playsports.gr
CONFERENCE LEAGUEΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μεντιλίμπαρ: «Ελπίζω να το πάρουμε και να δώσουμε μεγαλύτερη χαρά στον κόσμο μας»

Κοινοποίηση

Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μετά την πρόκριση των «ερυθρόλευκων» στον τελικό του UEFA Europa Conference League απέναντι στην Άστον Βίλα:

Σας είδαμε να κάνετε τη βόλτα σας στο γήπεδο πριν το ματς, σημαίνει ότι το συνηθίσατε πλέον να σας επευφημεί ο κόσμος;
Έχω αυτήν τη συνήθεια, πάντα την είχα, να κάνω μία βόλτα στον αγωνιστικό χώρο. Όταν ήρθα πρώτη φορά εδώ παίζαμε χωρίς κόσμο και δεν περίμενα το τι θα γίνει, στη συνέχεια άρχισε να έρχεται ο κόσμος και είδα τι συμβαίνει. Ευχαριστώ τον κόσμο για την αγάπη του, για τη στήριξή του και την επιβράβευση, δεν το έχω συνηθίσει ακόμη, πολλές φορές νιώθω αμήχανα και για αυτό δεν ολοκληρώνω τη βόλτα μου στο γήπεδο.

Έχετε καταλάβει ότι έχετε συνδέσει το όνομά σας με τη μεγαλύτερη επιτυχία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη;
Η αλήθεια είναι ότι είμαι ευτυχισμένος γιατί θα παίξουμε σε έναν τελικό Ευρώπης και αυτό είναι η πρώτη φορά που θα το κάνει ο Ολυμπιακός. Ελπίζω να κερδίσουμε για να δώσουμε χαρά στον κόσμο και να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερα την ιστορία του Ολυμπιακού. Στην καριέρα μου έχω δουλέψει σε αρκετές ομάδες, έχω χαρεί και με μία παραμονή ομάδας μου, αλλά όταν φτάνεις σε έναν Ευρωπαϊκό τελικό κάνεις πολύ κόσμο χαρούμενο και ακόμη δεν το έχω συνηθίσει αυτό.

Μας είπατε ότι ο Ουνάι Έμερι ότι είναι ένας προπονητής που δεν αφήνει καμία λεπτομέρεια στον αγώνα, αλλά φάνηκε πως εσείς το κάνατε αυτό…
Δε θα έλεγα πως είμαι τόσο πολύ στις λεπτομέρειες εγώ, μπορεί να φάνηκε ότι τα είχαμε όλα υπό έλεγχο αλλά δεν ήταν έτσι. Έχω πάντα μία ιδέα το πως θα αγωνιστούμε και ανάλογα με τον αντίπαλο που έχουμε απέναντί μας. Κάποιες φορές θα βγει αυτό και κάποιες φορές δε θα βγει. Δεν εστιάζω τόσο στις λεπτομέρειες, μου αρέσει να παίζω επιθετικά και να βγαίνει μπροστά η ομάδα μου. Αυτή είναι η σκέψη μου να πιέζουμε και να βγαίνουμε μπροστά στην επίθεση.

Αναλάβατε σε μία στιγμή που κανείς δεν περίμενε τίποτα από τον Ολυμπιακό και τώρα είστε στον τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Κάτι προσωπικό, είναι λίγοι οι προπονητές που για δύο συνεχόμενες σεζόν είναι σε τελικό Ευρώπης, τι σημαίνει αυτό για εσάς;
Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό είδα πως υπάρχουν καλοί και ποιοτικοί παίκτες. Από τη στιγμή που είχαμε καλούς ποδοσφαιριστές πρώτα απ’ όλα τους είπα ότι πρέπει να πιστέψουν στον εαυτό τους γιατί είναι καλοί παίκτες και για αυτό είναι στον Ολυμπιακό. Στις προπονήσεις ήθελα συγκεκριμένα πράγματα και άρχισαν να γίνονται και σιγά-σιγά άρχισε να βγαίνει και η ιδέα του παιχνιδιού που είχαμε στο μυαλό μας. Όλη η ομάδα ξέρει τι μπορεί να καταφέρει και αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι όλοι πιστεύουν στον εαυτό τους. Η αλήθεια είναι πως έχουν αργήσει να έρθουν λίγο οι τελικοί της Ευρώπης στην καριέρα μου. Τώρα νομίζω ανταμείβομαι και το απολαμβάνω στην ηλικία που είμαι. Ελπίζω να μην είμαι από τους λίγους προπονητές που πάει δύο φορές σε έναν τελικό, αλλά που τους κερδίζει.

Ποια είναι η κατάσταση των Κίνι, Ρίτσαρντς, Ορτέγκα, ενόψει των αγώνων με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό;
Κανείς από τους δύο εκ των Ρίτσαρντς, Ορτέγκα δε θα είναι έτοιμος για την Κυριακή. Ο Κίνι δεν έχει κάποιο πρόβλημα, αλλά θα είναι σίγουρα αρκετά κουρασμένος και ίσως θα πρέπει να αντικατασταθεί. Είδαμε ότι ο Αποστολόπουλος μπήκε καλά στο γήπεδο και δεν πτοήθηκε από την ατμόσφαιρα και τη σημασία του αγώνα και ανταποκρίθηκε, οπότε θα είναι μία από τις επιλογές μας.

Η φιλοσοφία σας είναι να φέρετε και άλλους μικρούς παίκτες στην πρώτη ομάδα, όπως τώρα είδαμε τον Αποστολόπουλο;
Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό είχαμε 28 παίκτες στο ρόστερ μας, 25 παίκτες και 3 τερματοφύλακες. Ήταν δύσκολο να δώσουμε σε όλους ευκαιρίες, έχουμε δώσει όμως ευκαιρίες και είναι όλοι απαραίτητοι. Σήμερα είχαμε δύο παιδιά από τους μικρούς, όταν κάποιος χρειάζεται να μπει και να παίξει δε θα δούμε την ηλικία του, θα τον βάλουμε να αγωνιστεί και να μας βοηθήσει.

Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης σε δήλωσή του είπε ότι υπάρχουν άλλα τέσσερα ματς για το τέλος της χρονιάς, τον τελικό και στο πρωτάθλημα, ποια είναι η δική σας άποψη;
Όλα τα παιχνίδια μας θέλουμε να τα κερδίζουμε, παντού και πάντα πάμε για τη νίκη. Το ίδιο θέλαμε και με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν τα καταφέραμε και πήραμε την ισοπαλία. Η πρόθεσή μας είναι αυτή, αλλά δεν ξέρουμε αν το κάνουμε σε όλα τα ματς που δίνουμε. Με όλο το σεβασμό απέναντι στον ΠΑΟΚ θέλουμε να κερδίσουμε και τώρα την Κυριακή, γιατί εάν το κάνουμε θα μπούμε δυνατά για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και ελπίζουμε αυτή η πρόκριση να μας δώσει την ώθηση για τη νίκη που θέλουμε την Κυριακή.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να «γεμίσετε» τους παίκτες σας μετά από ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι, για να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ την Κυριακή;
Δε χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια να δώσεις κίνητρο στους παίκτες για τέτοιους αγώνες, είναι ήδη γεμάτοι με ενθουσιασμό και κίνητρο. Ίσως χρειάζεται να επιμείνεις για να είναι ήρεμοι και να πιστεύουν στον εαυτό τους και να μην αλλάξουν τίποτα απ’ αυτά που κάναμε στους αγώνες με την Άστον Βίλα. Το παιχνίδι σήμερα ξεκίνησε με πίεση από τον αντίπαλό μας, δεν κινδυνεύσαμε όμως αρκετά. Σκοράραμε στο 10ο λεπτό και έτσι ο αντίπαλος έπεσε ψυχολογικά και όσο περνούσε ο χρόνος ο αντίπαλος έβλεπε ότι ήταν δύσκολα τα πράγματα για εκείνον και αυτό ήταν το κλειδί. Αυτό μας έκανε να πιστέψουμε παραπάνω στους εαυτούς μας και να πέσει ψυχολογικά ο αντίπαλος, αυτό θεωρώ ότι ήταν το κλειδί του αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Άλμπα – Βαλένθια 66-81: Έκανε το καθήκον της και πέρασε από το Βερολίνο με κυριαρχική εμφάνιση

Ανατροπή με την μπλε κάρτα στο ποδόσφαιρο, παγώνει η επικύρωσή της

Το Κύπελλο Ελλάδας και ο ΟΠΑΠ συνεχίζουν την συνεργασία τους