανδάρης (62’ Κοντονίκος), Σλίβκα, Λέικ (46’ Μαρτίνεθ), Τσιλούλης, Μάλτσι (77’ Τσούκαλος).

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (62’ Μλαντένοβιτς), Γεντβάι, Ακαϊντίν (63’ Βιλένα), Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας (63’ Μαντσίνι), Λημνιός, Μπερνάρ (21’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (71’ Σπόραρ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μελισσαράτος: «Βρεθήκαμε σε φοβερή μέρα επιθετικά, τεράστια η κλάση του Μπράιαντ»

Κλίπερς: Χάνουν τον Ζούμπατς για έναν μήνα

Καραγιάννης: «Ανέλαβα το βάρος των κακών εμφανίσεων, είχε ανοίξει ο δρόμος για Μπράιαντ»