playsports.gr
BASKET LEAGUEΜΠΑΣΚΕΤΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η καλύτερη, εκτός έδρας, Καρδίτσα Ιαπωνική άνοιξε λογαριασμό

Κοινοποίηση

Η Καρδίτσα Ιαπωνική περίμενε σχεδόν δύο σεζόν γι’ αυτό το αποτέλεσμα, για την πρώτη εκτός έδρας νίκη της στη Stoiximan Basket League και τη σημείωσε στο Λαύριο, συνδυάζοντας την με τρεις κορυφαίες επιδόσεις μακριά από το γήπεδο της.

Η θεσσαλική ομάδα έκλεισε την κανονική περίοδο με εκτός έδρας ρεκόρ 0-11, όπως και στην περσινή σεζόν αλλά άνοιξε λογαριασμό στο Λαύριο με ένα, εξ ορισμού, ιστορικό αποτέλεσμα. Για να φτάσει σε αυτό χρειάστηκε να κάνει την καλύτερη εμφάνιση της ως φιλοξενούμενη, με βάση τους αριθμούς και το ranking αφού «έγραψε» 114. Ο προηγούμενος, καλύτερος συντελεστής της μακριά από το γήπεδο της ήταν το 100 που είχε στο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ Betsson.

 

Η Καρδίτσα Ιαπωνική, ως φιλοξενούμενη, συνδύασε το ρεκόρ της στο ranking και με την κορυφαία επιθετική επίδοση της. Σημείωσε 95 πόντους ενώ πριν από αυτό το παιχνίδι η κορυφαία, εκτός έδρας επίδοση της ήταν εκείνη των 88 που είχε στα ματς με το Μαρούσι και την ΑΕΚ Betsson.

 

Ρεκόρ για τους εκτός έδρας αγώνες της Καρδίτσας Ιαπωνική στη Stoiximan Basket League συνιστούν και οι 26 ασίστ που είχε χθες. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση της ήταν οι 25 του παιχνιδιού με την ΑΕΚ Betsson στα Άνω Λιόσια.



Ο Μπιουκάναν κορυφαίος «κλέφτης» των Θεσσαλών

 

Ο Σακ Μπιουκάναν είχε γεμάτο stat line με 18 πόντους, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα. Με την τελευταία επίδοση του έφτασε μάλιστα σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα. Φτάνοντας τα 32 κλεψίματα έγινε ο κορυφαίος αυτής της λίστας της Καρδίτσας Ιαπωνική στη Stoiximan Basket League. Για να γίνει αυτό ξεπέρασε τον Σαΐντ Πρίτζετ που είχε 31 κλεψίματα στην περσινή σεζόν.

 

Επιπλέον ο Μπιουκάναν, μαζί με τον Βασίλη Χρηστίδη, έφτασε τα 23 παιχνίδια Πρωταθλήματος και ξεπέρασε τον Γιάννη Αγραβάνη στην κορυφή της αντίστοιχης λίστας των Θεσσαλών.

 

Ακόμη σε ατομικό επίπεδο…

 

*Ο Ρέι ΜακΚάλουμ ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της Καρδίτσας Ιαπωνική στο Λαύριο. Ο Αμερικανός συνδύασε την πολύ καλή απόδοση του μία ξεχωριστή επίδοση αφού μοιράζοντας 10 ασίστ, ισοφάρισε το ρεκόρ των Θεσσαλών στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Είναι μία επίδοση στην οποία έφτασε δύο φορές φέτος ο Μάρεκ Κλάσεν, εκτός έδρας με τον Απόλλωνα Carna και εντός έδρας με το Λαύριο Megabolt για την κανονική περίοδο.

 

Ο ΜακΚάλουμ έγινε ο 8ος παίκτης της φετινής Stoiximan Basket League που έφτασε σε double-double με πόντους και ασίστ (14π, 10ασ.) ενώ η Καρδίτσα Ιαπωνική έγινε η πρώτη ομάδα στη σεζόν που ανέδειξε δύο παίκτες με τέτοιο συνδυασμό, μετά από τους δύο του Κλάσεν.

 

*Ο Γιώργος Καμπερίδης ήταν ένας από τους πέντε παίκτες των φιλοξενούμενων που έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων. Έχοντας 14 «έσπασε» το προσωπικό «φράγμα» των 500, μετρώντας πια 511 σε 157 αγώνες (3,25 μέσος όρος).

 

*Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς μάζεψε πέντε από τα οχτώ ριμπάουντ του στην άμυνα και έτσι «σκαρφάλωσε» μία θέση σε αυτήν τη λίστα της Stoiximan Basket League. Έφτασε τα 916 αμυντικά ριμπάουντ καριέρας και ανέβηκε στην 26η θέση αφού ξεπέρασε τον Μιχάλη Κακιούζη που μέτρησε 915.

 

*Ο Τέβιν Μακ ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 22 πόντους. Έχει έτσι τις τρεις από τις έξι επιδόσεις 20+ πόντων της φετινής Καρδίτσας Ιαπωνική.

 

Ο Χόρκλερ «έπιασε» το «16άρι» του Φλαγκ στα ριμπάουντ

 

Ο Νοά Χορκλέρ τελείωσε το παιχνίδι με 12 πόντους και 16 ριμπάουντ. Ο Αμερικανός φόργουορντ έγραψε ιστορία για το Λαύριο Megabolt καθώς ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της ομάδας της Λαυρεωτικής με τα 16 ριμπάουντ του. Τόσα είχε ο Σάβιον Φλαγκ στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη Midea στην περσινή σεζόν. Η προηγούμενη καλύτερη, φετινή επίδοση για τους «μεταλλωρύχους» ήταν εκείνη των 12 που είχε ο Καλίντ Μουρ στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη Midea.

 

Ο Χόρκλερ σημείωσε το δεύτερο, φετινό του double-double μετά από εκείνο του αγώνα με τον Απόλλωνα Carna για την 21η αγωνιστική (10π, 10ρ.). Ήταν συνολικά το πέμπτο για το φετινό Λαύριο Megabolt. Ο Αμερικανός φόργουορντ μάλιστα σημείωσε την 9η φετινή επίδοση 10+ πόντων και 16+ ριμπάουντ.

 

Ακόμη για το Λαύριο Megabolt…

 

*Ο Θοδωρής Ζάρας είχε 3/5 τρίποντα και με αυτά «σκαρφάλωσε» μία θέση στην ιστορική λίστας της Stoiximan Basket League. Έφτασε τα 423 εύστοχα τρίποντα και έγινε ο 13ος της σχετικής λίστας, αφού προσπέρασε τον Γιώργο Σιγάλα που μέτρησε 422.

 

Ο έμπειρος γκαρντ-φόργουορντ παράλληλα, πραγματοποίησε την 34η εμφάνιση του με το Λαύριο Megabolt στο Πρωτάθλημα. Έτσι μπήκε στην 20άδα της σχετικής λίστας αφού ξεπέρασε τους Στίβεν Γκρέι και Άλφα Ντιαλό που είχαν από 33.

 

*Σε ένα πολύ ξεχωριστό επίτευγμα έφτασε και ο Βασίλης Μουράτος. Με τα τέσσερα ριμπάουντ που μάζεψε, έγινε ο 4ος ριμπάουντερ των «μεταλλωρύχων» στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έφτασε τα 254 και ξεπέρασε κατά ένα τον για δύο χρόνια συμπαίκτη του (2019-21), Ντέβιν Ντέιβις.

 

*Ο Ξαβιέ Καστανέδα μπήκε στην 20άδα των σκόρερ του Λαυρίου Megabolt. Είχε 21 πόντους χθες και φτάνοντας τους 287 ξεπέρασε τους Άσλεϊ Χάμιλτον και Αρ Τζέι Κόουλ που είχαν από 276. Παράλληλα έγινε ο πρώτος παίκτης της ομάδας της Λαυρεωτικής στη σεζόν, που έφτασε στις τρεις επιδόσεις 20+ πόντων.

 

*Ο Καλίντ Μουρ τελείωσε το παιχνίδι με τρία αμυντικά ριμπάουντ και με αυτά έγινε ο 15ος στην ιστορία της ομάδας του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τριπλή δυνατή ελληνική παρουσία στην Ουέλβα

Το μπασκετικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μακάμπι, πού θα δείτε το παιχνίδι

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Η νίκη στα 5 χλμ. σε Τάσση και Μπάλα