playsports.gr
BCLΜΠΑΣΚΕΤΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έμεινε ψύχραιμος και κράτησε την 2η θέση

Κοινοποίηση

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ελέγξει την διαφορά κόντρα στην Γαλατάσαραϊ, “γνωρίζοντας” την ήττα με τελικό σκορ 85-79. Ωστόσο, η διαφορά είναι μικρότερη από 10 πόντους, πράγμα το οποίο σημαίνει πως οι Θεσσαλονικείς κράτησαν την 2η θέση στον όμιλο, αλλά και το πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση του Basketball Champions League.

ΠΑΟΚ – Γαλατάσαραϊ 79-85

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” δεν είχε εύκολο έργο απόψε και αυτό φάνηκε με την έναρξη της αναμέτρησης στο “Παλατάκι”, αφού στην λήξη της πρώτης περιόδους, οι Θεσσαλονικείς βρισκόντουσαν 8 πόντους πίσω, με σκορ 30-22. Οι παίκτες του Φώτη Τακιανού όμως, ακολούθησαν τις εντολές του και στο δεύτερο δεκάλεπτο μείωσαν στους 5 πόντους, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με σκορ 49-44.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, οι φιλοξενούμενοι είδαν τον Ακβάσι Γιεμπόα να κάνει… πράγματα και θαύματα, με αποτέλεσμα η διαφορά να γίνει χαοτική (53-70, 3:59). Ωστόσο, στην λήξη της τρίτης περιόδου, η απόσταση ανάμεσα στις δύο ομάδες ξεπέρασε τους 20 πόντους, με το φωτεινό πίνακα να αναγράφει 76-64 (+22). Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ πλησίασε στους 10 πόντους, με 78-68 (7:41), αλλά η Γαλατά αυξομείωνε την διαφορά. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι πλησίασαν ακόμη και στους 7 πόντους (83-77, 2:08) και με καλάθι του Κένταλ Σμιθ, στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα, η διαφορά έπεσε ακόμη και στους 6, με σκορ 85-79, το οποίο ήταν και το τελικό.

Έτσι, ο “Δικέφαλος του Βορρά” κράτησε και την δεύτερη θέση στον όμιλο, αλλά και το πλεονέκτημα έδρας για την πλέι-ιν βάση του Basketball Champions League, στην οποία θα αντιμετωπίσει την Τόφας.

Τα δεκάλεπτα: 22-30, 44-49, 64-76, 79-85.

ΠΗΓΗ: ERTSPORTS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παναθηναϊκός: Χωρίς Ρουμπέν στη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ κι ανησυχία για την ποινή σε Μπακασέτα

Χαρίλαος Τρικούπης-Μύκονος: Κρίσιμο παιχνίδι για αμφότερους

National League 1: Πρεμιέρα σήμερα στη Γ΄ φάση των play off – Το πρόγραμμα της αγωνιστικής