playsports.gr
ΜΠΑΣΚΕΤΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αντύπας: «Τα κορίτσια δούλεψαν πολύ τα τελευταία χρόνια και δικαιώθηκαν»

Κοινοποίηση

Ο προπονητής των νεανίδων του ΣΚ Νικόπολης Πρέβεζας, πρωταθλήτρια ΕΣΚΑΒΔΕ, Κώστας Αντύπας, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» του EOK WebRadio με τους Αργύρη Παγαρτάνη και Δημήτρη Μελίσση. Μεταξύ άλλων, είπε:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την προσπάθεια που γίνεται: «Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια εδώ στην Πρέβεζα. Ασχολούνται περίπου 90 κορίτσια που είναι ένας μεγάλος αριθμός. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο αθλητισμός. Από ‘κει και πέρα, τα πρωταθλήματα έρχονται. Είχαμε μια “φουρνιά” κοριτσιών που μέσα στον κορονοϊό δούλεψαν, πίστεψαν και προχώρησαν αρκετά κι έτσι μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν ομάδες που ήταν πιο οργανωμένες από εμάς. Έτσι καταφέραμε και πετύχαμε τους στόχους μας, γιατί και φέτος ο στόχος ήταν πολύ δύσκολος λόγω της Γ’ Λυκείου, τραυματισμών και το μπάσκετ γυναικών είναι μια πολύ δύσκολη εξίσωση και προσπαθούμε πάρα πολύ όλοι εδώ γι’ αυτό».

Για τη βελτίωση των κοριτσιών: «Η δύσκολη κατάσταση που βιώνουν τα παιδιά στα σχολεία και στον τρόπο λειτουργίας στη Γ’ Λυκείου και έχεις κάποια κορίτσια εκεί, είναι πολύ δύσκολο να συνδυάσεις φροντιστήρια και όλα αυτά τα πράγματα και να τις πείσεις να ασχοληθούν με το μπάσκετ κάπως πιο σοβαρά και έχουν και ένα δίκιο σε αυτό. Βέβαια προσπαθούμε εδώ να κάνουμε το καλύτερο δυνατό με όλα αυτά που συμβαίνουν τριγύρω, γιατί δεν είναι μόνο ότι το σύστημα σε οδηγεί έτσι, είναι ότι τα παιδιά έχουν αλλάξει».

Για τις εγκαταστάσεις: «Προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας κάτω από δύσκολες συνθήκες. Είμαστε σε ένα σχολείο που παίζουμε, δεν έχουμε πρόσβαση σε γυμναστήριο, με μεγάλη δυσκολία, γιατί υπάρχουν άλλα αθλήματα που παίζουν. Μέσα στη δύσκολη αυτή κατάσταση προσπαθούμε να κάνουμε αθλητισμό και να είμαστε ανταγωνιστικοί με τις άλλες πόλεις της περιοχής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι αριθμοί της 26ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League

Τέλος ο Καραγιάννης από τον Μίλωνα

Παύλος: «Ήταν μια σεζόν… αυτοκαταστροφική»