playsports.gr
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στίβος: Η Παγκόσμια ομοσπονδία τιμωρεί τον Κατίρ για τρία non show!

Κοινοποίηση

Ο κορυφαίος δρομέας αποστάσεων στον στίβο από την Ισπανία, ο Μοχάμεντ Κατίρ, αποβλήθηκε από τους αγώνες λόγω τριών non show και αν δεν αλλάξει κάτι, χάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Κατίρ, «αργυρός» στα 5.000μ στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, έκανε ο ίδιος γνωστός την είδηση, εξηγώντας πάντως πως δεν ευθύνεται αυτός για τα τρία non show.

«Σήμερα η Athletics Integrity Unit (η ανεξάρτητη υπηρεσία που διενεργεί ελέγχους για την παγκόσμια ομοσπονδία) με ενημέρωσε για μια προσωρινή αποβολή μου λόγω αυτού που θεωρεί παραβίαση των κανόνων που προέρχονται από τρεις αποτυχίες να με εντοπίσουν για έλεγχο. Επειδή δεν συμφωνώ με την προαναφερθείσα απόφαση που έλαβε η AIU, είμαι διατεθειμένος να την προσφύγω στις αρμόδιες αρχές για να μπορέσω να αντικρούσω την όλη διαδικασία. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει παράβαση που να προέρχεται από τρεις αποτυχημένες λάθος τοποθεσίες τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Σε ορισμένους από τους χαμένους ελέγχους που αναφέρθηκαν από την AIU, ήμουν διαθέσιμος στον τόπο, την ημερομηνία και τις ώρες που παρείχα» αναφέρει ο Ισπανός που με τα τωρινά δεδομένα χάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Κατίρ έχει περάσει γύρω στα 24 ή 25 ντόπινγκ κοντρόλ σε αυτούς τους 12 μήνες.

«Τους τελευταίους μήνες και χρόνια υποβλήθηκα σε μεγάλο αριθμό εξωαγωνιστικών ελέγχων ντόπινγκ, τόσο σε δείγματα ούρων όσο και σε δείγματα αίματος, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα από μέρους μου. Θα αμυνθώ κατά της απόφασης, δεν γίνεται διαφορετικά. Ζητώ να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας μου έως ότου ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία» πρόσθεσε ο Κατίρ.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ιστιοπλοΐα: Στον χρυσό στολίσκο του Παγκοσμίου συνεχίζουν πέντε Έλληνες

Ίντερ – Γιουβέντους 1-0: Πήρε το Derby d’ italia με αυτογκόλ και οδεύει ολοταχώς προς το σκουντέτο

Super League: Με πρόστιμα τιμωρήθηκαν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ