playsports.gr
ΜΠΑΣΚΕΤΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κοκκινόπουλος: «Το “Άλμπερτ Σβάιτσερ” ήταν… προσομοίωση ενός πανευρωπαϊκού»

Κοινοποίηση

Ο assistant coach της Εθνικής Εφήβων, Σωτήρης Κοκκινόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» του EOK WebRadio με τον Αργύρη Παγαρτάνη και τον Δημήτρη Μελίσση. Αναλυτικά είπε:

Για το τουρνουά «Άλμπερτ Σβάιτσερ»: «Εγώ χαρακτηρίζω το τουρνουά με μια λέξη, “προσομοίωση”. Σε σχέση με το ότι έχει μια διάρκεια όπως ένα πανευρωπαϊκό, έχει play-offs όπως και ένα πανευρωπαϊκό, έχει αυτήν την καθημερινότητα όπου πρέπει να προετοιμαστείς για να αντιμετωπίσεις έναν αντίπαλό. Να τρέξεις την προπόνηση πριν το παιχνίδι, την τακτική που θα ακολουθήσεις, να παίξεις το παιχνίδι, να βάλεις μια “κόκκινη γραμμή” στο αποτέλεσμα και να πας κατευθείαν στην προετοιμασία του επόμενου παιχνιδιού. Και εμένα με βοήθησε πάρα πολύ η διαδικασία για να προετοιμαστώ για το τι θα αντιμετωπίσουμε με το καλό το καλοκαίρι. Καταρχάς, τα παιδιά που μπαίνουν στην λογική του καθημερινού παιχνιδιού. Κάθε εμπειρία που προστίθεται είναι ακόμα καλύτερη».

Για τους αγώνες: «Όλα τα παιδιά έδειξαν προσαρμοστικότητα και με δεδομένο ότι η προετοιμασία ήταν ελάχιστη για το τουρνουά αυτό. Ήταν πολύ λίγες οι μέρες. Με την εικόνα που έδειξαν οι ομάδες στις πιο πάνω θέσεις, θεωρώ είχαν περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούν μαζί απ’ ό,τι είχαμε εμείς στη συγκεκριμένη διαδικασία. Από ‘κει και πέρα, θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα τα αποτελέσματα. Η Σερβία παρουσιάστηκε πολύ δυνατή στο μεταξύ μας παιχνίδι, κέρδισε με μεγάλη διαφορά και αυτό μας έβγαλε έξω».

Για τη διαχείριση της βαριάς ήττας απ’ τη Σερβία: «Αυτό που είπαμε μετά το παιχνίδι με τη Σερβία ήταν ότι είναι ένα κακό παιχνίδι για την ομάδα μας, αλλά αυτό που έπρεπε να γίνει άμεσα είναι να βάλουμε μια “κόκκινη γραμμή” και να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι, το οποίο θα μας οδηγήσει στην υψηλότερη δυνατή θέση. Αν μια από τις θέσεις που θα καταλαμβάναμε ήταν από το 1 μέχρι το 4, εφόσον προκρινόμασταν, αν και δεν μπορέσαμε να μπούμε σε αυτή τη τετράδα, ο αμέσως επόμενος στόχος ήταν να πάρουμε την 5η θέση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αγγελόπουλοι: “Το μέχρι τέλους το ζούμε κάθε μέρα, κάθε στιγμή”

Μόγια: «Ο Ναδάλ επιστρέφει, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί»

«Στόχος του ποδοσφαίρου είναι να φέρνει χαρά και να μην αφήνει τις οικογένειες λυπημένες»