playsports.gr
ΜΠΑΣΚΕΤΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέτρος Κρασόπουλος, Μανώλης Μανωλόπουλος και Κωνσταντίνος Χατζής στο EOK WebRadio

Κοινοποίηση

Ο επικεφαλής της ακαδημίας Falcons Academy Dubai και προπονητής της ομάδας U19, Πέτρος Κρασόπουλος, καθώς και οι δύο Έλληνες παίκτες του ρόστερ, Μανώλης Μανωλόπουλος και Κωνσταντίνος Χατζής, μίλησαν στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» με την Έλενα Βογιατζή και τη Μαριάννα Αξιοπούλου Μελίσση. Αναλυτικά είπε:

Για το τουρνουά ANGT στο Ντουμπάι και το μπάσκετ στην πόλη: «Είναι πολύ ιδιαίτερη στιγμή. Καταρχάς το Ντουμπάι, σε αυτό το επίπεδο μπάσκετ, είναι η πρώτη φορά που διοργανώνει κάτι τόσο μεγάλο. Έχει αρκετά αξιόλογα τουρνουά, κυρίως στο FIBA Asia. Έχουν πάει αρκετά καλά, έχουν φτάσει όλες οι ομάδες, τα προγράμματα προπονήσεων κυλούν ομαλά. Όλοι αναμένουν να μπουν στην πολυσυζητημένη αρένα και να δούμε πώς θα πάει εκεί. Το Ντουμπάι θα παίξει και στην Αδριατική Λίγκα, επομένως γίνονται συνεχώς βήματα μπροστά. Αυτό είναι μόνο η αρχή. Το Ντουμπάι πραγματικά “διψάει” για μπάσκετ. Σε σύγκριση με την πρώτη χρονιά που ήρθα, οι ομάδες και οι αθλητές έχουν δεκαπλασιαστεί, ίσως και παραπάνω. Όταν πρωτοήρθα ήμασταν τρεις ομάδες, τώρα 35. Πάει να γίνει το νούμερο ένα άθλημά στο Ντουμπάι. Είναι ένα καλό μομέντουμ να διαφημίσουν ακόμα περισσότερο το άθλημα και να προχωρήσουν κι άλλο. Έχει πολλά κρυμμένα “διαμάντια” εδώ και, γιατί όχι, να δούμε και αθλητές απ’ το Ντουμπάι σε μεγάλες ομάδες».

Για τους στόχους της ομάδας στο τουρνουά: «Για ‘μας είναι πάντα μια νέα εμπειρία και ψάχνουμε να κερδίσουμε πράγματα μέσα απ’ αυτήν. Στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας θεωρούμε πως είμαστε αρκετά καλοί. Πάμε να δούμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και ελπίζουμε στο καλύτερο. Θα πάμε για μια θέση στην πρώτη τετράδα, όπου είναι και το όνειρό μας».

Για το επίπεδο ετοιμότητας των παικτών για το τουρνουά: «Είναι έντιμοι, είναι πολύ μπουσταρισμένοι. Ξέρουν ότι γι’ αυτούς είναι ευκαιρία ζωής να  δείξουν ποιοι είναι ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί για την ομάδα. Εγώ σαν προπονητής τους είμαι ικανοποιημένος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος απ’ την προπόνηση που κάναμε. Ήταν λίγο δύσκολο αρχικά να ενσωματώσουμε τους 2 αθλητές στην ομάδα μέσα σε τρεις μέρες, αλλά τα παιδιά ίσως συμπεριφέρθηκαν παραπάνω από επαγγελματίες αθλητές. Μπήκαν κατευθείαν στο πνεύμα και τη φιλοσοφία της ομάδας».

Για τους δύο Έλληνες του ρόστερ, τον Μανώλη Μανωλόπουλο και τον Κωνσταντίνο Χατζή: «Ο Μάνος είναι βγαλμένος απ’ τα “σπλάχνα” της ακαδημίας. Όταν πρωτοήρθε ήταν 9.5 χρονών. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν. Ο Κώστας, βάσει του δικαιώματος που σου δίνει το Next Generation Tournament να έχεις 2 παιδιά εκτός ακαδημίας, ήταν η επιλογή να έρθει και να βοηθήσει την ομάδα. Είναι πάρα πολύ αξιόλογος παίκτης και εξαιρετικό παιδί».

Για τη συμμετοχή του Άρη στο τουρνουά, αλλά και τους Έλληνες παίκτες εκεί: «Το πρωί είχε φτάσει στο λόμπι του ξενοδοχείου ο Άρης. Περπατώντας στις αίθουσες πηγαίνοντας για προπόνηση μια στιγμή άρχισα να ακούω ελληνικά από παντού, χωρίς να καταλάβω ότι είναι ο Άρης. Ήταν τόσο μεγάλη η ξαφνική χαρά που σκέφτηκα ότι είμαστε παντού. Όντως έχουμε “πλημμυρίσει” από Έλληνες. Η ελληνική κοινότητα θα έρθει και θα υποστηρίξει πολύ και εμάς και τον Άρη και όλα τα παιδιά».

Ο Μανώλης Μανωλόπουλος είπε:

Για το τι σημαίνει γι’ αυτούς η παρουσία τους στο ANGT: «Έχουμε μεγάλο κίνητρο, γιατί είναι μεγάλο πράγμα αυτό και είμαστε ευτυχισμένοι που έχουμε αυτήν την ευκαιρία μπροστά μας να παίξουμε με τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και τον κόσμο. Έχουμε λειτουργήσει πολύ δυνατά αυτούς τους μήνες και κάποιοι εδώ και χρόνια μαζί, οπότε πρέπει να δείξουμε γιατί λειτουργούμε τόσο δυνατά».

Για τη συμμετοχή της ομάδας στην Αδριατική Λίγκα U19: «Ήταν κάτι καινούργιο για εμάς, γιατί ήταν ένα απ’ τα μεγαλύτερα τουρνουά στον κόσμο. Εμείς που ερχόμασταν απ’ το Ντουμπάι δεν είχαμε δει τέτοιο επίπεδο μπάσκετ. Όταν παίξαμε αυτούς τους αγώνες με ορισμένες απ’ τις καλύτερες ομάδες απ’ την Ευρώπη, είδαμε πώς είναι το μπάσκετ και στη Ευρώπη».

Για το τι είναι το μπάσκετ για τον ίδιο: «Το μπάσκετ είναι περισσότερο από ένα άθλημα. Με τον κόουτς Κρασόπουλο έχω μάθει πολλά και εντός και εκτός γηπέδου. Μας έχει μάθει να είμαστε καλοί άνθρωποι. Μαθαίνουμε περισσότερο απ’ το να παίζουμε μπάσκετ».

Ο Κωνσταντίνος Χατζής μίλησε:

Για το τουρνουά ANGT: «Εγώ πιστεύω ότι η ομάδα έχει μεγάλη προοπτική γι’ αυτό το τουρνουά. Το Ντουμπάι έχει μπει στον μπασκετικό χάρτη και πιστεύω πως θα έχει ανταπόκριση και απ’ τον κόσμο αυτό το τουρνουά».

Για το τι θα κερδίσει απ’ το τουρνουά: «Θα κερδίσω πολλές εμπειρίες, γιατί είναι το υψηλότερο επίπεδο μπάσκετ στην Ευρώπη. Θα μας βοηθήσει όλους να βελτιωθούμε όσο περισσότερο γίνεται. Σίγουρα εδώ που βρίσκομαι αυτήν τη στιγμή σωματικά, ψυχολογικά και πνευματικά θα δω τα όριά μου, γιατί θα παίζουμε αγώνα πρωί-απόγευμα, θα δω πόσο αντέχω. Δεν έχω ζήσει κάτι παρόμοιο».

Για το πόσο εύκολο ήταν γι’ αυτό να αποδεχτεί την πρόσκληση συμμετοχής του στο ANGT με την ομάδα του Ντουμπάι: «Μόλις είδα την πρόσκληση για το τουρνουά ενθουσιάστηκα. Δεν το σκέφτηκα καθόλου, γιατί ήταν μεγάλη τιμή για ‘μένα να βρίσκομαι στο Ντουμπάι και να εκπροσωπώ τη χώρα μου, την οικογένειά μου και φυσικά την ομάδα. Η αλήθεια είναι πως δε μου πήρε χρόνο να την αποδεχτώ».

Για τις εντυπώσεις του απ’ την ομάδα: «Στην ομάδα βρίσκονται παιδιά απ’ όλες τις χώρες και είναι όλοι εξαιρετικοί. Έχουμε ήδη “δεθεί” και γνωριζόμαστε μόλις μία βδομάδα. Αυτό πιστεύω θα παίξει και μεγάλο ρόλο στο πώς θα παίζουμε στο γήπεδο. Ξεκάθαρα είναι επιτυχία του κόουτς αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εθνική ομάδα πολο ανδρών: Απίστευτη η ομάδα του Βλάχου, κράτησε χωρίς γκολ τους Βραζιλιάνους για 24 λεπτά

Πέμπτη θέση στο παγκόσμιο τουρνουά της Μαδρίτης για Ντάλλα – Χατζηνικολάου

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4