playsports.gr
FORMULA 1ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ποιοι οδηγοί μένουν δίχως συμβόλαιο στο τέλος του 2024

Κοινοποίηση

Προτού καλά-καλά ξεκινήσει η νέα αγωνιστική σεζόν της Formula 1, είχαμε εξελίξεις όσον αφορά συμβόλαια οδηγών. Η αρχή έγινε με τη Scuderia Ferrari να ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με τον Σαρλ Λεκλέρ. Η συμφωνία των δύο πλευρών είναι πολυετής και έβαλε τέλος σε φήμες που ήθελαν τον Μονεγάσκο να ψάχνει αλλού το μέλλον του.

Μία ημέρα αργότερα, η McLaren Racing φρόντισε να μας εκπλήξει όλους ανακοινώνοντας νέο συμβόλαιο με τον Λάντο Νόρις. Ο Βρετανός είχε συμβόλαιο και για το 2025, όμως αποφάσισε να επενδύσει το μέλλον του στην ομάδα του Ουόκινγκ για πολλά χρόνια ακόμη.

Παρά το γεγονός πως δύο ονόματα αφαιρέθηκαν από τη φετινή Silly Season, αρκετοί οδηγοί θα μας απασχολήσουν. Αυτό θα συμβεί διότι η πλειονότητα του grid μένει δίχως συμβόλαιο στο τέλος της χρονιάς.

Συνολικά 14 οδηγοί πρέπει είτε να ανανεώσουν το συμβόλαιό τους ή να αναζητήσουν αλλού το μέλλον τους από το 2025. Ανάμεσά τους πολλά δίδυμα ομάδων και πολλά μεγάλα ονόματα.

Οι teammates είναι οι: Έστεμπαν Οκόν και Πιέρ Γκασλί της Alpine, Βάλτερι Μπότας και Ζου Γκοανγιού της Stake F1 Sauber, Κέβιν Μάγκνουσεν και Νίκο Χούλκενμπεργκ της Haas, Ντάνιελ Ρικάρντο και Γιούκι Τσουνόντα της Visa Cash App RB, Άλεξ Άλμπον και Λόγκαν Σάρτζεντ της Williams και οι Φερνάντο Αλόνσο και Λανς Στρολ της Aston Martin.

Επιπλέον έχουμε τους Σέρχιο Πέρεζ και Κάρλος Σάινθ που μένουν δίχως συμβόλαιο στο τέλος του 2024. O teammate του Μεξικανού, Μαξ Φερστάπεν θα μείνει στη Red Bull Racing μέχρι το 2028, ενώ του Ισπανού, Σαρλ Λεκλέρ μόλις υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τη Ferrari.

Τόσο ο Πέρεζ όσο και ο Σάινθ είναι άγνωστο αν θα παραμείνουν στις ομάδες τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για δύο «πρωταγωνιστές» της φετινής Silly Season, μέχρι να βάλουν την υπογραφή τους με κάποια ομάδα.

Οι οδηγοί της Mercedes-AMG, Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ είναι οι μοναδικοί οδηγοί που έχουν συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2025.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η συνέντευξη Τύπου για τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Η Κασίμπασα ανακοίνωσε την απόκτηση του Πορόζο

Παναθηναϊκός AKTOR, οδηγίες στους φιλάθλους ενόψει Ερυθρού Αστέρα: Οι θύρες θα ανοίξουν 3 ώρες πριν από το τζάμπολ