playsports.gr
ΜΠΑΣΚΕΤΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βαρβιτσιώτη: «Μπορούμε να μην… ξαναχάσουμε στον 2ο γύρο»

Κοινοποίηση

Η σέντερ του Αμύντα (Α2 Γυναικών), Σοφία Βαρβιτσιώτη, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Woman to woman» του EOK WebRadio με τη Μαριάννα Αξιοπούλου και την Εβίνα Μάλτση. Αναλυτικά είπε:

Για το παιχνίδι με τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου (07/04): «Ο Κρόνος έχει κάνει τρομερό 2ο γύρο, έχει κερδίσει σχεδόν όλες τις από πάνω του ομάδες. Είναι πάρα πολύ δύσκολος και σημαντικός αγώνες, είναι καλό το ότι γίνεται στην έδρα μας. Θεωρώ πως θα πάμε καλά, γιατί πιστεύω πάρα πολύ σε εμάς. Πιστεύω πως μπορούμε να κερδίσουμε και να μην ξαναχάσουμε στον 2ο γύρο, να κάνουμε ένα σερί».

Για την πορεία του Αμύντα στον 2ο γύρο: «Ο 2ος γύρος πάει πάρα πολύ καλά. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε “δεθεί” πολύ περισσότερο, έχουμε μάθει η μία την άλλη, πιστεύουμε περισσότερο στους εαυτούς μας και την ομάδα. Σίγουρα βοήθησε πολύ η επιστροφή της Λίας Ντάνου, αλλά και η τελευταία αγωνιστική του 1ου γύρου, όπου χάσαμε απ’ το Παλαιό Φάληρο, κάνοντας μια ήττα… εκτός πλάνου, αν και την αξίζαμε 100%. Μας πείσμωσε πάρα πολύ και είπαμε πως, αν θέλουμε να διεκδικούμε κάτι, δεν πρέπει να κάνουμε τέτοιες εμφανίσεις, πρέπει να μπαίνουμε πάντα δυνατά στα παιχνίδια».

Για την εκτός έδρας νίκη επί της Τερψιθέας: «Το παιχνίδι το θέλαμε σαν… τρελές και οι δύο ομάδες για διαφορετικούς λόγους και φάνηκε απ’ το σκορ. Μπήκαμε πάρα πολύ αποφασισμένες και είχαμε κάνει συζητήσεις. Στον προηγούμενο γύρο είχαμε μια τεράστια ανατροπή απ’ το -17 στα τελευταία 7’ και κερδίσαμε με 2 πόντους. Επειδή, όμως, δε γίνονται τέτοιες ανατροπές κάθε μέρα, ξέραμε ότι έπρεπε αυτό που κάναμε για 7’ στον 1ο γύρο να το κάνουμε για 40’ τώρα. Έτσι κάναμε και το αποτέλεσμα μάς δικαίωσε. Έπρεπε να κερδίσουμε για πολλούς λόγους, βαθμολογικά και ψυχολογικά. Θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε μόνες μας στη 2η θέση».

Για το αν είναι έτοιμες για τα play-offs, βάσει και της περσινής εμπειρίας: «Σίγουρα είμαστε πιο έτοιμες, αν και πέρυσι που ήμασταν στον τελικό δεν ήταν πολλά κορίτσια απ’ αυτά που είναι φέτος στην ομάδα. Έχουμε μια νέα ομάδα γενικά, αλλά θεωρώ πως είμαστε πάρα πολύ έτοιμες για τα play-offs. Πιστεύω θα πάμε αρκετά καλά».

Για την αυτοπεποίθηση που έχουν σαν ομάδα: «Όλο αυτό ξεκινάει σίγουρα απ’ την προπόνηση, είμαστε πιο συγκεντρωμένες, είμαστε 2 ώρες η μία για την άλλη, προπονούμε η μία την άλλη και αυτό βγαίνει και στο παιχνίδι και έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Απ’ την πρώτη μέχρι την τελευταία είμαστε εκεί 100%».

Για το ότι έγιναν αρκετές προσθήκες παικτριών φέτος: «Φέτος έχουμε μια ομάδα με 7-8 νέες παίκτριες, το οποίο δεν το έχουμε συνηθίσει. Πάντα υπήρχε ο βασικός “κορμός” και απλά γινόντουσαν 3-4 προσθήκες. Επομένως, ήταν μεγάλη πρόκληση για εμάς. Στην αρχή μάς είχε αγχώσει πάρα πολύ αυτό σχετικά με το πόσο εύκολα θα εγκλιματιστούν τα κορίτσια, αν θα καταλάβουν τη φιλοσοφία, ωστόσο τα καταφέραμε μια χαρά και είμαστε εδώ που είμαστε».

Για τη σχέση της με τον Αμύντα: «Ο Αμύντας είναι η ομάδα μου σίγουρα. Μέχρι στιγμής με βλέπω να… γερνάω εκεί, αλλά θα δείξει. Ποτέ δε λέω μεγάλα λόγια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γιαννόπουλος: «Ήδη πετυχημένη η φετινή σεζόν, αλλά δε θα λέγαμε “όχι” στο κάτι παραπάνω»

Η Άλμπα Βερολίνου έλυσε το συμβόλαιο του Μάρκους Έρικσον

Τσιτσιπάς: Τα ξημερώματα της Παρασκευής ο αγώνας του Στέφανου για τους “32” του Australian Open