Ο προπονητής της ομάδας γυναικών της Αλ Χιλάλ, Σίμος Συρόπουλος, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Μπασκετικοί Μετανάστες» του EOK WebRadio με τον Γιάννη Σταυρουλάκη. Μεταξύ άλλων, είπε:
Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος γυναικών: «Δεν ήμασταν το φαβορί, αλλά καταφέραμε τη 2η αγωνιστική να κερδίσουμε την ομάδα που πήρε πέρυσι το πρωτάθλημα. Κάναμε ένα σερί μέχρι την 6η αγωνιστική, όπου τότε παίξαμε με την Αλ Άχλι που ήταν επίσης αήττητη, κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι και κερδίσαμε εκτός έδρας με 19 πόντους διαφορά. Έπειτα ήταν λίγο πιο ευκολά τα πράγματα, αν εξαιρέσουμε τις τελευταίες 3-4 αγωνιστικές μέχρι να εξασφαλίσουμε μαθηματικά το πρωτάθλημα, γιατί είχε αρχίσει λίγο η ψυχική κόπωση. Εκεί ζοριστήκαμε λίγο προς το τέλος, αλλά κάναμε 2 νίκες στον πόντο και καταφέρουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα μαθηματικά τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη. Ήταν ένα θρίαμβος στο τέλος για ‘μας».
Για το πρωτάθλημα που κατέκτησε η ανδρική ομάδα της Αλ Χιλάλ με τον Στράτο Κουκουλεκίδη: «Ο Στράτος έκανε μια μεγάλη επιτυχία, η ομάδα του έκανε ένα τρομερό comeback τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές και πήραν ένα πολύ άξιο πρωτάθλημα. Γενικά όπου και να πηγαίνουν οι Έλληνες προπονητές τα καταφέρνουν. Εκεί έχουμε δημιουργήσει, με πρωτεργάτη τον Στράτο βέβαια, κάποια καλά team που δουλεύουν εξαιρετικά και πάμε καλά μέχρι τώρα».
Για το μπάσκετ στη Σαουδική Αραβία: «Υπήρχε σαν άθλημα, απλά το έβλεπαν απλώς σαν ένα παιχνίδι. Δεν είχαν μπει στη διαδικασία να οργανωθούν για να μπορέσουν να πάρουν πρωτάθλημα ή να κερδίσουν. Όταν πήγα την Αλ Χιλάλ πριν 2 χρόνια, είχε ήδη συμμετάσχει δύο χρόνια στην κατηγορία αλλά δεν είχε κάνει νίκη. Πέρυσι βγήκαμε 2οι και φέτος πήραμε το πρωτάθλημα. Ήθελε λίγο δουλειά στη νοοτροπία ότι πάμε να κερδίσουμε και όχι μόνο να παίξουμε».
Για την ανάπτυξη του μπάσκετ στη χώρα: «Υπάρχει μια τάση απ’ το 2016 και μετά να δοθούν κάποια προνόμια στις γυναίκες τα οποία πριν δεν υπήρχαν. Βγήκε ο Βασιλιάς το 2016 και μίλησε για το όραμα της Σαουδικής Αραβίας για το 2030 και από εκεί έθεσε ότι όλοι είμαστε ίσοι. Έχει δοθεί αυτή η δυνατότητα. Δεν είναι εύκολο, είναι μια αλλαγή που βρίσκεται σε μια συνεχή διαδικασία, αλλά κάνουν βήματα και νομίζω ότι σε λίγα χρόνια θα είναι αρκετά ανταγωνιστικοί στην όλη διαδικασία».
Για την κουλτούρα των Σαουδαράβων: «Υπάρχει κινητικότητα και είναι άνθρωποι που γενικώς τους αρέσει ο αθλητισμός και κυρίως ο υγιής αθλητισμός. Πηγαίνουν στο γήπεδο, φωνάζουν για την ομάδα τους, αλλά ως εκεί. Πηγαίνουν για να δουν θέαμα, δεν υπάρχει ο φανατισμός της νίκης».
Για την περίοδο του Ραμαζανιού: «Την Πέμπτη (11/04) ήταν η πρώτη μέρα που κοιμήθηκα και ξύπνησα κανονικά. Καλώς ή κακώς, θες δε θες, προσαρμόζεσαι. Φέτος δεν είχαμε αγώνες μες στο Ραμαζάνι, προλάβαμε και τελειώσαμε, αλλά πέρυσι που είχαμε κάναμε προπονήσεις 12-2 τα ξημερώματα. Γυρνούσαμε στις 03:00 και μέχρι να μαγειρέψουμε να φάμε περνούσε η ώρα. Εκεί το πρωί είναι όλα κλειστά, όλοι λειτουργούν μετά τις 19:00. Προπόνηση δε μπορείς να κάνεις πριν τις 22:00, γιατί το πρώτο φαγητό που τρώνε είναι κατά τις 19:00-19:30. Η πρώτη προπόνηση που ξεκινάει είναι στις 22:00. Μετά το Ραμαζάνι έχουν 10 μέρες που είναι για υποχρεωτικές διακοπές, κλείνουν τα πάντα κυριολεκτικά. Ταξιδεύουν όλοι».
Για τον λόγο που είχε αποφασίσει να πάει στη Σαουδική Αραβία: «Πρώτα απ’ όλα, ήταν κάτι που ήθελα να το κάνω εδώ και πολλά χρόνια, απλώς ήταν οι συγκυρίες που με κράτησαν, είτε οικογενειακοί λόγοι, είτε οικονομικοί. Τώρα ήταν καλή η συγκυρία. Πλέον τα παιδιά μου ζουν και τα δύο στο εξωτερικό, δεν είχα τέτοια πίεση και η οικονομική προσφορά ήταν καλή. Οπότε, αφού το συζήτησα και με τη γυναίκα μου, πήρα αυτήν την απόφαση. Ήξερα τι θα συναντήσω, είχα μιλήσει με τον Στράτο Κουκουλεκίδη. Βρήκα μια ομάδα που, αναλογικά, δε θα ήταν απ’ τις καλές ομάδες της Α2 Γυναικών στην Ελλάδα, αλλά αυτό με δουλειά το έχουμε βελτιώσει. Τώρα θα ήμασταν μια πολύ καλή ομάδα στην Α2 και με παίκτριες που θα στεκόντουσαν και στην Α1 της Ελλάδας πλέον. Έχουμε και πάρα πολύ καλές ξένες».
Για την Στέλλα Καλτσίδου που κατέκτησε το EuroCup Γυναικών με τους Λόντον Λάιονς: «Ένα κομμάτι που δεν ήμασταν πολύ καλοί οι Έλληνες ήταν το θέμα των συνεργασιών, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει και εξελίσσεται. Ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος είχε δει τη μπασκετική, αλλά και προπονητική της ικανότητα, την πήρε κοντά του, δούλεψε λίγο καιρό μαζί του και αμέσως εξελίχθηκε σε μια καταπληκτική προπονήτρια. Είναι ένας καταπληκτικός χαρακτήρας και ένα πάρα πολύ καλό μπασκετικό μυαλό. Πολλά συγχαρητήρια στη Στέλλα».
Για το σεμινάριο που θα διοργανώσει ο ΣΕΠΚ στη Γλυφάδα το διάστημα 20-23 Ιουνίου: «Γενικώς τα σεμινάρια του Συνδέσμου το καλοκαίρι, τα διεθνή σεμινάρια που κάνουμε, είναι απ’ τα κορυφαία τού κόσμου. Δεν ήταν τυχαίο που ο Πατ Ράιλι όταν είχε έρθει σε δικό μας σεμινάριο ήταν το μοναδικό στον κόσμο που επέστρεψε τη βιντεοσκόπηση του σεμιναρίου. Αυτή η προσπάθεια που γίνεται τώρα με τους προπονητές της Ευρωλίγκας, νομίζω πως είναι “Must Be There”. Για όλους του Έλληνες προπονητές, δε θα πρέπει κανείς να το χάσει. Είναι τα κορυφαία ονόματα στον χώρο και επίσης αυτό το σεμινάριο είναι ο χώρος που βρισκόμαστε όλοι οι συνάδελφοι μαζί κι εκεί δημιουργείται το “ισχύς εν τη ενώσει”. Θα πρέπει να το “αγκαλιάσουμε” πάρα πολύ όλοι οι συνάδελφοι και ειδικά τώρα που είναι το πρώτο, για να δείξουμε και την ισχύ του συνδέσμου μας».