playsports.gr
ΕΛΛΑΔΑ Α2 / Β / Γ ΕΘΝΙΚΗΜΠΑΣΚΕΤΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αλέξανδρος Ζαβός και Νίκος Βούλγαρης στο EOK WebRadio

Κοινοποίηση

Ο Α.Ο. Δάφνης υποδέχεται (13/04) τον Πανελευσινιακό, σε αγώνα για τα play–offs του 1ου ομίλου της National League 1 και οι προπονητές των δύο ομάδων, Αλέξανδρος Ζαβός και Νίκος Βούλγαρης αντίστοιχα, μίλησαν στην εκπομπή «Πριν τα τζάμπολ» του EOK WebRadio με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά.

Ο Αλέξανδρος Ζαβός είπε:

Για το παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που έχει τελειώσει η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και σαν ομάδα κοιτάμε ακόμα πιο ψηλά. Κοιτάμε να παίξουμε ακόμα περισσότερα παιχνίδια. Σίγουρα είναι μια σειρά αμφίρροπη. Ο Πανελευσινιακός είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Μια ομάδα που ξεκίνησε πολύ καλά το πρωτάθλημα, φαινόταν απ’ τα φαβορί για την άνοδο. Κάποια στιγμή έκανε μια “κοιλιά” με κάποιους τραυματισμούς, αλλά στο τέλος βρήκε ξανά τον εαυτό της και φαίνεται η δυναμική της».

Για το πού θα κριθεί η αναμέτρηση: «Νομίζω ότι αν υπάρχει κούραση θα το κρίνει αυτό. Ο πιο βασικός παράγοντας είναι το ποιος θα είναι εγκεφαλικά έτοιμος στο τελευταίο δίλεπτο του παιχνιδιού».

Για την ανατροπή του Πανελευσινιακού στο 2ο παιχνίδι της σειράς: «Με τον Πανελευσινιακό και στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας πάλι στην Ελευσίνα πάλι είχαμε προηγηθεί. Τα παιχνίδια έχουν πολλές ομοιότητες, γι’ αυτό λέω ότι όποιος είναι στο τελευταίο δίλεπτο εγκεφαλικά πιο συγκεντρωμένος θα κερδίσει».

Για τα πολλά σερί μας με την ίδια ομάδα: «Εμάς μας βοηθάει πάρα πολύ, γιατί ουσιαστικά στην προπόνηση δεν κάναμε κάτι ιδιαίτερο».

Για τη φετινή χρονιά: «Εγώ πήγα στη Δάφνη 10 μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Όταν πήγα στην Δάφνη θέσαμε ένα στόχο να αποφύγουμε τα play-out. Είμαι αρκετά χρόνια προπονητής, είναι από τις πιο ευτυχισμένες χρονιές που έχω περάσει σαν προπονητής. Αν σήμερα τελείωνε θα έλεγα ότι είναι από τις χαρούμενες χρονιές μου που έχω περάσει σαν προπονητής. Βάσει των δεδομένων, τα παιδιά έχουν ξεπεράσει πολλές φορές τον εαυτό τους. Εγώ θα τους βγάλω το καπέλο οτιδήποτε και να γίνει στο 3ο ματς. Για ‘μένα, η Δάφνη, βάσει του ρόστερ που στελεχώθηκε, είναι, αν όχι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, σίγουρα μια από τις καλύτερες».

Ο Νίκος Βούλγαρης μίλησε:

Για το παιχνίδι με τον Α.Ο. Δάφνης: «Καταρχάς, αξίζουν συγχαρητήρια στη Δάφνη, γιατί κατάφερε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν να είναι πάντα ψηλά, παρ’ όλο που δεν έχει κάποιο υψηλό μπάτζετ. Όσον αφορά το παιχνίδι, πρέπει να περιορίσουμε το transition παιχνίδι, το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό γι’ αυτούς, βρίσκουν πόντους σε τέτοιες επιθέσεις και τους αρέσει αυτός ο τρόπος παιχνιδιού. Επίσης, δεν πρέπει να τους αφήσουμε να ανανεώνουν επιθέσεις. Στα μεταξύ μας παιχνίδια μάς έχουν πάρει πάρα πολλά επιθετικά ριμπάουντ. Αν καταφέρουμε να περιορίσουμε αυτά τα δύο κομμάτια έχουμε σοβαρές πιθανότητες».

Για τον κόσμο στα δύο παιχνίδια της σειράς: «Και στα δύο παιχνίδια που έχουμε παίξει, είναι πολύ ευχάριστο ότι και στις δύο έδρες τα γήπεδα είναι γεμάτα. Πιστεύω ότι και στο 3ο παιχνίδι θα είναι. Όσος κόσμος έρθει στο γήπεδο, ας απολαύσει το ματς και να νικήσει όποιος το αξίζει περισσότερο. Είναι πολύ σημαντικό σε παιχνίδια της National League 1 να βλέπεις γεμάτα γήπεδα, γιατί σημαίνει ότι κάτι αλλάζει».

Για το δύσκολο δίμηνο που πέρασαν: «Περάσαμε 50 πολύ δύσκολες μέρες, απ’ την αλλαγή του χρόνου, μέχρι περίπου τα τέλη Φλεβάρη. Όσα χρόνια είμαι στα γήπεδα, αυτό που έγινε φέτος δεν το έχω ξαναδεί. Με τόσους συνεχόμενους τραυματισμούς, δύο κατάγματα, αρρώστιες, διαστρέμματα και όλα αυτά έφεραν απουσίες 20 ημερών με 1.5 μήνα. Εκεί που τελειώσαμε 2οι στον 1ο γύρο τα Χριστούγεννα, χάσαμε τον ρυθμό μας, έλειψαν οι σημαντικότεροι παίκτες της ομάδας και αυτό μάς δημιούργησε προβλήματα, γιατί δεν ξέραμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τον κάθε αντίπαλο. Όσο επέστρεφαν οι τραυματίες, η ομάδα ξανάβρισκε τον ρυθμό της. Μείναμε πίσω, αλλά τα καταφέραμε».

Για το πώς πήραν νίκη μες στο Αιγάλεω έχοντας προηγηθεί βαριά εντός έδρας ήττα απ’ τον Πρωτέα Βούλας: «Ήταν πολύ μεγάλη η νίκη μες στο Αιγάλεω, το οποίο τερμάτισε δίκαια 1ο στο πρωτάθλημα, γιατί έπαιξε καλύτερα απ’ όλους. Ήταν πάρα πολύ σημαντική για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε στις 2 τελευταίες αγωνιστικές. Θέλω να πω πως το κλίμα εντός των τειχών της ομάδας ήταν πάντα καλό, ακόμη και σε εκείνες τις 50 μέρες με τους τραυματισμούς. Το παιχνίδι με τον Πρωτέα ήταν ένα πολύ κακό ματς απ’ τη μεριά μας, πήγαν όλα στραβά. Ίσως μετά την ήττα απ’ τη Βούλα έφυγε λίγο το… παραπανίσιο άγχος που είχαμε σαν ομάδα. Ήμασταν ισχυρό αουτσάιντερ για να μπούμε στη εξάδα, παίζαμε απέναντι στην καλύτερη ομάδα της κατηγορίας, αλλά μάς βγήκε το ματς. Είχαμε καλή ψυχολογία και τα καταφέραμε. Το κάναμε και πέρυσι, οπότε ίσως κι αυτό να έπαιξε τον ρόλο του. Γενικά όταν πέσεις στα χαμηλά, αν καταφέρεις να ξαναπατήσεις γερά στα πόδια σου, εκεί δείχνεις ότι είσαι πραγματικά καλή ομάδα. Κι εμείς το καταφέραμε αυτό».

Για τον Χρήστο Ντακούλια: «Είναι πολύ σημαντικό ότι η χημεία ανάμεσα σε εμένα και τον Χρήστο ήταν πολύ δυνατή απ’ την εποχή που παίξαμε μαζί στον Ιωνικό και κάναμε και άνοδο. Έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο να ταιριάζουν τα “χνώτα” μας. Ο Χρήστος πέρα από καλός παίκτης, είναι ντόμπρος, ό,τι έχει να σου πει θα στο πει στο πρόσωπο, θα στηρίξει τους συμπαίκτες του, τον προπονητή του, την ομάδα του. Αυτό είναι το βασικότερο που κάνει μες στο γήπεδο, πέραν του ότι εξακολουθεί και μπορεί να ηγηθεί μιας ομάδας. Είναι ένας άνθρωπος τον οποίον αγαπούν πάρα πολύ τα μικρότερα παιδιά που έχουμε στην ομάδα. Εκεί δείχνει πόσο σεβασμό εμπνέει στο ίδιο το σωματείο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΟΚ: “Μαζί στην τελική ευθεία”

Η Σαλαμίνα αναδεικνύει τους πρωταθλητές Ελλάδας ανδρών-γυναικών σε δυνατό εορταστικό σκηνικό

Η Τσέλσι πάει για ρεκόρ ακριβότερου εισιτηρίου στην Premier League με 5.800 ευρώ