playsports.gr
SUPER LEAGUEΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΠΑΟΚ: Κίνηση ματ, συμφώνησε με Τάισον και Μουργκ για την ανανέωση των συμβολαίων τους

Κοινοποίηση

Ο ΠΑΟΚ αρχίζει να κλείνει μία-μία τις εκκρεμότητες που έχει αναφορικά με συμβόλαια που λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο Δικέφαλος του Βορρά ήρθε σε συμφωνία τόσο με τον Τάισον, όσο και με τον Τόμας Μουργκ και οι δύο παίκτες θα συνεχίσουν να φορούν τα ασπρόμαυρα.

Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ θα ανανεώσει το συμβόλαιο του 36χρονου Βραζιλιάνου εξτρέμ για έναν χρόνο, επομένως ο Τάισον θα είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης και τη σεζόν 2024/25. Ο πολύπειρος άσος είναι φέτος από τα βασικά μέλη στο ροτέισον του Ραζβάν Λουτσέσκου και πρώτος πασέρ της Stoiximan Super League με 9 ασίστ! Συνολικά, έχει 31 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας 4 γκολ και 11 τελικές πάσες.

Σε ό,τι αφορά στον Τόμας Μουργκ, ο ΠΑΟΚ πρότεινε στον ποδοσφαιριστή νέο συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών, το οποίο περιλαμβάνει και οψιόν ανανέωσης για ακόμη έναν χρόνο. Ο Αυστριακός επιθετικός χαφ έκανε δεκτή την πρόταση του Δικεφάλου και ως εκ τούτου θα συνεχίσει να είναι μέλος της ασπρόμαυρης οικογένειας.

Ο Μουργκ είναι φέτος μία από τις πιο μεγάλες αποκαλύψεις του ΠΑΟΚ, δεδομένου ότι είχε φτάσει με το ένα πόδι εκτός ομάδας. Ο Αυστριακός ωστόσο, άρπαξε από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που του έδωσε ο Λουτσέσκου και πλέον θεωρείται από τους πιο κομβικούς παίκτες της ομάδας σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Μουργκ φέτος είναι ο δεύτερος σκόρερ του ΠΑΟΚ στη Stoiximan Super League με 8 γκολ, μόλις ένα πίσω από τα 9 που έχει ο Κίριλ Ντεσπόντοφ. Συνολικά, ο Μουργκ έχει 28 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και μετράει 9 γκολ και 3 ασίστ.

Την άλλη εβδομάδα τα σπουδαία
Όλα δείχνουν ότι την άλλη εβδομάδα σειρά θα πάρει ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος ούτως ή άλλως έχει δώσει το λόγο της τιμής του στον Ιβάν Σαββίδη και πρακτικά απομένουν τα τυπικά για να ανανεώσει.

Υπενθυμίζεται, ότι το συμβόλαιο του Ρουμάνου τεχνικού λήγει επίσης το καλοκαίρι, ωστόσο ο αρχιτέκτονας του Δικεφάλου έχει δώσει τα χέρια με τον διοικητικό ηγέτη του ΠΑΟΚ και θα υπογράψει νέα τριετή συμφωνία. Αυτό σημαίνει, ότι αν την εξαντλήσει, θα συμπληρώσει στον πάγκο των Θεσσαλονικιών μία ολόκληρη εξαετία κατά τη δεύτερη θητεία του.

Ο Λουτσέσκου, ως προπονητής του ΠΑΟΚ, έχει κατακτήσει δύο κύπελλα Ελλάδος και ένα πρωτάθλημα, ενώ σε συνολικά 233 ματς μετράει 141 νίκες, έχει δηλαδή ένα ποσοστό επιτυχίας άνω του 60%.

ΠΗΓΗ: SPORT24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γασπαράτου: «Απ’ τις πιο δύσκολες χρονιές μου, αλλά κατέληξε πολύ ωραία»

Εμπαπέ: “Το ποδόσφαιρο πλησιάζει το μοντέλο του NBA, κάποια στιγμή θα χρειαστεί και εγώ να φύγω από την Ευρώπη”

Π.Α.Ο.Κ. – Παναθηναϊκός Α.Ο. (1ος τελικός Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς, 4/4, 20:15, Ε.Ρ.Τ.3 – H.D.)