playsports.gr
ΜΠΑΣΚΕΤΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μεϊμάρογλου: «Η άνοδος αποτελεί επιβράβευση του τρόπου δουλειάς του Α.Ο. Βάρης»

Κοινοποίηση

Ο προπονητής του Α.Ο. Βάρης, που πήρε την άνοδο για την Α2 Γυναικών της επόμενης σεζόν, Άκης Μεϊμάρογλου, μίλησε στην εκπομπή «Woman to woman» με τη Μαριάννα Αξιοπούλου. Αναλυτικά είπε:

Για την άνοδο στην Α2 Γυναικών: «Η ομάδα δε “χτίστηκε” για να ανέβει, “χτίστηκε” για να περνάει καλά, για να παρουσιάσει κάτι όμορφο στο μπάκσετ. Χωρίς να παρεκκλίνουμε από αυτό κάθε χρονιά, διεκδικούσαμε ό,τι μάς αναλογούσε. Έτυχε φέτος και ανεβήκαμε».

Για το τι σημαίνει αυτή η άνοδος: «Για ‘μας είναι επιβράβευση του τρόπου δουλειά μας, τουλάχιστον όσον καιρό είμαι εγώ στον σύλλογο. Στήριξη σε δικά μας παιδιά, σε παιδιά των ακαδημιών, λίγες προσθαφαιρέσεις κάθε μεταγραφική σεζόν. Είναι μια επιβεβαίωση ότι αυτός ο τρόπος μπορεί να λειτουργήσει και να φέρει επιτυχία. Σαν σύλλογος το υποστηρίζει κάθε χρόνο και αυτό ευοδώθηκε φέτος».

Για το αν πίστευαν ότι ήταν αουτσάιντερ στους τελικούς με τον Προφήτη Ηλία: «Απ’ τη στιγμή που φτάνεις στους τελικούς θεωρώ ότι δεν παίζει ρόλο η προϊστορία, το τι εμπειρίες έχουν οι παίκτριες στο ρόστερ ή κάτι άλλο. Είναι μια σειρά τελικών και πας να διεκδικήσεις ό,τι σου αναλογεί. Προφανώς δεν είχαμε δείξει την αντίστοιχη εικόνα μες στη regular season, είχαμε χάσει με 19 και 17 πόντους εντός και εκτός. Μπορεί να μην ήμασταν έτοιμοι σε εκείνη την περίοδο, να μην είχαμε βρει τους αυτοματισμούς μας ή οτιδήποτε άλλο. Τα κορίτσια πίστευαν σε αυτό, όπως κι εγώ και δε θα πηγαίναμε να κάνουμε τους… κομπάρσους στους τελικούς».

Για την ανατροπή στην 4η περίοδο του τελευταίου αγώνα: «Στον τελευταίο τελικό είχε φτάσει τρεις φορές το παιχνίδι να φύγει απ’ τα χέρια μας και επιστρέψαμε και τις τρεις. Η τελευταία ήταν και η πιο κρίσιμη. Δε νομίζω ότι χρειάζεται κάποιος να πείσει τον παίκτη σε έναν τελικό για να δώσει το 100%. Είναι από μόνο του κίνητρο ο τελικός και το ότι τα τελευταία λεπτά πρέπει να δώσουμε όλοι περισσότερο απ’ το 100% για να κάνουμε κάτι που δεν κάναμε σε όλο το υπόλοιπο ματς. Είναι ανταγωνιστικό άθλημα και απ’ τη στιγμή που ένας αθλητής παίζει σε αυτό είναι ανταγωνιστικός απ’ τη φύση του. Τα χρόνια που είμαι στο τμήμα γυναικών της Βάρης έχουμε επιστρέψει πολλές φορές τα τελευταία λεπτά απ’ την “κόλαση”, έχουμε κάνει ανατροπές που, ειδικά στο μπάσκετ γυναικών, είναι λίγο δύσκολο να συμβούν. Αυτό το “χτίζεις” σαν ομάδα μέσα στα χρόνια και έχουμε μάθει να μην τα παραπατάμε ποτέ. Προσπαθούμε να παίξουμε το μπάσκετ μας και να διαχειριστούμε το ματς στο τελευταίο 1.5 λεπτό».

Για τον Α.Ο. Βάρης: «Ο σύλλογος υπάρχει απ’ το 1990. Σαν ανδρικό τμήμα έχει ξαναϋπάρξει μέχρι και την Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Πρώτη φορά ανεβαίνουμε σαν σύλλογος σε εθνική κατηγορία. Δε θεωρώ ότι υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο προσκήνιο τα προηγούμενα χρόνια. Είχαμε τον τρόπο που δουλεύαμε, στηριζόμασταν σε δικά μας παιδιά, έχουμε βγάλει αρκετά παιδιά που έχουν παίξει σε παραπάνω κατηγορίες και αυτό είναι όλο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι συστάσεις της Μπάγερν στους οπαδούς του Ολυμπιακού σε άπταιστα ελληνικά

Α1 Γυναικών: Πρωτέας Βούλας – Εσπερίδες Καλλιθέας 72-74 (pics)

3×3 ΔΕΗ Street Basketball: Η μεγάλη μπασκετική γιορτή 3×3 επιστρέφει