playsports.gr
ΜΠΑΣΚΕΤΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σπύρος Δεσύλλας και Χρήστος Παπαδούλης στο EOK WebRadio

Κοινοποίηση

Η ομάδα U21 του Ιόνιου Κέρκυρας αντιμετωπίζει (13/04) την αντίστοιχη του Ολύμπου Ελευθερίου-Κορδελιού, με φόντο μία θέση στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος U21 και οι προπονητές των δύο ομάδων, Σπύρος Δεσύλλας και Χρήστος Παπαδούλης αντίστοιχα, μίλησαν στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» του EOK WebRadio με τον Αργύρη Παγαρτάνη και τον Δημήτρη Μελίσση.

Ο Σπύρος Δεσύλλας είπε:

Για την πρόκριση στο Final-4 του πρωταθλήματος U21: «Έχουμε πάρα πολύ καλή ομάδα και αυτό το αποδείξαμε αφού δεν έχουμε κάνει ήττα στο πρωτάθλημα, έχουμε κερδίσει όλα τα παιχνίδια. Ο στόχος είναι να πάμε να διεκδικήσουμε το μετάλλιο. Είναι μια ιστορική επιτυχία για το νησί».

Για την ομάδα U21: «Έχουμε δύο φορές την εβδομάδα που κάνουμε μεμονωμένα προπονήσεις, αλλά κάνουμε μαζί και με την ομάδα του Ιονίου. Κάνουμε προπόνηση μαζί, γιατί και ο βασικός “κορμός” του Ιονίου που παίζει στη National League 2 στελεχώνεται από τα παιδιά της U21. Μπορεί να μην ξεκίνησαν καλά στη κατηγορία αυτή, αλλά μετά έκαναν μια εκπληκτική πορεία και τώρα διεκδικούν τη 2η θέση στο πρωτάθλημά τους».

Για την πίεση που εξασκείται για τους χώρους ώστε να αναπτυχθεί το σπορ: «Αυτό είναι κάτι που το διεκδικούμε χρόνια, αλλά δυστυχώς δεν ακουγόμαστε. Τώρα με τις επιτυχίες που έχουμε ελπίζουμε να… συγκινηθούν οι βουλευτές, οι δήμαρχοι, οι περιφερειάρχες και να κάνουν κι άλλα γήπεδα στο νησί. Είναι κρίμα η Κέρκυρα, που έχει ιστορία στο μπάσκετ, να μην έχει υποδομές ώστε να μπορέσει να αναπτύξει κι άλλο το άθλημα».

Ο Χρήστος Παπαδούλης μίλησε:

Για την πρόκρισή τους στο Final-4 του πρωταθλήματος U21: «Σίγουρα είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία η είσοδό μας στο Final-4 του πρωταθλήματος νέων. Η αλήθεια είναι ότι το είχαμε θέσει στόχο από την αρχή της χρονιάς. Δεν ξέραμε ποια θα είναι η δομή του πρωταθλήματος, είχαμε θέσει ως στόχο το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης κατά κάποιον τρόπο. Θα γίνουν πολύ δυνατά και ωραία παιχνίδια».

Για την πορεία τους στη National League 2: «Η σκέψη που είχαμε για φέτος ήταν να κάνουμε μια ομάδα ανάμεικτη. Μια ομάδα που θα έχουμε και κάποιους νέους παίκτες πολύ καλούς και κάποιους έμπειρους, προκειμένου και να βοηθήσουν τα παιδιά αυτά να πάρουν πληροφορίες, εμπειρίες και να σταθούν καλύτερα στο παιχνίδι και σίγουρα να βοηθήσουν να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Σε μεγάλο βαθμό πήγε καλά. Σίγουρα υπήρχαν πράγματα που θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει καλύτερα και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Προς τα παρόν μάς αφήνει μια “γλυκιά γεύση” η χρονιά και ελπίζουμε να “κλείσει” ακόμα καλύτερα».

Για την ομάδα: «Είναι η 2η χρονιά της ομάδας στην National League 2. Είναι ένας σύλλογος καινούριος, που έχει στην πλάτη του 10 χρόνια ύπαρξης. Είμαστε ξανά στα play-offs. Πέρσι είχαμε καταλάβει την 3η θέση, φέτος θα καταλήξουμε είτε 4οι είτε 5οι. Στην ανδρική ομάδα αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε ως στόχο ίσως την άνοδο. Η ομάδα δεν είναι τόσο έτοιμη να υποστηρίξει την επόμενη κατηγορία, όχι τόσο από πλευράς οργάνωσης, όσο από πλευράς ότι στην National League 1 υπάρχουν κάποια έξοδα παραπάνω τα οποία θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να καλύψουμε όταν θα κάνουμε αυτό το βήμα. Η ακαδημία πάει αρκετά καλά, έχουμε πολλά παιδιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

F1: Ο Λεκλέρ ταχύτερος το πρωί της 2ης μέρας των δοκιμών πριν τη διακοπή, προβλήματα για τη Red Bull

Σιώπησαν όλοι στα γήπεδα του βόλεϊ

Ο Ρίκι Ρούμπιο υπογράφει στην Μπαρτσελόνα σύμφωνα με την Marca