playsports.gr
ΕΛΛΑΔΑ Α2 / Β / Γ ΕΘΝΙΚΗΜΠΑΣΚΕΤΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τσέρκης: «Τα αποτελέσματα έρχονται σε δεύτερη μοίρα για τον Α.Ο. Σταματίου»

Κοινοποίηση

Ο προπονητής του ΑΟ Σταματίου, Γιάννης Τσέρκης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» του EOK WebRadio με τους Αργύρη Παγαρτάνη και Δημήτρη Μελίσση. Αναλυτικά είπε:

Για τον Α.Ο. Σταματίου: «Είναι ένα νεοσύστατο σωματείο. Διαχειρίζεται από μια αρκετή μεγάλη επιτροπή, η οποία έχει ιδρύσει ένα τμήμα μπάσκετ και τμήμα στίβου που έχει αρκετές πρωτιές πάει πολύ καλά και άλλα αθλήματα. Είναι ίδρυμα υποτροφιών, κάποια παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα τούς προσφέρουν κάποιο είδος υποτροφίας για να προχωρήσουν στις σπουδές τους. Είναι μια αξιόλογη κίνηση. Είναι ένα σωματείο που τα παιδιά δεν πληρώνουν κάποια συνδρομή και τους προσφέρουμε την εκμάθηση του αθλητισμού και ειδικότερα του μπάσκετ. Είναι μέσα στη πόλη, πρόσφατα “χτίσαμε” το γήπεδο με τη βοήθεια του δήμου Ρόδου, τον οποίο και ευχαριστούμε, έχει ανταπόκριση».

Για τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες: «Εμείς σαν σωματείο δίνουμε περισσότερο βάση στην ψυχολογία που πρέπει να έχει ένα παιδί αυτή της ηλικίας. Εμείς έχουμε μέχρι και παμπαίδες, από ‘κει και πέρα είναι στην σκέψη του σωματείου να δημιουργήσαμε κι άλλα τμήματα μεγαλύτερα, παίδων και εφήβων. Δίνουμε περισσότερο βάση στο να προσελκύσουμε τα παιδιά, να τους βάλουμε στο χώρο του αθλητισμού, να το αγαπήσουν και να έρθει ό,τι καλύτερο για αυτά μέσα από τη δουλειά που κάνουμε και εμείς σαν προπονητές. Είμαστε σε καλό δρόμο. Τα αποτελέσματα στην παρούσα φάση έρχονται σε δεύτερο ρόλο για εμάς. Υπάρχει ανταπόκριση, πολύ καλή συνεργασία με τους γονείς και συνέχεια προσελκύουμε καινούρια παιδιά. Προς το παρόν είναι μόνο αγόρια. Ελπίζουμε, γιατί υπάρχει ζήτηση, να δημιουργήσουμε και ένα τμήμα κοριτσιών».

Για τον ανταγωνισμό: «Όταν υπάρχει ένας ανταγωνισμός με πολλές ομάδες σε μια περιφέρεια όπως εδώ η Ρόδος, τα παιδιά θα παίξουν περισσότερους πιο ανταγωνιστικούς αγώνες. Όταν μαζευτούν όλα τα ταλέντα στον Κολοσσό, στην Ιαλυσό, στον Διαγόρα, επόμενο είναι κάποια στιγμή να πάρει το πρωτάθλημα, για παράδειγμα, ο Κολοσσός που έχει το καλύτερο δυναμικό. Όταν όμως ο πρωταθλητής ανέβει στην Αθήνα για τους αγώνες θα βρει δυνατότερους αντιπάλους και θα είναι πολύ δύσκολο το έργο του. Αυτό είναι ένα μικρό παράπονο για τον τρόπο που πρέπει να δυναμώσουν τα μικρά σωματεία όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό τους, γιατί θα κάνει καλό και στα μεγάλα σωματεία παίζοντας πιο πολλούς και δυνατούς αγώνες για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και στα μπαράζ που ανεβαίνουν οι πρωταθλητές των κατηγοριών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανανέωσε τον Νουά μέχρι το τέλος της σεζόν η Φενέρμπαχτσε

Elite League: Σχηματάρι και Μίλωνας έκαναν trade τους Ζακ Μπράιαντ και Μπράντον ΜακΚίσικ

Οι πρωταθλητές 2024 στα διασυλλογικά Τοπικού επιπέδου στην επιτραπέζια αντισφαίριση