playsports.gr
ΜΠΑΣΚΕΤΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παπαδάτος: «Ομάδες σαν τον Μίλωνα πρέπει να βγάζουν παιδιά απ’ τις υποδομές τους»

Κοινοποίηση

Ο Μίλων/Ίκαρος Καλλιθέας κέρδισε με 59-46 τον Ιόνιο Κέρκυρας και κατέκτησε το πρωτάθλημα U21. Ο προπονητής των νικητών, Αλέξης Παπαδάτος, μίλησε στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio με την Έλενα Βογιατζή και τον Γιάννη Λαμπίρη. Μεταξύ άλλων, είπε:

Για την κατάκτηση: «Ήταν ένα Final-4 πολύ σκληρό. Όλες οι ομάδες ήθελαν να πάρουν το αποτέλεσμα, υπήρχαν πολύ σκληρές μάχες σε όλο το γήπεδο. Στον τελικό δεν είχαμε την ποιότητα που συνηθίζουμε σαν ομάδα επιθετικά, τα παιδιά είχαν αγχωθεί αρκετά, αλλά αμυντικά αποδώσαμε πάρα πολύ καλά. Ήταν καλό το επίπεδο. Εμείς προσπαθούσαμε να είμαστε μια ομάδα με συγχώνευση, όπως και η Κέρκυρα. Αυτή η ηλικία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, μετά τα 18 που τελειώνουν το εφηβικό τα παιδιά δεν είχαν που να παίξουν. Με αυτόν τον τρόπο τούς δόθηκε η ευκαιρία να παίξουν παιχνίδια και, μάλιστα, δυνατά. Πιστεύω ήταν πολύ δυνατά και ωραία παιχνίδια».

Για την προσπάθεια που κάνει ο Μίλωνας στις υποδομές: «Εμείς αυτήν τη στιγμή κάνουμε μια καινούργια προσπάθεια στις υποδομές. Η φετινή χρονιά έχει δείξει πολύ καλά σημάδια όσον αφορά τα νέα παιδιά. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Είχαμε μια πολύ καλή παρουσία στο Rising Stars, συνεχίστηκε με το U21 και θέλουμε να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ταλαντούχα παιδιά και αυτά που έχουμε να τα δουλέψουμε ακόμα περισσότερο, έτσι ώστε κάθε χρόνο να παρουσιάζουμε κάτι ωραίο. Ομάδες σαν τον Μίλωνα πρέπει να βγάζουν παιδιά απ’ τις υποδομές τους, τα οποία σιγά-σιγά θα μπαίνουν και στην πρώτη ομάδα, έτσι ώστε και τα παιδιά που είναι πιο χαμηλά να έχουν κίνητρο βλέποντας κάτι τέτοιο και να υπάρχει περισσότερο το παρεΐστικο κλίμα».

Για το πρωτάθλημα U21: «Παίζουν περισσότερα παιχνίδια, παιχνίδια υψηλού επιπέδου, παιχνίδια που φτάνεις σε Final-4 και σε τελικές φάσεις κάτι που σημαίνει ότι η επιλογή τους, το λάθος τους ή το θετικό αποτέλεσμά τους σε κάτι είναι πιο έντονο. Τα λάθη πλέον “τιμωρούνται” περσότερο, τα καλάθια είναι σημαντικότερα. Πολλά ματς κρίθηκαν στον πόντο, ήταν γεμάτο το γήπεδο στο Final-4. Είναι εμπειρίες τεράστιες γι’ αυτήν την ηλικία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μεντιλίμπαρ: «Ήμασταν καλοί και στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δε σκοράραμε»

Αλμέιδα: “Χάσαμε ένα όνειρο, αλλά θα έχουμε περισσότερο χρόνο να δουλέψουμε στο πρωτάθλημα”

Τετέι: “Ο κόσμος πρέπει να μάθει να μη φοβάται να μιλήσει, σήμερα εγώ, αύριο μπορεί κάποιος άλλος”