playsports.gr
BCLEUROLEAGUEΜΠΑΣΚΕΤΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιαννακόπουλος: «Προβάδισμα ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Μακάμπι, ο Σπανούλης πέρασε νοοτροπία νικητή στο Περιστέρι»

Κοινοποίηση

Ο προπονητής της Χάποελ Ιερουσαλήμ, Θοδωρής Γιαννακόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio με τη Μαριάννα Αξιοπούλου και τον Μαρίνο Πρίντεζη. Αναλυτικά είπε:

Για την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στα play-offs της Ευρωλίγκας, Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Δε θεωρώ ότι είναι εύκολος αντίπαλος. Η Μακάμπι είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έχει μάθει να παίζει εκτός έδρας αυτήν τη σεζόν και ξέρει να παίζει και σε “καυτές” έδρες. Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός έχει το προβάδισμα, στα δικά μου μάτια είναι καλύτερος».

Για τη δυσκολία του να παίζεις χωρίς τον κόσμο σου και σε ουδέτερο γήπεδο: «Σίγουρα είναι μεγάλη υπέρβαση. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Το λέω και από προσωπική εμπειρία, γιατί και οι τέσσερις ομάδες που αγωνίστηκαν φέτος στην Ευρώπη, εμείς, η Χάποελ Τελ Αβίβ, η Χάποελ Χολόν και η Μακάμπι, είναι ομάδες που έχουν “καυτές” έδρες. Είναι γεμάτα τα γήπεδα, ο κόσμος αγαπάει την ομάδα του. Είναι βέβαια μια διαφορετική συνθήκη στην οποία προσαρμόζεσαι, γιατί δεν υπάρχει κόσμος εκατέρωθεν. Ναι μεν παίζεις εκτός έδρας, αλλά όχι με αντίπαλο κόσμο, παίζεις σε ένα γήπεδο που τυπικά προπονείσαι εκεί και το πολύ δύσκολο είναι τα ταξίδια. Όσες ομάδες έχουν τη δυνατότητα τσάρτερ, για ευκολία στις πτήσεις, μπόρεσαν λίγο να καλύψουν το κενό. Δεν είναι εύκολο, είναι μεγάλη υπέρβαση. Η Μακάμπι αν είχε την έδρα της θα ήταν ακόμη ψηλότερα στην Ευρωλίγκα. Προσαρμόστηκαν σε αυτό και βρήκαν τρόπο να λειτουργούν μέσα απ’ αυτό. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».

Για τα σημεία-κλειδιά του ζευγαριού: «Και στις δύο ομάδες οι περιφερειακοί είναι μεγάλοι παίκτες και θα βρουν τρόπο να παίξουν καλά. Είναι “κλειδί” οι ψηλοί και των δύο. Η Μακάμπι τρέχει πολύ το γήπεδο, πάει σε πολλές κατοχές, πάει πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ, μέσα απ’ το οποίο παίρνει και νίκες. Όταν φτάνουμε σε αυτό το σημείο της σεζόν τα παιχνίδια γίνονται λίγο πιο… αργά. Έχουμε τη δυνατότητα να πούμε ότι τα ματς κρίνονται σε λίγο πιο αργό ρυθμό. Αν η Μακάμπι επιβάλλει ρυθμό είναι πολύ δύσκολο να τη σταματήσει κάποιος. Απ’ τα Χριστούγεννα και κυρίως απ’ τη διακοπή των εθνικών ομάδων και μετά, η Μακάμπι έχει καταπληκτικές επιδόσεις επιθετικά, σκοράρει εύκολα 90 πόντους και πάνω. Δε νομίζω πως ο Παναθηναϊκός έχει να μάθει κάτι καινούργιο που δεν το ξέρει. Ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Στο ΟΑΚΑ θα του είναι λίγο πιο εύκολο να επιβάλλει τον ρυθμό του. Αν η Μακάμπι όμως τρέξει και έχει τόσο μεγάλα ποσοστά ευστοχίας, μπορεί να… κλέψει παιχνίδια».

Για το Περιστέρι: «Καταρχάς, νομίζω ότι είναι μια ολοκληρωμένη ομάδα. Αυτό που είδα στους 2 αγώνες που παίξαμε αντίπαλοι, είναι ότι πρόκειται για μια ομάδα που παίζει εξαιρετικά και επιθετικά και αμυντικά, ξέρει τι θέλει μες στο παρκέ. Είναι εμφανές ότι ο Βασίλης Σπανούλης έχει περάσει τη νοοτροπία του νικητή, ξέρουν τον τρόπο με τον οποίον θα πάρουν νίκες. Βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση αυτήν τη στιγμή, η ψυχολογία τους και η πνευματική τους κατάσταση είναι εξαιρετική. Ο κόουτς έχει καταφέρει να βάλει αρκετά παιδιά στην εξίσωση και να “ανοίξει” λίγο το ρόστερ του».

Για τον χαρακτήρα του Περιστερίου: «Σίγουρα τον “έχτισε” μέσα από μεγάλες νίκες, η μία απέναντι σε εμάς, αλλά τον “έχτισε” και βήμα-βήμα, μέσα από επιμονή και δουλειά. Η σεζόν δεν ξεκίνησε ιδανικά γι’ αυτούς, “έχτιζαν” όσο η σεζόν κυλούσε, έκαναν μεγάλες νίκες. Αυτό που ήταν έντονο στο μεταξύ μας παιχνίδι ήταν ότι έχουν “χτίσει” νοοτροπία νικητή και ξέρουν πώς πρέπει να παίξουν για να κερδίσουν».

Για το Final-4: «Δεν παύει να είναι ένα Final-4. Νομίζω ότι δικαιούνται να ονειρεύονται τελικό και κατάκτηση. Έχει ήδη κάνει μεγάλη υπέρβαση, όμως αυτήν τη στιγμή κανείς δε θα ήθελε να το έχει αντίπαλο».

Για τον ημιτελικό, πιθανότατα απέναντι στην Τενερίφη: «Αυτήν τη στιγμή μιλάμε για 50-50. Αν οποιοσδήποτε σκεφτεί ότι το Περιστέρι δεν έχει ελπίδες κάνει τεράστιο λάθος. Στον ημιτελικό είναι 50-50. Αν υποθέσουμε ότι έχει περάσει η Τενερίφη, νομίζω ότι το Περιστέρι δικαιούται να έχει το 50%. Αν η Τενερίφη υποτιμήσει το Περιστέρι, θα χάσει και εύκολα. Γνωρίζοντας την Τενερίφη, πιστεύω ότι δε θα το κάνει αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Super League 2: Φινάλε στα Σπάτα

Αταμάν: “Ο Γιαννακόπουλος θέλει επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Ευρώπης, μεγάλο σοκ για εμένα η άφιξη του Τερίμ”

Ο Χέιλ έβαλε τον Προμηθέα στη λίστα των ομάδων που ανέδειξαν τον 1ο σκόρερ