playsports.gr
Π.Ε.Φ.Τ (SQUASH)

Λίγα λόγια…. από το τουρνουά Greece New Year’s Open

Κοινοποίηση

…και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο (12-14.1.2024) σε ένα πραγματικά πολύ όμορφο περιβάλλον, στο Holmes Place στο Μαρούσι, το 1ο open tournament της φετινής χρονιάς 2023-2024.

Υπήρξαν 4 διαφορετικές κατηγορίες που τοποθετήθηκαν όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες:

Η κατηγορία Elit, στην οποία τοποθετήθηκαν 8 πάρα πολύ άξιοι όλοι τους αθλητές και χωρίστηκαν ύστερα από κλήρωση σε δυο γκρουπ- που το κάθε ένα προσέφερε πολύ ωραίο θέαμα σε όλους τους παρευρισκόμενους δίνοντας πολύ δυνατούς αγώνες. Σε αυτήν την κατηγορία συμμετείχε για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια (θυμίζουμε τελευταίος του αγώνας ήταν στην Κρήτη στα Χανιά το Μάιο 2019 στον τελικό με τον πολύ άξιο αντίπαλό του James Hyatt) ο Harry Londy. Ελπίζουμε και σου ευχόμαστε Harry αυτή σου η εμφάνιση να δηλώνει και την επανεκκίνηση σου στα τουρνουά πάλι της Ελλάδας. Το νούμερο 1 και 2 στο ταμπλό μας σύμφωνα με την τωρινή κατάταξη της Ε.Φ.Ο.Α, ο Μπενοβίας Λεωνίδας και ο Τζαμαλούκας Πέτρος αντίστοιχα, έδωσαν και αυτοί με την παρουσία τους ιδιαίτερη αίγλη στην ελίτ κατηγορία. Έλειψε από το τουρνουά λόγω ίωσης που τον ταλαιπώρησε όλη την εβδομάδα ο Κώστας Καργιώτης- τωρινός πρωταθλητής- του ευχόμαστε περαστικά και τον περιμένουμε στο επόμενο που θα οργανώσει ο Σύλλογος να μας τιμήσει με την παρουσία του. Την κατηγορία αυτή πλαισίωσαν με την παρουσία τους και 2 ξένοι αθλητές (από τους 3 συνολικά που ήρθαν από την Βουλγαρία) ο Vasil Velkov & o Georgi Yanev. Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα και σε επόμενα τουρνουά περιμένουμε να ξανάρθουν και γιατί όχι να φέρουν μαζί και περισσότερους συναθλητές τους. Τέλος η κατηγορία ολοκληρώθηκε με τους 3 πολύ ταλαντούχους νέους παίκτες Φλωρόπουλο Χριστόφορο, Μαράκη Μιχάλη, & Κέιντι Χατελλάρι. Σε αυτή την κατηγορία αξίζει να αναφέρουμε το πολύ δυνατό αγώνα της Παρασκευής μεταξύ Τζαμαλούκα- Μαράκη, που στο 5ο game κρίθηκε στις λεπτομέρειες με νικητή στο τέλος τον Πέτρο Τζαμαλούκα να κερδίζει 15-13.

νικητές elit:

1η θέση, Londy Harry, 2η θέση Μπενοβίας Λεωνίδας, 3η θέση Vasil Velkov

  • Η κατηγορία Αντρών,την οποία πλαισίωσαν 30 αθλητές με νούμερο 1 ταμπλό τον Μενεξελή Οδυσσέα και νούμερο 2 τον Παππά Βαγγέλη, προσέφερε και αυτή δυνατούς και όμορφους αγώνες. Σε αυτή την κατηγορία έπαιξε ο τρίτος Βούλγαρος Stoyan Marinov, καθώς και 3 ακόμα ξένοι – ο Γάλλος Alexandre Diebolt, ο Πολωνός Piotr Panczak και ο Άγγλος Jonathan Allen. Με πολύ μεγάλη χαρά λοιπόν διαπιστώσαμε ότι τα τουρνουά μας αρχίζουν και αποκτούν άρωμα Ευρωπαϊκό. Κάπου εδώ να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε και τον Αιγύπτιο καταγωγής παίκτη μας που μένει στην Πάτρα, τον Χρήστο Θεοχαράτο, ο οποίος κέρδισε και το φλουρί αλλά σαν σωστός μπαμπάς το δώρο το έδωσε στην πολύ γλυκιά του κορούλα και παίκτρια στα juniors Κωνσταντία. Παρόλα αυτά θα ήταν άδικο να μην αναφερθούμε στους 2 βασικούς πυλώνες της Κρήτης Σκαράκη Δημήτρη και Ξενάκη Δημήτρη αλλά και τον παλαίμαχο Μαρκαντωνάκη Πέτρο που έχει επιστρέψει με πολύ δυναμικές εμφανίσεις απέναντι σε πολύ δύσκολους αντιπάλους. Και οι 3 στηρίζουν κάθε τουρνουά αλλά και νέα προσπάθεια του Συλλόγου- όπως είναι η Λίγκα που γίνεται για πρώτη φορά φέτος στην Αθήνα- και έρχονται από την πολύ όμορφη αλλά μακρινή Κρήτη για να συμμετέχουν. Η Πάτρα επίσης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο χρόνια τώρα στο ελληνικό squash και το πολύ ευχάριστο είναι ότι πλέον όλη η σκληρή δουλειά που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια έχει αρχίσει και φαίνεται μιας και το επίπεδο όλων των παιδιών είναι πολύ υψηλό και ανταγωνιστικό σε κατηγορίες τζούνιορ και αντρών. Αγώνες που ξεχώρισαν στην κατηγορία αντρών ήταν του Συμεωνίδη Νίκου με τον Τερζή Αλέξανδρο που έφτασε στο 5ο game (11-6,3-11,12-14,11-3,11-8) με το Νίκο να παίρνει τη νίκη αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πόσο σημασία έχει η εμπειρία που αποκτιέται μόνο από τη συμμετοχή στα τουρνουά. Ο αγώνας μεταξύ του Βανταράκη Απόστολου με τον Σταθόπουλο Διονύση που το μεταξύ τους beef κρατάει χρόνια, πότε να κερδίζει ο ένας και πότε ο άλλος. Πολύ δυνατός αγώνας μεταξύ του Alexandre Diebolt και Οδυσσέα Μενεξελή με τον Οδυσσέα να επικρατεί στο τέλος και να προκρίνεται στα ημιτελικά. Τελικό στα Plates ήταν οικογενειακή υπόθεση και κρίθηκε μεταξύ Κομινάτου Αντρέα και Κομινάτου Άγγελου, όπου επικράτησε ο πολύ ανεβασμένος σκουοσιστικά υιός Άγγελος με σκορ 3-1. Την κατηγορία Ανδρών κέρδισε στον τελικό ο Οδυσσέας Μενεξελής απέναντι στον Βαγγέλη Παππά με σκορ 3-0 και την τρίτη θέση κατέβαλλε ο Βούλγαρος Marinov Stoyan απέναντι στον αρκετά ανεβασμένο παικτικά Παναγιωτόπουλο Ορέστη με 3-0.

νικητές αντρών:

1η θέση, Μενεξελής Οδυσσέας, 2η θέση Παππάς Βαγγέλης, 3η θέση Stoyan Marinov

νικητής plate Κομινάτος Άγγελος

Απόγευμα Σαββάτου είχε προγραμματιστεί να γίνει και η κοπή της πίτας. Δόθηκαν 55 πολύ απολαυστικά ατομικά κομμάτια βασιλόπιτας σε όλους τους παρευρισκόμενους και το φλουρί το κέρδισε όπως είπαμε και νωρίτερα ο Χρήστος Θεοχαράτος. Το δώρο για το φλουρί ήταν μια ρακέτα προσφορά από την εταιρεία Tecnifibre, τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την στήριξη τους με τις ποικίλες προσφορές τους κάθε φορά που τους το ζητάμε.

τυχερός φλουρί: Θεοχαράτος Χρήστος – Κωνσταντία

  • Η κατηγορία Γυναικών, αποτελούνταν από 9 γυναίκες και όπως και στην elit έτσι και εδώ εφαρμόστηκε το σύστημα round robin. Τη δυναμική της εμφάνιση πίσω στα γήπεδα μετά τη γέννηση της κορούλας της έκανε η Άννα Λουίζα Χαλιάσου, η οποία κατάφερε και βγήκε 4η στο τουρνουά όταν διεκδίκησε την 3/4 θέση από την εξίσου πολύ καλή αντίπαλό της Ιωάννα Ζώη.

νικήτριες γυναικών:

1η θέση, Παπαδοπούλου Θεοδώρα, 2η θέση Γασπαρινάτου Αθηνά, 3η θέση Ζώη Ιωάννα

Τέλος είχαμε και την αγαπημένη μας κατηγορία Junior, αποτελούμενη από 6 παίκτες. Οι αγώνες τους ήταν όλοι απολαυστικοί και απέδειξαν σε όλους το πόσο ανταγωνιστικοί μπορεί να είναι και αυτοί. Πολλά υποσχόμενα λοιπόν για το μέλλον έχουν θέσει ήδη τον πήχη αρκετά ψηλά. Νικητής εδώ όπως και στο Plate ο Άγγελος Κομινάτος απέναντι στον ισάξιο αντίπαλο του Ανδρικόπουλο Νικόλα, που σίγουρα για την πολύ σημαντική πρόοδο του έχει βοηθήσει πολύ η προπόνηση του με τον μεγαλύτερο αδελφό του και πολύ καλό παίκτη Φάνη Ανδρικόπουλο. Ελπίζουμε να συνεχίσετε την σκληρή προπόνηση και στα επόμενα τουρνουά να έρθετε ακόμα πιο έτοιμοι και δυνατοί.

Την 3η θέση κατέβαλλε το ανερχόμενο αστέρι ο Κωνσταντίνος-Χρήστος Παπαθεοδώρου που με μεγάλο ζήλο και πείσμα έδωσε μάχη σε όλους τους αγώνες του και όλοι έξω του το αναγνωρίσαμε και τον απολαύσαμε.

νικητές junior:

1η θέση, Κομινάτος Άγγελος, 2η θέση Ανδρικόπουλος Νικόλας, 3η θέση Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος-Χρήστος

Σας υπενθυμίζουμε όπως ανακοινώθηκε επίσημα και στο τουρνουά, ξεκίνησε η πώληση λαχνών για την ενίσχυση του ταμείου του Συλλόγου. Δώρα θα προστίθενται τους επόμενους μήνες και σε υποενότητα της ιστοσελίδας (www.peft.gr) του Συλλόγου θα ανακοινώνονται. Το κόστος του κάθε λαχνού είναι 1€ και αν θέλετε να αγοράσετε μπορείτε να μας στείλετε email στο peftinfo@gmail.com. Η κλήρωση των δώρων θα γίνει τον Ιούνιο στο τουρνουά της Ρόδου στο ξενοδοχείο Sheraton.

Ευχόμαστε να σας δούμε όλους σύντομα στο επόμενο προγραμματισμένο μας τουρνουά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Φ.Τ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Π.Ε.Φ.Τ 3rd League 2.3.2024

Π.Ε.Φ.Τ (SQUASH) – Τουρνουά στο Holmes Μαρούσι “Greece New Year’s Open”

Σύλλογος Πανελλήνιας Τοιχοσφαίρισης Π.Ε.Φ.Τ – Λαχειοφόρος Αγορά