playsports.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αλλάζουν όλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Κλείνει το γήπεδο αν πέσει πυρσός ή κροτίδα

Κοινοποίηση

Η κυβέρνηση παρουσίασε τα νέα μέτρα της κατά της αθλητικής βίας με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, να τονίζει ότι “το γήπεδο θα κλείνει αν πέσει πυρσός ή κροτίδα εντός αγωνιστικού χώρου”.

“Πήγαμε ένα νομοθετικό πλαίσιο τελείως καινούριο μεταρρυθμιστικό στη Βουλή, επιδιώκοντας να αντιμετωπίσουμε την αθλητική βία. Ένα νομοθετικό πλαίσιο το οποίο εκσυγχρονίζει, αναβαθμίζει, θωρακίζει ως ασπίδα τα γήπεδα κατεξοχήν του ποδοσφαίρου και πολύ σύντομα όλα τα γήπεδα της χώρας. Στη βάση αυτή είχαμε συμφωνήσει με όλους τους παράγοντες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αθλητισμού στη χώρα. Μαζέψαμε στο ΟΑΚΑ όλους τους παράγοντες των ΠΑΕ και κάναμε μια ευρεία συζήτηση πριν πάμε τον νόμο στη Βουλή. Κάναμε μια συμμαχία και μια συναίνεση των προσπαθειών μας και των ενεργειών μας από όλες τις ΠΑΕ”, ανέφερε αρχικά ο κ. Βρούτσης.

Θυμίζουμε επίσης ότι από τις 6 Μαρτίου κανένα γήπεδο δεν θα λειτουργεί χωρίς κάμερες. Συγκεκριμένα, τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις για το νέο πλαίσιο ηλεκτρονικής εποπτείας αθλητικών εγκαταστάσεων (υπερσύγχρονες κάμερες παντού, με συνεχή έλεγχό τους από την ΕΛ.ΑΣ) και καμία ΑΑΕ, που αγωνίζεται στη Super League και στην Basket League, δεν θα αγωνίζεται με θεατές στις εγχώριες διοργανώσεις εάν δεν έχει εγκατεστημένο και σε πλήρη λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης και εποπτείας της αθλητικής εγκατάστασης που χρησιμοποιεί ως έδρα της.

ΠΗΓΗ: SPORT24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γλασκόβη 2024: Δύο εθνικά ρεκόρ άφησαν εκτός συνέχειας τον Γιάννη Νυφαντόπουλο

Ο Λίλαρντ… καθάρισε τους Κινγκς με μυθικό buzzer-beater

Τρέλα για Μπίσεσβαρ από τους φίλους του ΠΑΟΚ: Ακολούθησαν μαζικά τη νέα του ομάδα και εκείνη τους ευχαρίστησε στα ελληνικά