playsports.gr
ΕΛΛΑΔΑ Α2 / Β / Γ ΕΘΝΙΚΗΜΠΑΣΚΕΤΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σαμιώτης: «Επιβράβευση των κόπων των παιδιών η πρόκριση στα play-offs»

Κοινοποίηση

Ο προπονητής και υπεύθυνος ακαδημιών των αγοριών του Ζευς Ερυθρού (ΕΣΚΑ), Άγγελος Σαμιώτης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» του EOK WebRadio με τους Αργύρη Παγαρτάνη και Δημήτρη Μελίσση. Αναλυτικά είπε:

Για τον Ζεύς Ερυθρού: «Ο Ζευς Ερυθρού είναι σχετικά καινούρια ομάδα, πριν λίγο “κλείσαμε” και τα 10 χρόνια. Απασχολεί γύρω 130 παιδάκια και αν σκεφτούμε ότι είναι ανοιχτό το γήπεδο θεωρούμε ότι είμαστε σε ένα καλό δρόμο».

Για την προσπάθεια που κάνουν: «Νομίζω το βασικότερο κομμάτι σε όλο αυτό είναι η αγάπη για το άθλημά μας. Εάν το αγαπάς, η αγάπη μετά “ανοίγει” κι άλλους δρόμους ώστε να μπορείς να προσφέρεις και να μεταδόσεις στα παιδιά όλο αυτό το κομμάτι. Και με αυτές τις καιρικές συνθήκες μπορούμε και έτσι να αθληθούμε και ας είναι δύσκολες. Εξάλλου και εμείς που ανήκουμε σε μια παλαιότερη γενιά είχαμε μεγαλώσει πιο πολύ στα ανοιχτά. Οπότε είναι καλό κομμάτι από την άποψη ότι τα παιδιά θα σκληραγωγηθούν περισσότερο. Δηλαδή προσπαθούμε να κοιτάξουμε τα θετικά κομμάτια και την άλλη όψη του νομίσματος, τη θετική. Να βρούμε τα κίνητρα και να το μεταδώσουμε στα παιδιά ώστε να προσπαθήσουν και αυτά εκεί κάνει πολύ κρύο και είναι στην ζέστη και στο σπίτι, στην άνεση τους, να τα ξεσηκώσουμε να έρθουν στο γήπεδο, να αγωνιστούν, να περάσουμε καλά».

Για τις επιτυχίες στο αναπτυξιακό κομμάτι, με την πρόκριση στα play-offs σε εφηβικό και παιδικό: «Χωρίς αυτό να αποτελεί τεράστια επιτυχία, ειδικά στην Αθήνα που υπάρχουν πολλές ομάδες και πολλές από αυτές είναι και ανταγωνιστικές, για κάποια παιδιά που μπορεί να έχουν τελειώσει το εφηβικό και να μην έχει τύχει να πάνε κάποια στιγμή στα play-offs, έτσι και για εμάς όπως και για κάθε ομάδα που συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία είναι ένα μικρό επίτευγμα για τα παιδιά. Παρ’ όλο που δεν είναι κάτι τρομερό, δηλαδή δεν ανεβήκαμε κατηγορία, για κάποια παιδιά είναι ένα κίνητρο, ένα επίτευγμα, μια επιβεβαίωση και επιβράβευση των προσπαθειών που έχουν κάνει όχι μόνο τη φετινή χρονιά. Γενικά είμαστε χαρούμενοι που το ζήσαμε και αυτό. Μέσα από αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω πραγματικά την Ομοσπονδία, τον πρόεδρο και όλο το επιτελείο, ειδικά τον καινούριο πρόεδρο, διότι μάς έχει βοηθήσει πάρα πολύ και οικονομικά και βλέπω ότι με διάφορες ενέργειες και πράξεις είναι κοντά μας. Προσπαθεί να μας ενημερώσει, να μας σταθεί».

Για τους Αμπελόκηπους: «Γενικά οι Αμπελόκηποι θεωρούνται και λίγο… μπασκετομάνα. Υπάρχουν αρκετά ανοιχτά γήπεδα και πολλές ομάδες στον χώρο των Αμπελοκήπων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χωρίς τον Βέσελι η Τσεχία κόντρα στην Ελλάδα

Ντεμπούτο με νίκη για την Εθνική Μπάσκετ

Γκοργκόλης: «Η μεγαλύτερη νίκη της χρονιάς»